Churchill napsal:
Teda jak vy poslední dobou do sebe šijete ...........
To víš, jak čtu čápoviny, tak se neznám - to mám nacvičeno z práce na lidi, u nichž se názory a stanoviska mění skoro jako aprílové počasí a jejich myšlenka má kratší životnost, než doba realizace a nebo je to jenom přesunutí práce na někoho jiného za účelem odšrktnutí si dalšího políčka ( i proto jsem nedávno šil do návrhů na spoustu povinností pro autory modelů, engů, sms a kabin) ...
Tím se docela rozsáhle zabývá D-fens ...
Churchill napsal:
pokud taková možnost k využití své soukromé činnosti v pracovní době bude možná, tak je blbost, ji nevyužít.
Pokud je to lege artis, tak proti tomu nic nemám, ale která firma Ti to oficiálně dovolí - žádná. Leda jsi si sám sobě pánem.....ale celé vlákno nebylo o tomto.
Hlavní merito věci je to, že se tady začala dost často používat argumentace typu drž hubu, děláš pro MSTS málo ..... proto si opravdu vážím těch, kteří se pro koníčka obětují i to poslední a nedělají si z toho živnost a argumentují, že to dělají zadarmo .....
Navíc budiž - Zbyněk nemá v krámě kšefty, tak staví - proč ne - jako pán svého času ať si staví - furt je to lepší, než sedět na lavce před krámem v duchodkach a nudit se ...... ale ať si to nechá pro sebe a nevytrubuje do světa, že vlastně těmi poplatky za DVD musí
hlavně zaplatit zameškaný čas v zaměstnání ......
Nemám nic proti poplatkům za tratě, které opravdu stojí za to a jsou kvalitní, MSTS se poslední dobou ve své pracovní době ani věnovat nemůžu, ale dělám hlavně po nocích.
Někteří ani neznají stavy pološílenství, kdy by k simulátoru nebo editoru sedli hned, protože je to tam táhne jako magnet, ale ví, že si to prostě na týden, 14 dní nebo měsíc bududou muset odpustit , protože už mají nůž na krku.
Vážím si lidí, kteří k tomu dokážeou sednout v noci, vyčerpaní a unavení a přemáhají se, aby tady dostáli svým závazkům, které na sebe vzali jenom proto, aby si ostatní mohli s něčím hrát. Nemají z toho kromě dobrého pocitu nic - jo pardon - občas držkovou.
A to právě proto, že to mají jako koně, hobby, zálibu, lásku na celý život ....
Churchill napsal:
Využívají ji plně poslanci, náměstokové ministrů, zaměstnanci státních úřadů (a jejich mohutné hraní her na PC), atd., atd. Platy jsou na úrovni 30 procent rakouské mzdy, poplatky se po nás chtějí na úrovni EU - tak sakra, byl bych vůl, abych se přerval a pokud mám možnost, si v práci něco pro sebe neudělal. .............. nebo ne?
Sice mne to čílí stejně jako Tebe, ale přístup, s jakým se na to díváš je to typicky komunistické - kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu aneb den, kdy jsem nic neukradl, považuju za neúspěšný.
Zkus si toto udělat jako zaměstnanec u soukromé firmy, kde si nejsi vlastním pánem ..... v tom je rozdíl mezi státní mašinerií a soukromou firmou. Přeci jenom majitel firmy se hoodně ohlíží nad tím, jak jeho zaměstnanci využívají techniku, za kterou on draze zaplatil a kterou zneužívají jeho zaměstnanci.
Trošku jsem se rozkecal, i nějaký ten sentiment by se našel a možná z toho bude i pochopitelné, proč jsem reagoval tak, jak jsem reagoval.