Aktivity Midrafon

Pepa z Nuslí napsal:
Hele i mistr tesař se utne, takže v pohodě. Já teď připravuju Excelsiora a před Popradem jsem se zasekl a zatím jsem se nehnul z místa. :(

Tak já jedu od Košic, do Žiliny jsem se dostal, ale jodtud už ani náhodou.
Sedím nad tím druhý den a nic. Prostě pořád dokola a editor dělá něco jiného, než je potom v reálu. Nebo jsem se taky možná zbláznil.:D:D:D:D:D
Ale neboj, já nedělám Excelsiora, to vím, že ten máš v oku Ty,Pepíno.
A pokud tu Žilinu nedám, tak to poletí a kašlu na to.

Nesmělý dotaz. Jakým způsobem tvoříte aktivity, že jste se zasekli na určitém místě ?
Já mám postup, že udělám nejprve trasu vlaku hráče až do cíle, celé si to projedu a zapíši si mezičasy ve všech stranicích a podle těchto časů doplňuji traffic. Samozřejmě jedu podle scénáře i s eventuelními pobyty. Pak se mi nemůže stát, že bych se někde zasekl. A když se u první jízdy zaseknu, chyba se snadněji opravuje, než když mám rovnou kompletní provoz kolem.

Zbyňku,
samozřejmě stejným způsobem, jen mě nechce jedno návěstidlo pustit dál, i když tomu dost dobře nerozumím proč a hlavně dle editoru mám jet rovně, kontroluji to několikrát a nakonec se přes návěst dostanu a vlak uhne úplně někam jinam, aniž bych v editoru cokoliv změnil:D:D
Takže jsem se naprdnul a tuhle aktivitu odepsal.
Byla to stejně fikce, což tady někteří nemají rádi, protože si autor příliš vymýšlí a pustím se raději do něčeho jiného,až mě přejde ta bezmoc a budu mít na to čas, protože jdu v době dovolené makat.:D
Díky za reakci.;)

Zbyněk Šemora napsal:
Nesmělý dotaz. Jakým způsobem tvoříte aktivity, že jste se zasekli na určitém místě ?
Zbyňku, máme stejný způsob. Já dělám Excelsiora, ale popravdě řečeno, nemám rád prázdné stanice, takže si je vždy zaplním radši předem - takhle už mám osazené Košice, Kysak, Malou Lodinu i Margecany a Spišskou Novou Ves.
Dojel jsem do Kraľovan ale pak jsem instaloval jinou aktivitu a musel jsem si postahovat další vozidla a pak se mi ani ta uložená pozice nenačetla, takže jsem nucen jet přes celé Slovensko znovu.

Pepo. Jakmile máš rozjetou uloženou aktivitu a mezi tím nainstaluješ jinou, tak veškeré saves můžeš vyhodit, je už nefunkční. Jenomže já přenáším saves i z počítače na počítač, kdy aktivitu rozjetou doma dojíždím v práci nebo posílám určitá saves kamarádům ke konzultacím a žádný problém. Tak jsem podobným způsobem nefunkční saves obnovil. Ze zálohy si nahrál stejnou verzi trati. Možná stačilo smazat jen tu novou aktivitu.

Zbyněk Šemora napsal:
Pepo. Jakmile máš rozjetou uloženou aktivitu a mezi tím nainstaluješ jinou, tak veškeré saves můžeš vyhodit, je už nefunkční. Jenomže já přenáším saves i z počítače na počítač, kdy aktivitu rozjetou doma dojíždím v práci nebo posílám určitá saves kamarádům ke konzultacím a žádný problém. Tak jsem podobným způsobem nefunkční saves obnovil. Ze zálohy si nahrál stejnou verzi trati. Možná stačilo smazat jen tu novou aktivitu.
Zbyňku, a není to náhodou tak, že saves je nefunkční v okamžiku, kdy nahraji aktualizaci tratě nebo té oné uložené aktivity? Protože pokud jsem měl rozehráno něco a uloženo a doinstaloval jinou aktivitu, tak i ta původní uložená šla spustit.

Jediný problém by asi mohl být v tom, pokud by ta jiná aktivita používala třeba path z té uložené aktivity - pak by to asi mohlo blbnout taky.

Já měl o vánocích rozehranou aktivitu. Pak někdo měl nějaký problém myslím s 380002 a já vyrobil testovací aktivitu, abych nasimuloval popisovanou závadu. A od té doby mi nefungoval load žádného bodu rozehrané aktivity. Tak jsem si nahrál Saves a zkopíroval do počítače v práci, kde jsem měl stejnou verzi trati a vše fungovalo.
Mám dojem, že zde na fóru bylo hodně dotazů, že jim z ničeho nic přestal fungovat load aktivit a nic v trati neměnili. A právě příčina asi byla v nahrání další aktivity. Možná je tady někdo znalejší a tento jev, co se v MSTS děje vysvětlí.

Zbyněk Šemora napsal:
Já měl o vánocích rozehranou aktivitu. Pak někdo měl nějaký problém myslím s 380002 a já vyrobil testovací aktivitu, abych nasimuloval popisovanou závadu. A od té doby mi nefungoval load žádného bodu rozehrané aktivity. Tak jsem si nahrál Saves a zkopíroval do počítače v práci, kde jsem měl stejnou verzi trati a vše fungovalo.
Mám dojem, že zde na fóru bylo hodně dotazů, že jim z ničeho nic přestal fungovat load aktivit a nic v trati neměnili. A právě příčina asi byla v nahrání další aktivity. Možná je tady někdo znalejší a tento jev, co se v MSTS děje vysvětlí.

Nemyslím si,že jsem znalejší msts,ale nejen přidání a rozbalení jiné aktivity,ale jakýkoliv pokus o použití editoru zneschopní load uložených aktivit.Stačí otevřít editor,například vytvořit jakoukoliv jednoduchou kativitu z bodu A do bodu B a veškeré uložené pozce jiných aktivit jsou v takovém momentě navždy ztracené.Nepřišel jsem na to co tento jev způsobuje.Pokud mám "rozjetou" a uloženou aktivitu neistaluji nové a nehrabu na editor...

Práve som dokončil malý testík :) Nainštaloval som aktivitu pre trať ZSR150, prešiel som pár minút aktivity a dal som save. Vypol som MSTS, otvoril som editor a vytvoril som si jednoduchu aktivitu. Editor som zatvoril a skúsil spustit aktivitu, ktorú som pred tým uložil. Nešlo to !!! Druhý pokus bol taký, že som zase prešiel kúsok aktivity, dal som save. Po vypnutí MSTS som nainštaloval ďalšiu aktivitu. Zapol som MSTS a skúsil Load predošlej aktivity a aktivita sa spustila bez problémov. Takže výsledok môjho testu je nasledovný:

Save aktivity ------ tvorba v editore ----- spustenie prvej aktivity ( load ) - nefunguje
Save aktivity ------ instalacia novej aktivity ----- spustenie prvej aktivity (load) - funguje

petert napsal:
Save aktivity ------ tvorba v editore ----- spustenie prvej aktivity ( load ) - nefunguje
Save aktivity ------ instalacia novej aktivity ----- spustenie prvej aktivity (load) - funguje
Tak tím se vysvětluje můj problém :D A mrzí mě že jsem na to nepřišel dřív:D

Jde to. Ale za předpokladu, že se nic nezmění. Při tvorbě misí často úkol uložím, zavřu MSTS a podívám se do editoru proč mi něco nejde jak jsem to chtěl. Nesmím ale nic na této misi změnit. Consist, trasu, traffic ani act. Taktéž cokoliv nového v databázi tratě. Můžu ale vytvořit novou trasu, nový consist, novou aktivitu. Load funguje bez problémů.
Instalaci jiné mise z .apk jsem nezkoušel, používám Trainstore.

Jacek napsal:
Můžu ale vytvořit novou trasu, nový consist, novou aktivitu. Load funguje bez problémů.

No práveže toto som skúšal a nefunguje to. Po uložení aktivity som spustil Editor, vytvoril som si novú aktivitu, ktorá mala iba trasu hráča, a po opätovnom načítaní uloženej aktivity ju už nebolo možné spustiť

petert napsal:
Jacek napsal:
Můžu ale vytvořit novou trasu, nový consist, novou aktivitu. Load funguje bez problémů.

No práveže toto som skúšal a nefunguje to. Po uložení aktivity som spustil Editor, vytvoril som si novú aktivitu, ktorá mala iba trasu hráča, a po opätovnom načítaní uloženej aktivity ju už nebolo možné spustiť

Consists ano, nesmí být ale použit v aktivitě, ale nesmím zasáhnout v AE, do aktivity, kterou mám uloženou jakoukoliv drobností. Do jiné mohu, ale je to taky risk, už se mi stalo, že jsem uloženou pozici nenačetl. A dokonce v Activity Mover, nebo jak se ten prográmek jmenuje se nesmí přesouvat aktivity (ani jiné), jinak se domrví i ta načtená a už taky neloadnu.
Dan

Dobré letní (skoro:)) dopoledne,
právě jsem v plné práci na aktivitě pro Martinovu 321 a zde http://midrafon.rajce.idnes.cz/EC_81_Dunaj_Praha-Kolin Vám přináším první sérii screenů z oné aktivity.
Bude to jízda fiktivním vlakem (pro některé neskousnutelné, ale jak bych to řekl, rád se vyhýbám konvencím alespoň tady v MSTS) a taky pro milovníky jízdy 160 km/hod.
Ještě dnes doufám přinesu i další část z hotového úseku Praha - Č.Třebová

Pepa z Nuslí napsal:
Míro ty to EC povedeš až do Wien Südbanhof?

Ne, nepovedu.Je to škoda,ale když není krajina, byla by to nuda jako prase.:D
Takže z jednoho důvodu (neprozradím jakého) to utnu dříve.

Předkládám druhý úsek, který jsem stačil projet a zmapovat, i když teda to zastavení v Pardoubkách se mi moc nepovedlo.
http://midrafon.rajce.idnes.cz/EC_81_Kolin-Pardubice
Ale je docela těžký nastavit kameru na screen a ještě ovládat vlak, atd.:-)))
Ale zjistil jsem jeden renonc a tak jsem jej opravil a zopakuji si to.

Back
Nahoře