Aktivity Midrafon

A předkládám poslední dvě složky fotek screenů k mé "new activity"
Je to z úseku Pardubice-Choceň:
http://midrafon.rajce.idnes.cz/EC_81_Pardubice-Choceň
a potom ze zbylé části hotové aktivity Choceň-Česká Třebová:
http://midrafon.rajce.idnes.cz/EC_81_Chocen_-_C.Trebova

Za zastaveni tak blbě v ČT se omluvuju, ale zase brzdy, Pinďa proti a stihnětet to :-D
A tím má prezentace zatím končí,páč teď půjde aktivita k testu a já jdu makat do práce.
Takže se další část směrem k cíli bude rodit pomaleji.

Tak aktivita, resp. první část (dělit ji však vcelku nebudu) se testuje a já pokračuji dál na Olomouc a Přerov.
Snad by do konce týdne mohlo být hotovo do Přerova.
Uvidíme....:-)));)
Všem zatím přeji pěkné letní dny.

Dobré odpolko,
dospěl jsem do druhého záchytného bodu a to je Přerov.
Tedy zde přikládám ve třech částech screeny, které odhalují i nějaké nedostatky :eek:, jak jsem si všiml, ale opravím to.
Jen ochutnávka a navnadění, že jsem s trasou hráče v cíli, zrealizuji 2 komplikace a jdu na traffic.:)
http://midrafon.rajce.idnes.cz/EC_81_C.Trebova_-_Rudoltice
http://midrafon.rajce.idnes.cz/EC_81_Rudoltice_-_Moravicany
http://midrafon.rajce.idnes.cz/EC_81_Moravicany_-_Prerov

Ještě zbývá tedy posledních 100 km z Přerova do Břeclavi. Snad bude dost času na to, abych to dokončil.

Naposled editoval moderátor:
Chyby, které se objevily na fotkách jsou opraveny a teď již jen osadit poslední úsek aktivity, projet to, dát k otestování a může jít ven.
Všem přeji hezký víkend.;)

Dobré odpoledne,
aktivita EC 81 "Dunaj" byla dokončena. A musím říct, že její druhá část mě pěkně potrápila.
Proto se omlouvám již předem, pokud někdo najdete nepatřičnou mašinu, jako v první části.
Pokud se tak stane, dejte mi vědět. Budu rád, přeci jen se ještě učím a učenci z nebe nepadají zvlášť potom, co jsem úsek Praha-Otrokovice jel za poslední tři dny 11x :D:D:D
Aktivitu posílám k testu a jakmile bude finální verze, pošlu ji Pepínovi, aby ji vydal.
Zde jsou screeny z úseku Přerov-Břeclav:
http://midrafon.rajce.idnes.cz/EC_81_Prerov_-_Stare_Mesto
http://midrafon.rajce.idnes.cz/EC_81_Stare_Mesto_-_Breclav

Hledám někoho, kdo netvoří aktivity a měl by čas na testování. Zodpovědné a pečlivé.
Dlouhodobá spolupráce je vítaná.
Prosím kontakt přes SZ a nebp ICQ

Po více jak měsíci a půl, kdy jsem dával dohromady trainset, upravoval cesty ke zvukům a vše, aby mně to nevyhazovalo žádné chyby jsem se konečně dostal k tomu, abych vydal svou 3.aktivitu. Tentokrát fikci,ale doufám, že někoho zaujme.

Aktivita EC 81 „Dunaj“ pro trať 321

Verze: aktualizace 20

BIN: 1.7.1022

Řízené vozidlo: ČD 380.002 a ČD 362.158

Délka aktivity: cca 4:25

Poslal jsem ji právě svému vydavateli a jakmile bude ke stažení, dá sem upozornění.

Pane Midrafon, měl bych dotaz.

Stáhl jsem si aktivitu R861 "František Křižík", v ConBuilderu zkontroloval a podle chybějících vozidel postahoval to, co jsem neměl. Řízená loko 362-175 ze stránek modely-msts.

A zde jsem narazil na problém. Což o to, model je to jak víno, jenže v kabině na mne ustavičně bliká kontrolka sdružených poruch, jako bych měl stažený sběrač. I když tento jsem ihned po nástupu na mašinu zvedl.

Jak to bylo u vás? Aktivita se mi takhle na první pohled celkem dost líbí, ale zase jet celou štreku Praha - Brno s blikající kontrolkou, to by mě docela vadilo. Jak jste to řešil vy? U jedné aktivity od jiného autora (tentokrát VladoM), který také použil vozidlo z modely-msts (peršan 163) to bylo vyřešeno upraveným engem (stačilo upravit jednu hodnotu a kontrolka přestala blikat, když neměla). Jenže tady je ta hodnota, která se má upravit třikrát a nevím, co s tím :-(

Jde o řádek "pantographtoogle", kde u peršana stačilo doplnit na množné číslo a jelo to. Jenže zde u esa je tento řádek třikrát.

A protože se (zejména v MSTS) řídím heslem "čemu nerozumíš, do toho nevrtej", tak se raději ptám. Jde tohle nějak řešit, nebo si mám vyměnit hnací vozidlo v aktkvitě za jinou 362, která bude ovšem méně hezká?

Na závěr prosím autory modelu, aby se nezlobili za to, že prosím veřejně o úpravu engu. Věřte, že to dělám jen proto, abych měl větší požitek z jízdy a pouze pro své osobní účely. Fakt se mi nechce jet 255 km na mašině, kde na mě bude celou cestu něco blikat. Dost to odvádí pozornost.

Vojtiku,
díky za pochvalu Křižíka.:-)
Teď k Tvému problému.
Já jej bohužel na této konkrétní mašině neměl a nemám.
Je fakt, že to některé dělají, ale prostě i já nejsem žádný skonař a modelář, abych si upravoval tímto způsobem engy.
Dělám jen to, co zvládnu a ostatní přenechám tomu, komu věřím a kdo je můj dobrý přítel.
Takže ho poprosím, aby se na to podíval, protože tomu rozumí a pokud chceš jet, vyber si kldině jiné Eso.:-)
Mirek

Jedná se o třetí položku (první dvě jsou nadepsány správně - PantographsToggle), ale ta třetí je právě bez onoho potřebného "s". Takže jej stačí doplnit a vyrazit. :)

Opravuji své předchozí tvrzení. První dvě položky jsou napsány PantographToggle a ta třetí má být PantographsToggle... :eek:

Naposled editoval moderátor:
Tak vidíš, pan Vlado to taky ví, jsi alespoň moudřejší. Jako já, ale mě to zase tak nerozčiluje. Na mě bliká kde co :D

Převelice děkuji, už jsem na cestě do Brna. Podle všeho to bude zábava, když mi už z Libně volá kvůli nějakýmu průšvihu na trati... :cool:

Jen bych měl do začátku připomínky.

1) Nešlo by návod k aktivitě dávat buď ve formátu PDF, nebo alespoň Word 2003? Určitě nejsem sám, kdo stále používá Office03 (a přechodu na něco novějšího se bráním, s 07 mi stačí pracovat ve škole) a tím pádem vidím jen docx a přečtu si leda kulový.

2) Seznam vozidel mimo TBP. Alespoň orientačně bych ke stránkám připsal, co konkrétně je použito. Třeba "modely-msts", použity loko 362 (všechny, výběr). Pikku, použito tohle a tamto. Ono jsou to modely sice pěkné, ale já si před každou instalací do MSTS kontroluju minimálně směrování zvuků a kabin. A je rozdíl mezi instalací 3 konkrétních modelů, nebo 20 různých.

3) Úpravu engu, kterou popsal VladoM bych do toho návodu připsal taky (za předpokladu, že tam ještě není). Snad se autor opravdu nebude zlobit, ale jde pouze o zfunkčnění modelu na jízdu z kabiny, nic jiného.

Upřímně, když na mě vybaflo právě u Křižíka skoro 400 chyb, tak se mi jen protočily panenky :D Takže vlak po vlaku to projít, co bylo jasné, to stáhnout (zkratka HK u mašin pomáhala nejvíc, hned jsem věděl, kam jít), a případně nahradit. Nebojte, kdyby bylo na vlaku nějaké divné řazení, nebudu to hlásit. Protože vím, co jsem zhruba nahrazoval, tak to vždy považuji za vinu vlastní blbosti.

Neberte tyhle slohovky jako kritiku, jen píšu svůj názor z pohledu testera pro jiného autora, a tak jsem zase zvyklý na jiný "standart". A přestávám kecat a jdu popojet.

Vojtik napsal:
Převelice děkuji, už jsem na cestě do Brna. Podle všeho to bude zábava, když mi už z Libně volá kvůli nějakýmu průšvihu na trati... :cool:

Jen bych měl do začátku připomínky.

1) Nešlo by návod k aktivitě dávat buď ve formátu PDF, nebo alespoň Word 2003? Určitě nejsem sám, kdo stále používá Office03 (a přechodu na něco novějšího se bráním, s 07 mi stačí pracovat ve škole) a tím pádem vidím jen docx a přečtu si leda kulový.

2) Seznam vozidel mimo TBP. Alespoň orientačně bych ke stránkám připsal, co konkrétně je použito. Třeba "modely-msts", použity loko 362 (všechny, výběr). Pikku, použito tohle a tamto. Ono jsou to modely sice pěkné, ale já si před každou instalací do MSTS kontroluju minimálně směrování zvuků a kabin. A je rozdíl mezi instalací 3 konkrétních modelů, nebo 20 různých.

3) Úpravu engu, kterou popsal VladoM bych do toho návodu připsal taky (za předpokladu, že tam ještě není). Snad se autor opravdu nebude zlobit, ale jde pouze o zfunkčnění modelu na jízdu z kabiny, nic jiného.

Upřímně, když na mě vybaflo právě u Křižíka skoro 400 chyb, tak se mi jen protočily panenky :D Takže vlak po vlaku to projít, co bylo jasné, to stáhnout (zkratka HK u mašin pomáhala nejvíc, hned jsem věděl, kam jít), a případně nahradit. Nebojte, kdyby bylo na vlaku nějaké divné řazení, nebudu to hlásit. Protože vím, co jsem zhruba nahrazoval, tak to vždy považuji za vinu vlastní blbosti.

Neberte tyhle slohovky jako kritiku, jen píšu svůj názor z pohledu testera pro jiného autora, a tak jsem zase zvyklý na jiný "standart". A přestávám kecat a jdu popojet.

Díky za připomínky.
K tomu, co si napsal jako poslední, aktivita byla dělána ještě na starou verzi Trainsetu a teď, kdybych ji vydal, asi by těch chyb bylo méně.
K vozidlům, tak k tomu mám snad jen to, že je to seznam toho, co mám ve svém trainsetu já a pokud je to v aktivitě použito, najde si to uživatel podel seznamu, kde se to dá stáhnout.
A úpravy engu jsem tam nedal, protože jsem to nevěděl a nikdo mě na to ani neupozornil.
A myslím si, že pokud se v tom někdo bude chtít "pošťourat" tak, jako já před měsícem, dostane co proto.
Jinak děkuji za připomínky.
Každý jsme zvyklý na něco, já jsem taky testoval a také jsem byl na něco zvyklý.
Doba je jinde a já taky.
Snad to není příliš strohé, ale já se taky ty tři roky, co jsem tady, otáčel a dělal vše samoučením.
Tím neodmítám pomoct a nebo se i něco nového naučit, ale prostě každý musí taky sám chtít.
A já chtěl. Nebo si to myslím.
Přeji příjemný dojezd.

Back
Nahoře