Aktivity děs a hrůza

Mě se také líbí :D
Nesmíte to zase tolik žrát. Je to jen hra. Klidně si můžete dát jako ECéčko třeba Regionovu. Někdo se zasměje, poklepe na čelo, ale to byla realita minulou sobotu v Brně. Byl mne navštívit bývalý parťák z žabotlam a cestoval zpět ku Praze a hrozně jsme se divili, že Idos nabízel spoj přes Modřice. Pak mi telefonoval zážitky z cestování. V Brně nádražní rozhlas a navigátoři směrovali cestující na Prahu do Eurocity 277, nebo tak nějak to mělo číslo. A to byla Regionova, které lidi kvůli výluce vezla do Modřic, kde zastavovala Hungárka jedoucí pak přes Dolní nádraží.

Za další, nestavíme tratě ani aktivity pouze v reálném čase, ale je nás hodně takových, kteří si zajezdí v době nedávno minulé a když je to možné i dávno minulé.

Měl bych blbej dotaz. Je možné sestavit tzv. Black list pravěkých strojů, které není doporučeno používat?

Zbyněk Šemora napsal:
...
Za další, nestavíme tratě ani aktivity pouze v reálném čase, ale je nás hodně takových, kteří si zajezdí v době nedávno minulé a když je to možné i dávno minulé.
Asi jsme se nějak nepochopili. Jsem taky jeden z těch, kteří jezdí v době minulé. Ale jakou souvislost to má s pravěkými modely z počátků MSTS? To by pak muselo vypadat třeba takto: :D

aff2bb835999324a6b2cc6b2dbca6d33.jpg

Mimochodem nestraší tyto moje skiny v TBP dodnes? Na stránkách mám už jejich aktuální, asi 6. verzi :D
f19341019fc35083bc93e1048b503a92.jpg
95091a8aa2a5a146f23a35f68d0444da.jpg

Naposled editoval moderátor:
To je ještě dobré, měl jsi tam dát kabinu z Kihy :D
Jak jsem napsal výše, nesmí se to zase tolik žrát. Já na to nemám čas prohledávat trainset, co už je na vyřazení. Jsem rád, že jsem rád a stíhám to co stíhat musím.
A zrovne teď po obědě se mi chce hrozně spát, ale nemohu, jsem v práci.
...
A teď už vůbec, přijelo další kolo na servis. Tak to mě probudí. Lidi mi se nosí jednu horší vraždu než druhou. :D

A teď jede další kolo na rychloservis, hold musím jít makat, aď to odsejpá. :D
Bohužel, MSTS a pravěké modely v trainsetu musí jít stranou. :D

Zbyňku, nějak mi to furt nedá, když Vás tak poslouchám.
Jednou se stěžujete, jak je toho na Vás moc, jak nestíháte, jak nemůžete vše uhlídat, ale na druhou stranu, se jednoho nechcete ani omylem vzdát.
Člověk pak už ani neví, co si má myslet.

Ahoj Edie. Víš, do práce chodit a odvádět práci je třeba, i když se člověku mnohdy nechce. Pokud nemá jiný způsob obživy a jako že nemám, tak se práce asi nevzdám. Ale budeš se divit, i když se mi mnohdy nechce nebo jsem líný, práce mne baví. Pro neznalé, tím myslím cykloservis, prodej i to papírovaní s účetnictvím.
Co se týká MSTS trainsetu a jeho údržby, pro ty kdo tady zaspali, toho jsem se už dávno vzdal. Proto neřeším, že se někomu nelíbí, když se v TBP vyskytuje nějaký pravěký model. Mě to opravdu nevadí a mohu s tím žít. :D Před lety komplet ladění převzal ŽSR a udělal na něm hodně práce. Já byl jen výstupní kontrola. Však se jeho ladění stalo také vzorem pro další skiny i modely mimo TBP.

Já taky nevím co si mám o některých reptajících zde stále dokola myslet. Ale většinou moc aktivní nejsou. Ale jen tak mimochodem, TBP je jen takový výběr Trainsetu určený pro mé aktivity, které dávám na DVD s tratí a žádného dalšího náměstka k tomu nepotřebuji. A když už je spolupráce, tak s lidmi, kteří svému řemeslu rozumějí a většinou se ozvou sami soukromě.
Ale když to máte tak rádi :P , dnes se mi do MSTS vůbec nechce nic dělat. :-P :-P Přijdu domů, dám si k večeři dobrého vínka, protože musím překoštovat nové vzorky, kouknu na zprávy, večer nějaký film z kabelovky a spát. Zítra pokud nepřijede další servis v cyklo, tak možná MSTS editor otevřu. Ale také se mi mnohdy nechce, někdy tu práci v editoru chvílemi nenávidím. Pak překonám menší krizi, chytím slinu a už to pak odsejpá. Zkrátka kdybych dal jen na skutečnost, že se mi do prací mnohdy nechce, tak žádná BP není a sdílím názor s Martinem 321, jsou práce hnusné, které nebaví, ale nikdo to za Vás neudělá, tak se člověk musí překonat a vydržet. Jedině tak jsou výsledky. A to ještě k tomu musím být splachovací na podobné nepovzbudivé, mnohdy až nedůstojné příspěvky nejen tady na fóru. ;-)

Zbyněk Šemora napsal:
V Brně nádražní rozhlas a navigátoři směrovali cestující na Prahu do Eurocity 277, nebo tak nějak to mělo číslo. A to byla Regionova, které lidi kvůli výluce vezla do Modřic, kde zastavovala Hungárka jedoucí pak přes Dolní nádraží.
Jo, to bylo úžasné. Nejlepší bylo, když se tam jeden cestující divil, že co to jede na Wiener Neustadt a bylo mu vlakvedoucím odpovězeno: "No, a jako co byste tak chtěl, náhradní souprava, ne?" :D :D
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://3x.cz/di-7WJ5.jpg

Jinak k tématu - některé kousky bych z TBP vymazal a nahradil je, anebo je jen vymazal, zbytek se dá přeci jen dostahovat a v TBP skutečně nemusí být vše. Nejhorší na tom ale je, že se pak tyto staré modely používají v aktivitách a hned je tu problém. No, ale chápu, že nejsou lidi, co by TBP od těchto starých modelů pročistili.

Krajním, ale spolehlivým řešením (míněno směrem k začátečníkům) je důkladné nastudování funkcí v simulátoru MSTS, pochopit vazby modelů a jejich zvuků a kabin, aktivit, tratí, consistů, loose consistů atd. Pochopit funkce podpůrného SW jako je ConBuilder, Route_Riter a poznámkový blok.
Nepoužívat TBP ale opečovávat si svůj vlastní T. A když sáhnu po nějaké nové aktivitě, doplnit vozový park svého T a nebo ještě lépe upravit onu aktivitu dle svého T.
Mám dvojitou instalaci MSTS, jednou s globalem dle BP a podruhé UniGlobal. Jeden trainset (a ještě k tomu laděný na 80cm) a funguje to. Nechce to jen si vše nechat servírovat na stříbrném podnose.

Gajdma: Díky za obrázek. To byl opravdu dobrý reálný úlet. Ale jen tak mimochodem. Například Maďaři svého času měli luxusní interiér adekvátní EC v 810 z CZ, jako regionální spoje k Eurocity.
Ale jinak k témetu, Pokud vyřadím u sebe jakákoli vozidla a nahradím novějšími, věřte či nevěřte, takto se nestane u všech co tohle mají u sebe v trainsetu. A je dobře, že to nefunguje, protože přece nikdo nemá právo rozhodovat, s čím si máte jezdit. :D

taky mě štve,že si musím dohledávat a vkládat vozy(což jako nováček neumím)určitě by plno lidí(včetně mě)uvitalo,kdyby někdo hodil většinu vozů na internet či dvd ubylo by práce líným(ano jsem línej dohledávat a stahovat)nováčkům jako já a určitě bych za to byl schopnej zaplatit:)

Nemyslím si že Zbyněk má tolik času,aby ještě k trainsetu BP mi přidal i valnou číst vozů,kteří používají aktivitáři :) ono stahovat 100 vozů se mi moc nechce

ÁÁÁÁÁjo já myslel, že ti jde o veřejně neveřejný TBP. Tak to pak jedině stahovat a stahovat. Tak jednoduché to být nemůže. :D Nebo to vyměň za něco co máš v sortimentu. 842.001 nebo 842.014 to je detail. I když prototyp se hned pozná :D

:D Já trať mám koupenou no právě se mi nechce stahovat mám vlastní práce dost zvlášť teď kdy se blíží maturita :/,ale ježdění aspoň na tom PC je nádhera a 90% aktivit bez stahování dalších věcí nejde :)

842.001 nebo 842.014 to je detail. I když prototyp se hned pozná

Prototyp se hned pozná, ale v msts prototyp Kvatra není, nebo se pletu?

blood-vampire napsal:
... no právě se mi nechce stahovat mám vlastní práce dost zvlášť teď kdy se blíží maturita, ale ježdění aspoň na tom PC je nádhera a 90% aktivit bez stahování dalších věcí nejde ...
No tak to se máš dobře, když máš před maturitou čas na ježdění s vláčky. ;-) Víš, s trainsetem se to má tak, že vzhledem k chování některých "takyuživatelů" dnes spousta autorů se sesypáním svých dílek do společného trainsetu nesouhlasí. Je to jejich rozhodnutí a mají na něj jako autoři právo. Pokud aktivitář přidá k aktivitě dobře zpracované readme s odkazy, není problém chybějící vozidla mimo TBP dostahovat a může Tě těšit, že postupem času, jak Ti bude vlastní trainset přibývat, bude chybějících vozidel méně a méně. Horší je, když aktivitář popustí uzdu své fantazii, postahuje kdeco a kdoví odkud a nechá na uživateli, aby si hrál na detektiva. To uznávám je trošku otrava. V každém případě máš tyto možnosti:
1) jezdit jen volnou jízdu s jedním vlakem;
2) stahovat aktivity založené jen na TBP;
3) vyměňovat, buď ručně nebo s pomocí sw utilitek, chybějící vozidla za adekvátní z TBP;
4) začít stahovat (fakt toho bude časem ubývat)

Honza napsal:
blood-vampire napsal:
... no právě se mi nechce stahovat mám vlastní práce dost zvlášť teď kdy se blíží maturita, ale ježdění aspoň na tom PC je nádhera a 90% aktivit bez stahování dalších věcí nejde ...
No tak to se máš dobře, když máš před maturitou čas na ježdění s vláčky. ;-) Víš, s trainsetem se to má tak, že vzhledem k chování některých "takyuživatelů" dnes spousta autorů se sesypáním svých dílek do společného trainsetu nesouhlasí. Je to jejich rozhodnutí a mají na něj jako autoři právo. Pokud aktivitář přidá k aktivitě dobře zpracované readme s odkazy, není problém chybějící vozidla mimo TBP dostahovat a může Tě těšit, že postupem času, jak Ti bude vlastní trainset přibývat, bude chybějících vozidel méně a méně. Horší je, když aktivitář popustí uzdu své fantazii, postahuje kdeco a kdoví odkud a nechá na uživateli, aby si hrál na detektiva. To uznávám je trošku otrava. V každém případě máš tyto možnosti:
1) jezdit jen volnou jízdu s jedním vlakem;
2) stahovat aktivity založené jen na TBP;
3) vyměňovat, buď ručně nebo s pomocí sw utilitek, chybějící vozidla za adekvátní z TBP;
4) začít stahovat (fakt toho bude časem ubývat)
Tak díky :) tak začnu stahovat snad to bude časem ubývat a jak přidat vozidlo atd najdu tipuju v FAQ že? :) a na Msts musí být čas přece vždycky jako na celou železnici

Rhobar napsal:
... 3 chybějí. 2 se mi podařilo najít, ale 380.001 jsem ani po hodině hledání na internetu nikde nenašel.

otvor si www.google.cz a zadaj "msts 380.001". Hneď prvý výsledok (aspoň u mňa) je

MSTS - elektrické lokomotivy
katalog-msts.wz.cz/MSTS%20el-loko.htmV pamäti - Podobné - Preložiť túto stránku
Tomuto ste verejne dali +1. Späť
380.001, J.Skůra, http://skura.msts.cz, ČD. 380.001, http://skerycek.xf.cz/, fikce; ČD. 380.003, J. Skůra, ČD. 381.002 a 381.003, http://vrbam.ic.cz/msts/, 1,8 MB ...

Výsledkov ti ukáže viac, ale ak niekde uzrieš meno "J.Skůra", to je tvorca prototypov do MsTS. Prejdeš na odkaz, niekde dole na stránke si nájdeš tú 380.001 a sleduješ linky:

http://skerycek.xf.cz/
Msts - skiny
Elektrické lokomotivy
cd_380; tam klikneš na ten malý nápis "cd_380" a sťahuješ. Nie sú tam zvuky a consist, ale to zrejme do tých aktivít ani netreba.

Mne trvalo minútu, kým som to loko našiel... :D Ale aj ja si pamätám časy, keď som začínal a nič som nevedel a pooomaly som sa začínal vo veciach orientovať. To nič, to sa poddá.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře