Projekt MSTS Bin

Chtěl bych se zeptat,jestli se nebude dělat více pozic pro PassengerCam.. Mám na nákladních vozech tuto kameru jako pohled posunovače ze stupátka vozu,když sunu na ostatní vozy. Abych lépe viděl.
Akorát při součastné jedné cam mi stojí posunovač jen na jedné straně vozu. Moc prosím,jestli by nešli ty kamery dvě. Nebo alespoň po druhém stisknutí klávesy "5",aby se poloha kamery přesunula zrdcadlově na druhý konec vozu.
Jestli jste to tu někdy už probírali,tak se omlouvám. Proháním simulátor po půl roce.. :)

Slexx napsal:
Chtěl bych se zeptat,jestli se nebude dělat více pozic pro PassengerCam.. Mám na nákladních vozech tuto kameru jako pohled posunovače ze stupátka vozu,když sunu na ostatní vozy. Abych lépe viděl.
Akorát při součastné jedné cam mi stojí posunovač jen na jedné straně vozu. Moc prosím,jestli by nešli ty kamery dvě. Nebo alespoň po druhém stisknutí klávesy "5",aby se poloha kamery přesunula zrdcadlově na druhý konec vozu.
Jestli jste to tu někdy už probírali,tak se omlouvám. Proháním simulátor po půl roce.. :)
Rád bych se zeptal jak se ti povedlo udělat posunovače zavěšeného na voze. Mně by to velice pomohlo při nákladních aktivitách !

Tommy66 napsal:
Rád bych se zeptal jak se ti povedlo udělat posunovače zavěšeného na voze. Mně by to velice pomohlo při nákladních aktivitách !

Já si to nastavoval jen u pár vagónků se kterýma posunuju. Třeba u vozu Eas-u mám v souboru s příponou "wag" tenhle odstaveček:
Inside (
PassengerCabinFile ( CD_Eas-u_uhli.s )
PassengerCabinHeadPos ( -1.8 2 -6.5 )
RotationLimit ( 40 180 0 )
StartDirection ( 0 180 0 )
Sound ( "../../common.snd/vozy/CDvuzNakl4nLozeny.sms" )
)
Akorát nejsem autorem žádnýho modelu,tak si to upravuju jen sám pro sebe. A přiznám se,že to mám nastavený jentak ledabyle,pro svoje potřeby.

Je to takova zajimavost, nevim zda-li to sem patri nebo je to chyba binu, zjistil jsem to, ze kdyz jedu s pershingem a zacnu brzdit EDB tak kdyz zmacknu D tak samozrejmne nejde jizda ale kdyz to udelam mysi tak to jde takze vlastne brzdim EDB a mam jizdu zaroven a opacne to jde take, jizdu mam treba na 50% a mysi zvysuju vykon EDB. Nemelo by to udelat ten varovny zvuk?

122 030-0 napsal:
Je to takova zajimavost, nevim zda-li to sem patri nebo je to chyba binu, zjistil jsem to, ze kdyz jedu s pershingem a zacnu brzdit EDB tak kdyz zmacknu D tak samozrejmne nejde jizda ale kdyz to udelam mysi tak to jde takze vlastne brzdim EDB a mam jizdu zaroven a opacne to jde take, jizdu mam treba na 50% a mysi zvysuju vykon EDB. Nemelo by to udelat ten varovny zvuk?
U mě se to chová úplně stejně.

Mám jednu otázočku. Nikde tu na fóre nemôžem nájsť (možno zle hľadám) niečo o odvodňovacom ventile valcov na parách, vždý keď túto funkciu použijem - klávesa "C" MSTS spadne rovno do Windows. Je to MSTS Binom alebo niečím iným???

JANíčOK napsal:
Mám jednu otázočku. Nikde tu na fóre nemôžem nájsť (možno zle hľadám) niečo o odvodňovacom ventile valcov na parách, vždý keď túto funkciu použijem - klávesa "C" MSTS spadne rovno do Windows. Je to MSTS Binom alebo niečím iným???
Mě to nikdy nepadalo,ale co vím,tak jiným modelářům ano a to i na stejném Binu,na kterém mě ne.Takže by to mohlo být i nastavením msts či celého PC.On msts je velice zvláštní soft a vyžaduje solidní zacházení. :study:

s parními lokomotivami je to poslední dobou jakési všelijaké. Od jisté verze Binu, ale nevzpomenu si už od jaké verze je s tlačítkem "C" problém. Jeden čas psal tuším Pikku, že je snad chyba v eng. souborech,že něco testuje, ale myslím, že přímo na chybu nepřišel.Problém je,že se to chová u každého opravdu jinak.Pokud "C" nestisknu,tak jedu. Pokud ventili zavřu,tak jedu chvíli a pak to bez upozornění totálně zamrzne....ani neodešle zprávu Billovi a musím jít na tvrdý restart.Tohle mi dělá u všech parních lokomotiv, bez ohledu od koho model je a kdy byl vydaný.Bin mám poslední vydaný a dělá mi to i na posledním stabilním.Proč ? .......netuším, ale možná by se na to mohl kouknout ještě Džordž....právě se mi možná povedlo dohledat na fóru od jaké verze se to stává...dotazy na tento problém se začali objevovat po vydání verze 1.7.081920. Funguje ještě vůbec Džordž ? Dlouho žádné info, ani dotazy.......ani na jeho stránkách jsem toho moc nezjistil :cry:

AlesB napsal:
s parními lokomotivami je to poslední dobou jakési všelijaké. ...

Ano, od jisté verse binu je s odvoňovacími ventily problém. Jak Vrbam, tak zsr se snažili chybu řešit, ale evidentně bezúspěšně. Mě se před pádem MSTS po stisku "C" navíc objeví nápis "brick" v místě, kde se objevují změny v ovládání (např. houkačka, pantograf, brzdy apod.)

Dovolím si oponovat,chyba není v Binu,ale v nastavení engu.Mám poslední verzi 1.7.1022 a nepozoroval jsem,že by byly nějaké problémy.Mohu kdykoliv odvodňovací ventily otevřít a uzavřít bez jakéhokoliv problému.Testováno na více tratích pod Xtrackem.Protože nemám Pikkův souhlas k uveřejnění,nemohu dát eng ke stažení.Pokud bude mít Pikku zájem,pošlu mu eng k otestování a pak je na něm,jak rozhodne.
Jen se mi vůbec nezobrazují u dolního okraje obrazovky hlášky o tom,co se konkrétně děje po stisku jakékoliv klávesy,ale to je vidět přímo v zobrazení Binu,tak to nepovažuji za závadu. :wink:

Petr Novák napsal:
Dovolím si oponovat,chyba není v Binu,ale v nastavení engu.
Vzhledem k tomu, že veškeré parní engy ladil zsr bych prosil vše ohledně ladění engu řešit s přímo s ním. Dělají to i cizí parní lokomotivy, i defaultní stroje v MSTS, jejichž .eng nebyly nijak upravovány. Již jsme to zde před časem
řešili a bez žádného výsledku.

Petr Novák napsal:
Dovolím si oponovat,chyba není v Binu,ale v nastavení engu.Mám poslední verzi 1.7.1022 a nepozoroval jsem,že by byly nějaké problémy...
Můžeš napsat v čem ta úprava spočívá? Modelů parních lokomotiv je hodně i od zahraničních autorů.

Můžeš napsat v čem ta úprava spočívá? Modelů parních lokomotiv je hodně i od zahraničních autorů.
Když už to tady Pikku řekl a,tak já řeknu b.Jde jen o Pikkovy modely českých parních mašinek,které jsem přepočítal podle skutečnosti,přesněji řečeno podle dostupné technické dokumentace.Vycházel jsem z nastavení ZSR a spolu jsme nějaký čas na toto téma komunikovali.Vyšly mi prostě jiné hodnoty v adhezi,brzdách a v nastavení parního stroje.Toto jsem poslal ZSR se žádostí o vyjádření,přesně podle Pikkova požadavku.Vyšumělo to nakonec do ztracena po několika napsaných mailech a mých zdůvodnění velikostí jednotlivých parametrů.Takže nevím,na čem jsem,ZSR nevyvrátil nesprávnost mého nastavení a faktem je,že to moje nastavení je funkční.Co se týče defaultních nastavení jiných parních lokomotiv,tak tím jsem se dosud nezabýval,nebyl důvod.Chtěl jsem si prostě upravit Pikkovy modely k obrazu svému,nic víc.Ne po vzhledové stránce,to ani omylem,ale vyladěním jízních vlastností.
Mám pro Pikka návrh: přijedu na slezinu v sobotu 16.2. a provedeme veřejné předvední mého nastavení.Pokud bude vše v pořádku a Pikku bude souhlasit,mohu dát mé nastavení k posouzení ostatním uživatelům.Pokud ne,mé nastavení bude neveřejné.

Ja by som sa chcel opýtať či by nebolo možné pomocou Bin-u rozšíriť počet polôh spínača osvetlenia zo súčastných:
1.) OFF - vypnutá
2.) DIM - zapnutá
3.) FULL – plný

na:
1.) SHUT - posun
2.) OFF - vypnutá
3.) DIM - zapnuté pozičné
4.) DIM+R - zapnuté pozičné + tlmený reflektor
5.) FULL – zapnuté pozičné + plný reflektor

Matto napsal:
Ja by som sa chcel opýtať či by nebolo možné pomocou Bin-u rozšíriť počet polôh spínača osvetlenia zo súčastných:
1.) OFF - vypnutá
2.) DIM - zapnutá
3.) FULL – plný

na:
1.) SHUT - posun
2.) OFF - vypnutá
3.) DIM - zapnuté pozičné
4.) DIM+R - zapnuté pozičné + tlmený reflektor
5.) FULL – zapnuté pozičné + plný reflektor

Nechci tady Džordžovi dělat advokáta, ale obávám se že tento tvůj (sice zajímavý) návrh bude bohužel zařazen do kategorie krásných ale nesplnitelných přání.....
Nicméně, poslední slovo má Džordž.....

Ja len preto lebo vývoj Bin-u stagnuje.
I prepínanie kabín bolo kedysi taktiež len snom, a dnes ...

Džordžovi želám veľa chuti a času na prácu!
S pozdravom MATTO

Matto
Nastíním ti trošku problematiku toho tvého návrhu a rozvedu ti ho.
1 - tvoje 1 a 3 je v současnosti v reálu totéž - lokomotiva je obsazena.
2 - zcela ignoruješ zpětnou kompatibilitu. Původní hodnoty musí zůstat zachovány což znamená že by vnitřně musel čítač polohy přeskakovat nelineárně.
3 - dovedeš si představit ten zmatek v definici světel i pro přestup do druhé kabiny? Už s přidáním toho, co je teď, se v tom většina lidí nedokáže správně zorientovat.
4 - jakmile Džordž sáhne znovu do světel tak to přinese opět mnoho dalších problémů. Zatím ani jednou jakékoliv úpravy v jejich chování neprošly hned na poprvé. Vždy následovalo několik dalších oprav. A mezitím bylo zapracováno i na dalších drobnostech nesoucích stejné riziko zavlečení dalších chyb někde jinde. Takže nakonec jak již konstatoval Bob57_cz co naladíš pro jednu verzi binu v některé další je nefunkční/špatně a ladí se pak znovu.

Myslíš že tohle opravdu stojí za to? Že nejsou jiné věci které by byly podstatnější?

Vďaka za info, ale problémy boli aj budú nech sa bude Binom vylepšovať čokoľvek. "Báť" sa zmeny nieje cesta vpred!
Apropo išlo len o návrh.

Matto napsal:
Vďaka za info, ale problémy boli aj budú nech sa bude Binom vylepšovať čokoľvek. "Báť" sa zmeny nieje cesta vpred!
Apropo išlo len o návrh.
Důležitější by bylo nejdříve odstranit stávající chybky a teprve potom hledat místo pro nové funkce, ale ... ( něco se změnilo ... :pale: ).

Zajimalo by mne, proc je vyvoj MSTS BIN zastaven a proc jeho autor se dlouho zde ve foru neozyva ? To uz mame pocitat ze BIN v teto podobe je ukoncen ?

Back
Nahoře