Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Na autobloku to jde? Podle mě se autoblok chová stejně...

Čoudo, jak jsi to napsal, to MSTS pochopit nedokáže, kdyby jo, tak bych to tak už dávno nastavil.
Klidně si otevři editor tratí, zajeď do Brandýsa a můžeš zkoušet, já nad tím strávil mnoho hodin a výsledek nulový...
Jak to má v trati nastavené Zbyněk nevím, možná to má tak, jak jsem to měl já před vydáním poslední aktualizace, takže blbě :D
Řeknu ti, jak to v Brandýse vypadalo před tou úpravou, když stál ve stanici u peronu vlak, tak na vjezdovém nevím co bylo, na trpaslíku opřSc1 bylo očekávej rychlost 40 a na Sc1 nesvítila opakovací výstraha jako teď, svítila tam opakovací rychlost 40, což je totální katastrofa!!! Protože pokud tam někdo jel a viděl na návěstidle Sc1 opakovací rychlost 40, tak si mohl myslet, že na výhybce pojede doleva a objede ten vlak, který stojí u peronu. Jenže místo toho jel na výhybce rovně přímo proti návěsti Stůj a už si jen domysli, kolik mrtvých to přineslo :D
Tato situace je pouze v Brandýse a lepší možnost, než opakovací výstrahy, tam vymyslet nejde.

Čouda napsal:
Venco, obětuj mě prosímtě pár minut času a řekni, proč to na autobloku jde a ve stanicích ne?

MSTS zobrazuje návěstní znak podle podmínek (rovně, do odbočky) a podle znaku příštího návěstidla. Malým trikem se to dá oblbnout, že "vidí" i o jedno návěstidlo dál, (mně to takhle funguje v Třebušicích a v Mostě) ale to nejde udělat vždy.
Brandýs má po sobě 2 návěstidla, které jsou závislé na tom odjezdovém (tedy to první musí luštit znak toho přespříštího). Znamenalo by to extra script pro ten jeden cesťák.

Každopádně na vjezdu by měla být čistá Výstraha, bez bílé.

Stavitelxx napsal:
....
Jak to má v trati nastavené Zbyněk nevím, možná to má tak, jak jsem to měl já před vydáním poslední aktualizace, takže blbě :D
...
To chce klídek. Je to jen hra. Mě to kdysi vysvětloval Jirka Polák, že bez úpravy ve hře, nějaký nový MSTS BIN, se návěstidla lépe vyřešit nedají. Mě tohle vůbec netrápí a pokud za něčím pojedu na blok a nastane nějaká kolizní situace jako volno, opakuje výstrahu a stůj, tak se to dá ošetřit přímo v aktivitě, kdy vlak hráče trochu přibrzdím, aby se mu stůj změnilo na opakovanou výstrahu, což už je OK. A dá to méně práce, než se trápit nad něčím, co stejně nejde řešit.

Zdravím Stavitele, jehož severní Čechy jsou opravdu krásné - díky za ně :).
Pořád mi ale není jasný význam oněch výstrah na vjezdech. Může vůbec výpravčí tuto kombinaci (výstraha -> volno) v reálu vytvořit? Vím jen o opačné variantě, kdy vlak, který pravidelně zastavuje v dané stanici musí očekávat na odjezdovém stůj, ačkoli vjížděl na volno (viz předpis), která však, předpokládám na dnešním el. zab. zař. rovněž není proveditelná.
Takové ,,oslazení" je sice zábavné, ale v aktivitě s napnutou jízdní dobou při TR > 120 km/h by mohlo být kontraproduktivní. Díky za odpověď.

Tam, kde je TR vetší než 120, jsem žádné výstrahy nedával, zase si nemyslete, že jsem je sázel kde mě zrovna napadlo. Jsou jenom tam, kde je rychlost pod 120, kde v místě výstrahy nejde vidět na odjezdové návěstidlo a zároveň to jsou velké stanice, kde většina vlaků zastavuje.
Možná mi teď někdo namítne, že výstraha svítí i na některých místech na koridoru, kde je rychlost třeba 160, ale to není úmysl, to je konstrukční chyba některých návěstidel - konkrétně jde o návěstidla s PUR, pokud se jim nastaví větší množství linků, tak místo volna signalizují výstrahu, s tim já ale nic udělat nemůžu.

Ano mikuldo, na vjezdu do Brandýsa by měla být čistá výstraha, ale to nastavit nejde, hold bude opakovaná...

Ale lze. Stačí nezaškrtávat opakovaná předvěst.

Mě se zase přihodilo na vjezdu do Lovo od UnL toto - viz. TM na screenu:
5379ee2918bc54773588fa4277c1a890.jpg

Naposled editoval moderátor:

Tak to je zajímavé, jak se zachová v tomto případě simulátor, neskočí tam záchranná brzda?

faldicek napsal:
Tak to je zajímavé, jak se zachová v tomto případě simulátor, neskočí tam záchranná brzda?

Důležitá poznámka - šlo o volnou jízdu.

Mne to udělalo v Kolíně na vjezdu od Pardubic. A kupodivu tam záchranka neskočila.

neonxc napsal:
Pořád mi ale není jasný význam oněch výstrah na vjezdech. Může vůbec výpravčí tuto kombinaci (výstraha -> volno) v reálu vytvořit?

Lze to vytvořit, ale ne tak, že by si výpravčí jen tak rozhodl mít na vjezdu Výstrahu a současně na odjezdu Volno. Tato situace se vyskytne v případě, kdy je postaven průjezd a na vjezdu je prasklá žárovka zeleného světla. V tom případě návěstidlo automaticky návěstí závažnější návěst, což je v tomto případě výstraha. :cool:

Nebo porjedeš okolo Výstrahy na vjezdu, protože není ještě postavenej odjezd. A mezi vjezdovym a odjezdovym návěstidlem ti to výpravčí postavý dál, takže můžeš mít zdání, že bylo obojí postaveno současně :-p

Marco Polo napsal:
Nebo porjedeš okolo Výstrahy na vjezdu, protože není ještě postavenej odjezd. A mezi vjezdovym a odjezdovym návěstidlem ti to výpravčí postavý dál, takže můžeš mít zdání, že bylo obojí postaveno současně :-p

V tomto případě změnu okamžitě poznám na opakovači.

neonxc napsal:
Marco Polo napsal:

V tomto případě změnu okamžitě poznám na opakovači.

Je-li ovšem štreka/stanice "kódovaná".;)

David

Zdravím pánové,
mám dotaz z trošku jiného soudku ale možná někdo z vás bude vědět kde je zakopanej pes.. U mě v počítači se na téhle trati vyskytlo pár problémů, které tam dřív nebyly. 1) zjistil sem při aktivitě rychlíku z Puchova do Košic, že se mi krajina načítá jak chce, někdy se načetla třeba jen půlka stromu, nebo se až těsně přede mnou objevil most atd. 2) na trati Praha-Děčín, mi rychlík z neznámých důvodů, při vjezdu do Hněvic vykolejil (vykolejení mám vypnutý) a za 3) při vjezdu do Ústí nad Labem se mi krajina načetla až u mostu na Střekov. Vím, že je trať pro komp náročná ale dřív to šlo, dělá to až teď posledních pár dnů a tak se chci zeptat, je možný, že by mi něco odcházelo v počítači, třeba grafika..?

Já si myslim že by třeba nebylo špatný tu trať odinstalovat a celou nahrát znova, ale je mi 14 takže velký zkušenosti s msts nemám.

A hlavně všechny aktualizace za sebou a žádnou nevynechat.

Teda vy my dáváte:-). No moc mě to nepotěšilo ale dík, asi to budu muset udělat i když mi z toho klikání asi hrábne:-D

Zdravím,
zjistil jsem error v Praze Libni, patrně vlivem špatného uložení zmizely z nástupišť lampy, silnice kolem nádraží a ještě dost jiných objektů
Naštěstí mám bokem zálohy, takže od příští aktualizace to bude zase v pořádku.

A ještě bych chtěl upozornit aktivitáře, že od neděle už se bude v úseku Bohumín - Břeclav jezdit po pravé straně, jízda vlevo končí...

Naposled editoval moderátor:
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře