Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Oni sou připravené, ale bohužel kolegové ze Slovenska maj hromadu modelů co jim je edisk smazal či i jinde a doteď na můj email ani jeden neodpověděl. Tak jak pak mohu vydat aktivity. Týká se to Matesa ZSCS a Sommatka.

tak nevím čím to, ale ještě včera jsem normálně projel úsek Praha hl.n. - Praha-Holešovice bez jediného problému a dneska mi to se stejnou soupravou hází chybějící sms soubory před tunelem na Holešovice :D jediná změna oproti včerejšku je, že jsem tam dal tu opravu stanice Teplice v Č.

Martine perfektne odvedený kus práce konečne som sa k tomu dostal a fakt to stojí za to či ten sever Čiech s prekvapením alebo aj Slovensko s prekvapením

Miran napsal:
scanik1 napsal:
Dobrý den,kamarád mě požádal o nainstalování aktualizace 22,ta se mi povedla,ale od tý doby nejdou žádný aktivyty?Můžete mi prosím poradit abych mu to mohl dát dohromady než se vrátí?Prosím o nějaký srozumytelný návod,tento simulátor jsem nikdy nehrál.Děkuji

Příště alespoň nelži že jsi simulátor nikdy nehrál:
scanik1 napsal:
Právě jsem dojel Posilový R 10128 a Míro perfektní aktivita,fíra se nenudí,pořád se něco děje.Člověk neví co bude příští kilometr nebo kdy bude muset jet na blok.Jen víc takových aktivit.Budu mezi prvními kdo si stáhne další Tvojí aktivitu.Hodně zdaru do další práce.

scanik1 napsal:
Míro dnes jsem dojel další Tvou aktivitu a to R 672 Podlužan,opět skvělá práce.Žádná nuda.Už se těším na další Tvé práce.:)

A jinak platí to co bylo řečeno výše.

pořádně si přečti co jsem psal,dělám to pro kamaráda na jeho pc.Povolil mi se přihlásit jeho jménem,respektivě má stálé přihlášení.Já se tomuhle nevěnuju.

Naposled editoval moderátor:

Problém s nulou na návěstidlech je kvůli výměny výhybek na přestavníkové typy.
Na některých návěstidlech se musí po výměně výhybek "resetovat" nastavení a to jsem nevěděl, příště už budu chytřejší :cool:
Abyste ale nemuseli čekat rok na opravu v podobě další aktualizace, tak jsem udělal opravný balíček, který si stáhněte tady:
www.trat321.cz/aktualizace/aktualizace_22_oprava_01.exe

Jsou tam opravené návěstidla na trati Praha - Ústí, jsou tam doplněny tabule upozorňující na zastávku Mojžíř, Neštědice, Dobkovice a Vilsnice, upravil jsem odjezdové návěstidlo z Děčína východu na hlavní nádraží, v Povrlech je nově originální model nádražní budovy od Matese (měl jsem ho v MSTS připravený, ale zapomněl jsem na něj) a v Ostravě Svinově jsem upravil sloupy TV.

Pokud najdete nějaké další chyby, klidně napište, až se jich nahromadí víc, vydám další opravný balíček.

dneska jsem to projel z Děčína hl.n. na Želénky už s tou opravou a je to paráda, ten sever je naprostá dokonalost :)

Pochvala autorovy, jel sem úsek Opava-Svinov-Kunčice a nádhera, jestli najdu nějakou chybu tak napíšu, jo a je škoda že nejsou sloupy TV z Kunčic na Hlavák...

Ještě odjezdový návěstidla směrem na Děčín Východ nejsou předvěstí vjezdovýho návěstidla na Východ. Z Děčína hl.n. na Východ se jezdí na návěst "Rychlost 40 a volno", stejně jako z Východu na hlavák.

Problém se špatně ukazujícími návěstidly byl vyřešen, stala se drobná chyba v zápisu do skript a to rozhodilo návěstidla na celé trati.
Z odkazu dole si stáhněte druhý opravný balíček, opravuje chybné návěstidla, opravuje odjezdové návěstidlo z Děčína hl. n. na Děčín východ, ještě jsem udělal nějaké drobné změny v Tepličce a vložil originální nádražní budovu do Ostravy Třebovic.
Tak snad už to bude všechno v pořádku a můžu se konečně vyspat

www.trat321.cz/aktualizace/aktualizace_22_oprava_02.exe

Stavitelxx napsal:
...
Tak snad už to bude všechno v pořádku a můžu se konečně vyspat
...

To znám z mých aktualizací. Jen ty to možná bereš víc v klidu, zatímco já v podobných případech přemýšlím o Harakiri :D. Proto mnohdy v podobných vylepšeních brzdím, dokud se to pořádně nevyzkouší, protože zdraví máme přece jen jedno.

V klidu? Zbyňku já tři noci téměř vůbec nespal, chudák moje čtyřnohá kočka tu musela celou dobu poslouchat jednu sprostou nadávku za druhou a těma nervama jsem si zkrátil život aspoň o 5 let :D
No ale hlavně, že se to vyřešilo, protože už jsem měl sto chutí s tím praštit a hodně dlouhou dobu MSTS vůbec nezapnout...

Vylepšení bylo v pořádku (přestavníky, nebo opakované výstrahy atd), ale přidávalo se do skript návěstidlo II směrové soustavy, kvůli Horné Štubně a tohle skripta nějak nedokázaly přelouskat. Takže jsem to nové návěstidlo musel vytěpat a nahradit ho dočasně klasickým návěstidlem, tím bylo vše vyřešeno...ale přijít na to, to byl oříšek, kdybych dneska nemusel do práce, tak otvírám šampáňo a slavím :D

Chcem sa opýtať či sa trať dotiahne Bad Schandau.Vďaka

Možná někdy v budoucnu ano, ale teď musí MSTS na nějakou dobu pryč z mého života, jak už jsem tu psal, je třeba se věnovat zaměstnání, rodině a jiným koníčkům...
Znáte třeba simulátor Staničář? Zkoušel jsem tam několik dní ovládat provoz na hlavním nádraží v Praze, no maras, pěkně jsem se u toho potil, nebyl čas se ani napít:D
Mějte se hezky a ať Vám Trať 321 v pořádku slouží ;-)

fajo22 napsal:
Nic ve zlým, ale musím se smát... Matrtin vydal aktualizaci, která je venku tak krátce, že ji ještě ani nemám v PC a už se kladou otázky, kam se bude stavět dál. To by musle člověk u toho PC zhebnout...:D:D:D:D

Dan J:
Ja som chcel vedieť či mám ukončiť Vindobonu v Děčíne alebo či to mám nechať otvorené.Iba toľko.

Dan J. napsal:
fajo22 napsal:
Nic ve zlým, ale musím se smát... Matrtin vydal aktualizaci, která je venku tak krátce, že ji ještě ani nemám v PC a už se kladou otázky, kam se bude stavět dál. To by musle člověk u toho PC zhebnout...:D:D:D:D
Dane, mě napadlo úplně to samé. Vlastně jsem na tohle téma kdysi dávno polemizoval. Vydá se aktualizace z posledních sil a nervů, co autorovi zbyly, obecenstvo jí nadšeně s ovacemi příjme, chvilku si pojezdí a druhý den následuje, "dobrý a kam budeš stavět dál ?" Nebo "bude i to prodloužení do Vladivostoku? " :D
Jasně, dotazy nejsou myšlené zle, jenomže jako jiný stavitel podobného projektu mohu jen potvrdit, že po vydání aktualizace má člověk myšlenky jen na to, že si trochu odpočine a nějaké další plánování, kam stavět je to poslední, co mne zajímá. Naopak to na člověka působí jako sprosté slovo :D Nadneseně řečeno.
Vždyť většina stavitelů tratí po nějakém dotažení určitého cíle si dala pauzu i rok, někdo dokonce i navždy. To samé se týká i mnohých modelářů. Jinak bychom se stali otroky MSTS. Já tedy mám pocit, i když se tomu bráním, že už otrokem jsem.

Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

fajo22 napsal:
Dan J:
Ja som chcel vedieť či mám ukončiť Vindobonu v Děčíne alebo či to mám nechať otvorené.Iba toľko.
Otevřít to mužeš vždy. :D

Martine dakujem za krasnu aktualizaciu. Ako vzdy skvela praca. Stihol som zatial prejst Decin - Usti a Usti - Duchcov. V takych Teplicich a severozapadnych cechach som v zivote nebol tak som sa tam dostal aspon v MSTS :-) A nova Zilina konecne aj s futbalovym stadionom tiez nema chybu.

V poslednych mesiacoch islo MSTS u mna na vedlajsiu kolaj, nakolko ma velmi chytilo railworks a podobne ako som do msts zbieral vsetky mozne kvalitnejsie zahranicne trate (mam asi 7 priecinkov Train Simulator kazdy obsahuje niekolko lepsich trati ci z nemecka, anglicka, francuzska, madarska... a robi to dokopy asi 30 giga) tak teraz zas zbieram trate do railworks. Ale vzdy sa hlavne vdaka trati 321 a jej aktualizaciam vraciam s nadsenim do msts.

K tym dotazom ze kam sa bude stavat teraz atd. tiez ma to pobavilo, tiez som bol taky ale proste Martina msts nezivi a ma to ako konicka a za tie roky toho v ohromnej kvalite stihol fakt dost. Kazdy by si prial hned nejaky svoj oblubeny usek hlavne odkial pochadza ale nejde to hned a naraz. Aj tak si myslim, ze za par rokov sa dockame vsetci. Este keby tak Duuso a spol na vianoce vydali trat 130 ako naznacovali mozny termin tak to uz by som drtil zas len msts.

Já včera díky Šnekově aktivitě obdivoval velice krásně propracované ústí, včetně jezdící lanovky na Větruši, to prostě nemá chybu

eurostar_mikso napsal:
Kazdy by si prial hned nejaky svoj oblubeny usek hlavne odkial pochadza ale nejde to hned a naraz. Aj tak si myslim, ze za par rokov sa dockame vsetci.

Já si kdysi taky přál, aby někdo udělal úsek, ze kterého pocházím (okolí Havířova) a jak to dopadlo? Postavil jsem si ho sám :D
Takže to je dobrá rada i pro ostatní, nic na tom není, stavět může kdokoliv :oops:

Jinak bych chtěl ještě upozornit aktivitáře, že budu muset do příští aktualizace opravit jednu kolej v Tepličce, tu která odbočuje z hlavní tratě mezi Strečnem a Varínem, pak vede na most nad hlavní tratí a napojuje se za Varínem na nákladové nádraží v Tepličce. Ta kolej je špatně vedena, musím ji položit trošku jinak, ale s hlavní tratí ani výhybkama hýbat nebudu, pouze s tou jednou kolejí.
Tak tam zatím raději aktivity nedělejte.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře