Aktivity Midrafon

V žádném případě prosím předešlý příspěvek nebere jako nějakou zdrcující kritiku ve smyslu "co to je, to je humus!"! To bych si nedovolil ani vůči kamarádům (kterým aktivity též testuji a nutno říct, že rýpu poměrně do detailů), natož vůči někomu, koho neznám osobně. Jen jsem vypsal mé postřehy, čistě věcně.

S tím trainsetem, tady jde hlavně o to, že nedávno jsem jej kompletně přeinstaloval a od té doby si každé vložené vozidlo poctivě zapisuji. Tudíž je instalace o to delší (instalovat na plochu, zkontrolovat směrování, zapsat, kam se instaluje a jak se jmenuje a až potom přesunout do MSTS). Takže si už poměrně hlídám, co vůbec stahuju (čím víc, tím víc času a ono ta instalace přestane bavit poměrně rychle... hraní je lepší :)). Proto vždy uvítám nějaké ulehčení. Ale jak píšu výše, je to pouze můj názor, který se může od ostatních lišit.

Ohledně engu. Nenarazil bych na to, nebýt ta mašina zrovna hráče. A co se teda snažím dodržet, tak je alespoň složení soupravy právě hráče, protože na tu se budu koukat celou cestu a dát tam nějakou ptákovinu, tak se budu tak leda mlátit do hlavy. Takže jsem spustil, zjistil, že na mě bliká kontrolka... vypnul, že to teda přepíšu na množné číslo a ejhle, ono to tam bylo třikrát... a teď, co teď, pokusem to zkoušet nebudu, známe MSTS.

No, jdu pod vlivem alkoholu pokračovat v jízdě, snad mi virtuální strojmistr nedá fouknout :cool:

Vojtíku,
já to také tak neberu.
Já si s trainsetem hrál měsíc a půl a musím říct, že to bylo chvílemi a to bylo potom i tady na fóru vidět, docela na hlavu. :D
Chtěl jsem toho několikrát nechat, ale pak jsem si řekl, že když už jsem se do toho dal, dokončím to. A teď si slastně užívám, jak Convoi i Conbuilder žádné chyby nevyhazuje.
¨Postup případné instalace nových vozidel mám taky takový, vzevrubná kontrola a potom teprve do trainsetu.:-)
Takže to neberu jako osobní útok. Prostě diskuse, ale ne ta agresivní, ale normální.
Doufám, že Tě neodstavili kvůli alkoholu.:D:D
Zatím přeji hezký den.
Mirek

Tak Pepíno se již pochlapil;) a aktivita EC 81 je zde: http://pez-msts.webnode.cz/trat-321/aktivity-midrafon/ec-81-dunaj/ ke stažení.
Děkuji a pokud bude mít někdo něco k ní (připomínku, podnět či jiné, může obvyklým způsobem).

Zdravím,
v aktivitě EC 81 se mi v Holešovicích po hlášce se souhlasem k odjezdu neodblokuje návěstidlo a mám pořád stůj. Stalo se to ještě někomu?

Ano, chce to od vexlí a celou dobu reagovat normálně svižně:) Blokovací naskočí, pokud si pamatuji dobře, v 8.27.50

V Holešovicích,se mi stalo že Europa,zůstala viset na klacku! Po druhé jak sem jel tak projela.

Díky za rady, bylo to fakt tím, že jsem se coural ;-) Takový amatérismus jsem u sebe nečekal :-O

Polis napsal:
Díky za rady, bylo to fakt tím, že jsem se coural ;-) Takový amatérismus jsem u sebe nečekal :-O

Hele, v pohodě, lepší, že je to tak, než kdyby to byla nějaká chyba v aktivitě, která by ji poškozovala.
Děkuji za info.

bastard napsal:
V Holešovicích,se mi stalo že Europa,zůstala viset na klacku! Po druhé jak sem jel tak projela.

I mému testerovi se to stalo, ale ten zase přehlédl místo prvního obratu.
Prostě jsme jen lidi a já nevylučuji chybu kdekoliv. Ale v testu to bylo všechno tak, jak jsem zamýšlel.

Jinak ve volných chvílích jsem začal pomalu tvořit novou aktivitu, tentokrát to bude reálná dle platného GVD 2010/2011 Ex 148 Jan Perner pro trať 321.
Podle toho, jak půjdou práce dál a jak bude čas sem budu dávat průběžné informace.
Zatím je hotov úsek Žilina-Český Těšín.

Úsek Žilina-Český Těšín jsem právě projel a je to ok.
Teď se budu chystat na druhou část trasy, kde se začně něco dít:D
Víc nenaznačím, protože to ještě konzultuji s fírou (mým poradním sborem...;))a začnu to zapracovávat do aktivity.
Až bude co zveřjnit, dám echo, ale teď je ještě bohužel dost práce mimo a tak se nemohu MSTS věnovat.

Midrafon:OK! Nic se neděje jenom,že MSTS si děla někdy něco co chce.Jinak zatím jsem v Úvalech a dobrá aktivita.

bastard napsal:
Midrafon:OK! Nic se neděje jenom,že MSTS si děla někdy něco co chce.Jinak zatím jsem v Úvalech a dobrá aktivita.

Tak hlavně, ať se potom dále líbí.:)Děkuji Ti za info.

Aktivita Ex 148 se posunula o dalších pár kilometrů a teď jsem právě v Ostravě-Svinově, kde se bude trochu něco dít, vlastně už od Těšína. Takže teď si to musím projet sám a pokud to vyjde, budu pokračovat dál, alespoň k Přerovu, nebo do Olomouce.

Vojtik napsal:
Na závěr prosím autory modelu, aby se nezlobili za to, že prosím veřejně o úpravu engu. Věřte, že to dělám jen proto, abych měl větší požitek z jízdy a pouze pro své osobní účely. Fakt se mi nechce jet 255 km na mašině, kde na mě bude celou cestu něco blikat. Dost to odvádí pozornost.

Stačí si přečíst toto znění co vydal Hekl na svém webu citace:

Inštalovaním skinov súhlasíte s tým, že nebudú akokoľvek pozmeňované, upravované a preznačované súbory v inštalačných balíkoch !!!

Tak nevím co zde chcete dále řešit.

Ta blikající kontrolka má po zdvižení sběračů zhasnout. Pokud ne, tak je chyba v zápisu a to by autor měl opravit a ne aby si to každý opravoval na koleně sám. I proto by snad každý modelář i skinař měl mít rubriku "hlášení chyb".
To se stává, že se někde udělá překlep.

Při tvorbě Ex 148 jsem se bohužel zasekl v Českém Těšíně.
Místo, které je náročné na chod celé hry a když tam ještě přidám traffic, kterého není moc, je to horší.
Mám velmi solidní sestavu, která skousla už horší "kousky", ale chci se zeptat, jestli by někdo neporadil, co kromě obligátních a zde již několikrát omýlaných věcí by mohlo zapříčinit pád z5 do Win.
Upozorňuji, že ten se neděje pravidelně ve stejnou chvíli, stal se 3x a pokaždé jindy.
A už jsem jel aktivity přes toto místo, kde trafficu bylo mnohem více.
Věděl by někdo nějakou dobrou radu?
Děkuji uctivě za odpověď.:)

Zařídil jsem se heslem pomoz si sám, nebo se obrať na toho, kdo umí a ví. Zlatej člověk. Chybu jsme odhalili, i když to chvíli trvalo a jak je vidět, není všechno 100% ani tam, kde si to jiní myslí.
Děkuji za pomoc.:D

Tak aktivita se úspěšně pohla do dalšího důležitého bodu.
Svinov je hotový a teď jen otraffikovat a mohu pokračovat směle dál na Prahu.
Pokud to dobře půjde, mohla by být aktivita během dvou týdnů hotová.
Ale to již bude po dovolené a tak to vidím spíše na delší dobu, protože i dovolené se maká.:D:D:D

Back
Nahoře