Projekt MSTS Bin

Čuřil napsal:
Zajimalo by mne, proc je vyvoj MSTS BIN zastaven a proc jeho autor se dlouho zde ve foru neozyva ? To uz mame pocitat ze BIN v teto podobe je ukoncen ?
Co se tak zeptat přímo autora ? Nikdo zde nejsme jeho tiskový mluvčí. :salut:

Edie napsal:
bob57_cz napsal:
Co se tak zeptat přímo autora ? Nikdo zde nejsme jeho tiskový mluvčí. :salut:
Tak proč jsi tedy reagoval a nenechal odpověď na Džoržovi???
A ty myslíš, že zde odpoví ? Naposledy se tu mihnul 18.1.2008 a ani si poté nevyzvedl SZ. ( Poslední úprava stránek 24.10.2007 ...)
Právě proto jej směruji "nakrátko" !

Omlouvám se všem příznivcům MSTS za delší "prázdniny", ale k 50. narozeninám jsem dostal zlomeninu proximálního hameru (pažní kost) a od ledna jsem na neschopence. Zatím to vypadá do konce května, ale stále ještě nepřemýšlím na práci, bohužel ani na nějaké delší vysedávání u klávesnice. Konečně mám ale také internet na svůj domácí počítač, tak můžu sledovat "dění". Pokusím se splnit alespoň to, co sem slíbil naposledy.
Pár linků pro zajímavost a inspiraci:

Světelné závory
http://www.youtube.com/watch?v=WhuYAnxPics&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=BzrUQkBXbfQ&NR=1

Otočné pantografy (např. tramvaje anglie):
http://www.youtube.com/watch?v=oZRbI9Zb7Wc&feature=related

Příchod a odchod strojvedoucího, popř. přechod na druhé stanoviště:
http://www.youtube.com/watch?v=_zicg37BhHI

A přece se točí!
http://www.youtube.com/watch?v=n8YkJgY5JQ8

A neodpustím si jednu reklamu:
http://www.youtube.com/watch?v=M2ha6ddWgPk
PS: za povšimnutí stojí zvuk dveří!

:salut: Džordž

Naposled editoval moderátor:
Džordž napsal:
.... ale k 50. narozeninám jsem dostal zlomeninu proximálního hameru (pažní kost) a od ledna jsem na neschopence....
Ty padesátiny jsou nějaké opravdu kritické. Já na padesátiny spadl z kola a natrhl si lýtkový sval. Naštěstí jsem byl na neschopence jen 10 dní. Ale dodnes ani po půl roce si ještě pořádně nedřepnu.
:x

Zberač 2

Dobrý deň

Mám malú otázočku. Je možné si niekde prepísať možnosť ovládania druhého zberača (resp. okruhu) inou klávesou ako SHIFT+P? Alebo je to Bin-om presne zadefinované a nedá sa to zmeniť? Nepýtam sa to z rozmaru ale kvôli projektu, ktorý navrhujem.

Ďakujem a všetkým pekný deň

Samozřejmě můžeš, není to dogma. Ale má to význam jen u samostatného ovladače pro druhý sběrač. Změnu musíš udělat v souboru GLOBAL\c_electric.txt a poté ho přeložit pomocí iomconvunicode.exe do c_electric.iom. Nezapomeň znovu nastavit atribut "poze pro čtení" jinak při jakékoli změně nastavení v MSTS se soubor přepíše.

Ke stažení je nová verze MSTSBin 1.8.010516. Konečně doufám odstraněn problém s nulovou rychlostí na otočákách. Otestujte na svých aktivitách v problémových úsecích.

Ďakujem, len mi ešte nieje celkom jasné, ako to preložiť, keď chcem pustiť iomconvunicode, kt. je v GLOBAL, hneď po spustení sa okno zavrie.

Já tam mám napsáno tohle a funguje to:
iomconvunicode -text c_electric.txt c_electric.iom
pause

Tady bob57_cz napsal označení kláves, taky to funguje.

Ja sa ale k samotnemu zapisu do prikazoveho riadku nemozem dostat. Jednoducho, ked chcem otvorit aplikaciu iomconvunicode.exe, tak sa mi automaticky aj hned zavrie a neviem, ci to robi kazdemu a mam to ja robit inak, alebo len moj PC neposlucha. :(

Martin Halás napsal:
Ja sa ale k samotnemu zapisu do prikazoveho riadku nemozem dostat. Jednoducho, ked chcem otvorit aplikaciu iomconvunicode.exe, tak sa mi automaticky aj hned zavrie a neviem, ci to robi kazdemu a mam to ja robit inak, alebo len moj PC neposlucha. :(
Otvoríš si ikonu Štart, tam nájdeš príkaz Run / Spustiť a napíšeš do toho príkaz cmd. Dosataneš sa do dosovského okna a tam to pekne poporiadku dosovskými príkazmi v textovom režime urobíš - alebo si na to napíš baťák :lol:

To som robil, ale vypisovalo mi aj to chyby. Najskor ze mi to odmieta, ked som odstranil atribut: read-only tak zas ze nemoze citat c_electric.txt :puke_l: uknd

Martin Halás napsal:
To som robil, ale vypisovalo mi aj to chyby. Najskor ze mi to odmieta, ked som odstranil atribut: read-only tak zas ze nemoze citat c_electric.txt :puke_l: uknd
Ten bat musíš spouštět ve stejném adresáři - Global, jinak bys musel mít v něm napsané absolutní cesty - dlouhé do 128zn v uvozovkách. Funguje to jedním nebo druhým příkazem - viz link výše - tam si to najdeš na stránce.

Ahoj!

nechá se v engu zrušit nějak ta LS90 a nastavit tam trvalé prokazování bdělosti a poku ano, tak ve kterém řádku mám změnit jaké hodnoty. Děkuju moc

Martin Halás napsal:

Proč tak složitě? Stačí pouze na c_electric.txt klepnout pravým myšítkem, dát "otevřít v programu", "zvolit výchozí program", v hromadě složek najít "iomconvunicode.exe" (překvapivě v globalu u MSTS) a případně zrušit zatržítko "otevřít vždy v tomto programu". Kdykoli po editaci stačí v menu "otevřít v programu" spustit přes "iomconvunicode.exe" a je to. Otestováno (a popisky se vztahují) na Vistách Home Premium. Koupil jsem si totiž noťas a ten jaksi neakceptuje znaky typu uvozovky a ovládání brzd bylo pomýlené...

Nevím jestli tu tu už bylo, ale nebylo by špatné přeprogramovat sim, tak aby si bral global z adr. trati a ne z hl. adr. simu.

Vrbam napsal:
Nevím jestli tu tu už bylo, ale nebylo by špatné přeprogramovat sim, tak aby si bral global z adr. trati a ne z hl. adr. simu.
Co bude přínosem této změny a jak by pak třeba vypadala taková aktualizace globalu, když může být v libovolném počtu libovolných tratí?
Pokud to správně chápu, tak pokud mám třeba 20 tratí na globalu s Xtracks, tak celý global Xtracks včetně všech definicí budu mít 20 rozkopírovaný?

Vrbam napsal:

možná že se Vrbam upsal a chtěl napsat z adresáře tratí, kde už by stačil jeden global

Back
Nahoře