Aktivity děs a hrůza

Rhobar

Začátečník
Zdravím, nedávno jsem si koupil trať BP. Je fakt parádně udělaná, ale těch pár aktivit co tam jsou mi na dlouho nevystačily, tak jsem chtěl nějaké stáhnout a tu nastaly všechny problémy. I když TBP obsahuje asi 4,5GB lokomotiv a vagónů, téměř ke každé aktivitě je obrovský seznam dalších věcí ke stáhnutí a když se mi podařilo stáhnout a nainstalovat 3 z 25 modelů za půl hodiny, tak sem to radši vzdal. Pak sem narazil na další aktivity kde bylo napsáno že je potřeba jen TBP8, no já mám verzi 9, tak sem čekal že bude obsahovat všechny modely z té předchozí, ale ejhle při spuštění 3 chybějí. 2 se mi podařilo najít, ale 380.001 jsem ani po hodině hledání na internetu nikde nenašel. Výsledek je, že za celé dopoledne/odpoledne se mi podařilo rozchdit akorát aktivitu EC 70, která až na pár desítek chybových hlášek o chybějících zvucích nejspíš funguje. Zajímalo by mě, jestli existuje nějaký aktivitář, kterému stačí to obrovské množství modelů v TBP a nepotřebuje tam cpát desítky dalších modelů jenom pro to že je tam dát může, pokud teda nebyl účel, aby BFU zešedivěl a vytrhal si vlasy.

Rhobar napsal:
Zajímalo by mě, jestli existuje nějaký aktivitář, kterému stačí to obrovské množství modelů v TBP a nepotřebuje tam cpát desítky dalších modelů jenom pro to že je tam dát může, pokud teda nebyl účel, aby BFU zešedivěl a vytrhal si vlasy.
Pochybuju. A jak již bylo mnohokrát řečeno, tak TBP je jen takový základ uživatelova trainsetu. V dnešní době snad aktivity bez TBP ani nejdou. Takhle jdou, ale budou o ničem.:roll:

Osobně se snažím co nejvíce se držet TBP, bohužel to je již velký pravěk a i přesto z něho ještě tvořím, ale několik modelů je potřeba vždy dotahat ze známých stránek. Aby mi odkaz na některé vozidlo nechyběl, mám v MSTS sólo aktuální TBP a Trainset s doplněnými modely, před vydáním aktivity kontroluju vozidla mimo TBP a odkazy na jejich stažení přidávám k úloze. Vím, že někteří aktivitáři mají modelů mimo TBP velkou spoustu a tak věřím, že to doplňovat odrazuje. Bohužel se budeš muset smířit s tímto jevem, k nápravě používat program ConBuilder ve kterém si můžeš vozidla vyměnit za vozidla z Tvého Trainsetu. Jakožto začátečník se budeš muset naučit jak vozidla doplňovat, jak u vozidel správně směřovat zvuky (hlášky o chybějících zvucích už znáš), jak směřovat kabinu atd.
Suma sumárum, aktivity z DVD jsou pouze na TBP, což autor garantuje, zbytek úkolů vyžaduje doplnění vozidel mimo TBP.

Už jen kvůli té spoustě kvalitních a krásných modelů a skinů mimo TBP je pro mě jejich nepoužití nepřípustné :)

poison napsal:
Vím, že někteří aktivitáři mají modelů mimo TBP velkou spoustu a tak věřím, že to doplňovat odrazuje. Bohužel se budeš muset smířit s tímto jevem, k nápravě používat program ConBuilder ve kterém si můžeš vozidla vyměnit za vozidla z Tvého Trainsetu.
Podle mě je to špatný přístup. Žádné nahrazování nových, kvalitiních modelů nějákým pravěkem z TBP, ale prostě si to na férovku stáhnout. Stáhneš si to jednou a máš to tam prostě na furt. Ono se ty nové modely a skiny opakujou a používá je drtivá většina lidí, co aktivity dělají.

To je síce pekné že sa používajú nové modely, lenže ak si to ten autor aktivity u seba preznačí podľa svojho vkusu, tak zase môžem všetko mimo TBP v consistoch opravovať. Nič mi nie je platné že som si to posťahoval. Jeden čas som mal aj jeden program na automatickú opravu consistov, ale moc inteligentný nebol. Priznám sa, že keď vidím v popise aktivity že autor používa vlastný trainset, alebo vôbec nepoužíva TBP, tak to ani nesťahujem.

Kuba napsal:
Podle mě je to špatný přístup. Žádné nahrazování nových, kvalitiních modelů nějákým pravěkem z TBP, ale prostě si to na férovku stáhnout....
Ano souhlasím a nenavádím k opravám v ConBuilderu, jen jsem to blbě podal, pokud mám správné odkazy tak stejnou dobu strávím stahováním jako opravami, ale jak píše nebulus staháš a nakopíruješ a zjistíš, že to stejně je jinde než by mělo být. Jako začátečník má holt na výběr, buď tahat nebo opravit, nebo nehrát dannou aktivitu.

Pkud jsem to dobře pochopil, tak nestačí modely jenom stáhnout a nakopírovat, ale ještě se tam musí spousta věcí poupravovat?

Teoreticky by to stačiť malo, ale ešte môžu chýbať kabíny a zvuky, prípadne sú smerované do iných zložiek. A možno značenie stiahnutého modelu nebude súhlasiť s označením modelu v aktivite.

To Rhobar:
Pokud aktivitář respektuje značení složky a souborů vozidla tak, jak ho zveřejnil autor na webu, pokud ty neuděláš chybu při instalaci a pokud máš již stažené zvuky a kabinu pro příslušné vozidlo a máš oboje ve správných složkách, nemusíš už dělat nic.
Pokud chybí kabina či zvuky (zjistíš třeba pomocí ConBuilderu), je třeba zkontrolovat, zda je ve svém trainsetu máš a je třeba jen změnit směrování, nebo je třeba příslušné zvuky či kabinu stáhnout a doplnit.
Pokud se stala chyba při instalaci, hledej zádrhel mezi klávesnicí a židlí, někdy se stane, že uteče úplná drobnost.
Pokud si aktivitář přeznačuje trainset podle svého, je to špatně, pak doporučuji spíše respektovat značení autora vozidla a consists (tj. soupravu vlaku) opravit (pomůže opět třeba ConBuilder).
Pokud budeš potřebovat nějakou drobnou radu, ozvi se přes SZ.

Tak proč když už máme skoro 10 let nebo kolik starý trainset, proč někdo neudělá nový? Já bych se toho možná ujal, ale zase byste mě všichni však víte co :-(

vantju napsal:
...Já bych se toho možná ujal, ale zase byste mě všichni však víte co :-(
Všichni by Tě za to měli rádi. Když jeden modelář chrlí jedno nádraží za druhým, proč by někdo nemohl souběžně chrlit jeden nový model vlaku za druhým :D
Jinak co se TBP týká, někteří zde mají špatné informace. Ano obsahuje hodně starých modelů, které současně už jsou ze stránek autorů vyřazeny, ale jinak to pravěk není. Vozy i lokomotivy jezdí pravidelně do dílen na všelijaké opravy, dostávají nové aktuální kabiny a sem tam přijede i nějaký nový model. Ale nebylo účelem, aby zde bylo vše. Takže jestli se nepletu, poslední aktualizace nebyla před 10 lety, ale letos v dubnu. :D. Tolik informace pro neznalé. Ale jinak tady byla řečená pravda, vozidla nenahrazovat, ale pokud existují downloady, stahujte originál. Jen si zkontrolujte kompatibilitu, nejlépe testem v Conbuilderu plus doplňujícím testem v Convoi, který umí odhalit další chyby. Pokud je něco někde špatně, kontaktujte autora, aby to opravil. Pak zde ubude polovina dotazů. Ale správné synchro s kabinou a zvuky se musí zkontrolovat přímo v zápisech nebo ve hře, to žádný kontrolní program neodhalí. Myslím tím například stupně kontroleru.

Zbyněk Šemora napsal:
Jinak co se TBP týká, někteří zde mají špatné informace. Ano obsahuje hodně starých modelů, které současně už jsou ze stránek autorů vyřazeny, ale jinak to pravěk není. Vozy i lokomotivy jezdí pravidelně do dílen na všelijaké opravy, dostávají nové aktuální kabiny a sem tam přijede i nějaký nový model.
Kdy jel tedy do dílen např. tento vůz? To není pravěk? Jaký význam mám toto ladit?:D
844b59d8c18eb919d15bf477b56c1090.jpg

a podobné hrůzy jako ČD Gabs, Gbgs, Ibops, Zas, apod., které z nějakého důvodu autoři misí neustále používají, když existuje nespočet kvalitních a ryze českých modelů vozidel. Je takový problém je prostě smazat?
Stejně tak je tam plno modelů, které sice mají novější ladění, ale stále se jedná o pravěkou první verzi modelu či skinu, viz např. vozy od O. Janiše. Ty již jsou v 3. verzi i s novým laděním...;)

Naposled editoval moderátor:
Jen pro info nezasvěceným. Ten vůz s tankem je Jackův nejoblíbenější a nemůže bez něj žít. Už na něj poukazoval asi před rokem :D
Ale co se týká pravěku od O. Janiše, to asi zaspal Jacek :D Ondra mi to dal pomalu příkazem, abych je vyměnil a už jsou vyměněné. :D Jenomže jen na DVD, ke stažení každý musí navštívit Ondrův web. Jak se praví v průvodci T9 :D

No to je můj nejoblíbenější, poukazoval jsem na něj nejen před rokem, ale i rok před tím. A že tam stále je? :D

Tenkrát ale hodně lidí bylo proti, Myslím že Dan se přimlouval, abych ho ponechal. Jinak musím být upřímný, na nějaké editace Trainsetu jsem už líný. Také je to nevděčné. Jednou jsem takto vyřadil škaredý skin 363005 a na to se ozvalo hodně lidí, kde se dá tato lokomotiva sehnat. Když vyřadím vůz s tankem, tak jej najednou budou také všichni potřebovat. :D Já si myslím, že jednodušší je podobné vozy nezařazovat. Ale když se prožene kolem traffic z takových vozů, nikdo nebude zkoumat, že jsou kvality poplatné době vzniku MSTS. Ostatně tyto vozy se hodí jen pro traffic, nikoli pro vlak hráče.

Sedíte v kabíne a oproti prehrmí vlak - kto je schopný pri tej rýchlosti posúdiť kvalitu modelov a skinov ? Hlavne, že niečo ide. :D

To Orlov : tak není potom problém místo vozů a lokomotiv si traffic skládat z kostek - kujus a polys bude minimální a nebude problém s padáním či načítáním ve velkých městech :D ....šak kdo to pozná,že? :D

No to je fakt, jako uživatel jsem si jednoduše všechen pravěk odmazal. Když si ale stáhnu nějakou aktivitu, musím si nemalou část vozidel vyměnit, protože aktivitáři to neustále používají.
Jako aktivitář tvořím jen na trati 310, tam používám taky jen nové modely, jednak je škoda je nepoužít a jednak nehrozí, aby se kolem mě prohnal traffic stodvacítkou, s většinou vlaků je potřeba někde křižovat a takový Gabs stojící na sousední koleji bych nestrávil :D. A tam, kde by být mohl je lepší dát low-poly.

Back
Nahoře