Projekt MSTS Bin

122 030-0 napsal:
...........
Je mi jasné, že když by to nešlo, musel by se udělat extra eng, kde by se vypl prokluz a bylo by to vyrešené. Díky za odpověď.
No a proč neuděláš ten extra eng, kde by se vypl prokluz a bylo by to vyrešené, když je ti vše jasné?
Kecy nemaj cenu.....

V MSTS jsou adheze naruby. V tunelech by naopak měla být adheze lepší než na širé trati. Ale i tak, když jde mašina do skluzu, tak sjedu z výkonu o nějaký Ampér a eventuelně trochu zapískuji. O tom je fírovské umění a ne že když neumím jezdit, tak bych přepisoval engy. V reálu fíra tu možnost nemá a dojet nějak musí. (i když to v MSTS máme od reálu trochu odchylně)

Miran: Jen jsem uvazoval nahlas, ale tak dobre no, omlouvam se, ze jsem zatezoval.... .
Zbyněk Šemora: Samozrejme, ale mluvme o msts, kdyz sjedu z daneho stupne uz v takovem stoupani, tak mi zajiste pada i rychlost, dobre sice se mi snizi rychlost do urcite tazne sily a jsem zase vlufte a pak az dojedu k nule tak stojim nebo mi zacne souprava se vracet zpet. A hlavne kdyz mam na konci soupravy masinu v tunelu a vedouci HKV je uz mimo tunel, dobre pridam stupinek abych mohl ope zvysovat rychlost, tak je ta postrkova masina v lufte a tudiz mi jeste ve vetsi mire klesa rychlost. Proste si projedte 2x749(verze 1.25)+36xwag(lozeny 76t)+2x749 z Tisnova do Vlkova u Tisnova.

122 030-0 napsal:
Proste si projedte 2x749(verze 1.25)+36xwag(lozeny 76t)+2x749 z Tisnova do Vlkova u Tisnova.
Jestli dobře počítám, tak to je nějakých 2736 tun :rolleyes: Řada 749 zrovna v dokumentaci k trati Brno - Kutná hora normativy hmotnosti dopravované zátěže uvedené nemá, ale srovnatelná - vlastně výkonnější - dvojice 752.6 tam (Tišnov-Vlkov) má normu 1000 tun. Tzn. normativ pro 4x749 nebude na 100% víc než 2000 tun, osobně bych tipl ne víc než 1500 t. Doporučuji tedy k zamezení prokluzů snížit počet vozů, nebo použít jiné hnací vozidlo ;)

Ahoj,

D2-1: trida sklonu 10 (18promile) - tazena zatez tyou S 500t, rychlost 30kmh, cili pro 4 masiny prave 2000t. Kriticka rychlost je 28kmh, takze vetsi zatez uz nejde pridat.
Prosim nenicte ty masiny :-)

Jinak MSTS predpoklada, ze v tunelu vhko a tudiz adheze cca. 75% normalni.

ZSR

OndraJ napsal:
122 030-0 napsal:
Proste si projedte 2x749(verze 1.25)+36xwag(lozeny 76t)+2x749 z Tisnova do Vlkova u Tisnova.
Jestli dobře počítám, tak to je nějakých 2736 tun :rolleyes: Řada 749 zrovna v dokumentaci k trati Brno - Kutná hora normativy hmotnosti dopravované zátěže uvedené nemá, ale srovnatelná - vlastně výkonnější - dvojice 752.6 tam (Tišnov-Vlkov) má normu 1000 tun. Tzn. normativ pro 4x749 nebude na 100% víc než 2000 tun, osobně bych tipl ne víc než 1500 t. Doporučuji tedy k zamezení prokluzů snížit počet vozů, nebo použít jiné hnací vozidlo ;)

OndraJ: Je mi jasny, ze to je trosku pres caru, ale kdyz jedu trasu brno- kutna hora tak prece nevyradim par vozu (asi 8-10vozu) abych nejen mel trvalou rychlost ale i trvaly proud, myslim si, ze kdybych to jel na hodinovy proudy, tak se to da vklidu prejet az do vlkova,(2x749+36x76t+2x749) na 18promilich je to rychlost cca 21km/h na 21promilich 18,4km/h a stale se vejdu do max tazne sily, ale prave kamen urazu je ten tunel kde se dostane do luftu, prvni masinu zapiskuji druha se zacne smekat a az se dostanou postrky do tunelu tak zacnou byt take v lufte. Proto me napadla myslenka sprovoznit piskovani i u ostatnich masin kdyz zacnu piskovat na prvni;)
zrs: Ja jsem myslel, ze mohu vyuzit i nejaky ty hodinovy proudy tudiz kratkodobe jej mohu pretizit ne? A kde je tedy nejaka mez? Max taz. silou? Je nejaka kriticka rychlost kde uz je to na mezi adhezi?
Moderator: Asi je to uz OT, tak to klidne presunte, jen mi slo o to zda-li by slo sprovoznit to, jestli jde udelat, abych mohl piskovat i ostatni masiny jednim tlacitkem, v tom to pripade "X"- pisek.:cool:

Naposled editoval moderátor:
Ak sa s mašinkou dostaneš pod kritickú rýchlosť, jej využiteľný výkon a ťažná sila klesá s klesajúcou adhéziou. Obrazne povedané, pri 28km/h dreš bez problémov na 8.stupeň, no pri 18km/h maximálne na 6tom, pretože na 7mom už brúsiš. Pod kritickou rýchlosťou nedokážeš využiť inštalovaný výkon.

passion: Jasny chapu, ale trebas v tej D2/1 je napsano trvala rychlost 28km/h a kdyz bych chtel treba hodinovou rychlost ta je tedy jaka? Trvala rychlost=trvala tazna sila tak to tedy chapu ja a kdyz mas hodinovou tak to je jaka, nebo neni u dieselovych masinkach? Me bylo receno ze cervene pole ampermetru je hodinovy proud (podle me jen kratkodobe zatizeni v rozmezi proudu cerveneho pole). Tzn ze kdyz pojedu trvalou rychlosti tedy u 749 je to 28km/h tak je to tedy trvala tazna sila 125kN a nejaky proud v bilem poly, kdyz pojedu nejakou rychlosti, s nejakych proudem v cervenem poly, muzu pouzit max taznou silu to je myslim 185kN a to je, si myslim, mez adheze....obcas se zamotam do pojmu tak me kdyz tak opravte....

Rozlišuj pojmy. Ja som ti písal o kritickej rýchlosti. Vymyslím si teraz hodnoty:
Trvalá Ft 125kN pri trvalej rýchlosti 28km/h a trvalom prúde 2000A.
Hodinová Ft140kN pri "hodinovej" 32km/h a hodinovom 2200A.

Jednoducho povedané. Ak chceš využiť vyššiu Ft ako trvalú, musíš mať aj vyššiu rýchlosť ako trvalú, inak nemáš na prenos sily dostatok adhézie a brúsiš.

Diesle nemajú hodinový výkon, len maximálny, ktorý regulátor nedovolí prekročiť. Na maximálnom výkone môžeš ísť teoreticky neobmedzene dlhý čas. Aj tam však existuje hodinový, či niekde sa dokonca udáva aj 10min, či 5min prúd. Tento je však obmedzený ani nie tak kritickou rýchlosťou, ako schopnosťami a parametrami trakčnej výzbroje.

passion: Prosim te, to nedava smysl, hodinova rychlost musi byt mensi nez trvala. V zatezovym diagramu jsou hodnoty, tazna sila, rychlost, spad a hmotnost a je tam nejvyssi tazna silato je krivka ktera kopiruje mez adheze no a pak se dostava do bodu kde je mez adheze rovno tazne sile na obvodu kol a to je tedy trvala tazna sila. Tz kdyz teda pojedu mensi rychlosti nez trvalou tak musim mit zakonite vyssi taznou silu nez trvalou taznou silu.

passion napsal:
Obrazne povedané, pri 28km/h dreš bez problémov na 8.stupeň, no pri 18km/h maximálne na 6tom, pretože na 7mom už brúsiš.

Tak to bych se hádal. Není problém s bertou ject 15km/h na osmej. Dokud se nesmekne tak je to dobrý. Třebas tadydle v jeseníkách se 751 335 tenkrát možná ještě se 752 035 vytáhli na javorník asi 100tun přes normu a v těch kopcích je to sakra znát. Hodně záleží na stroji.

To 122 030-0 neřeš blbosti a raději se podívej do D2/1 - Dodatku a tam najdeš typ odporu jakou zátěž můžeš táhnout na kterém sklonu jakou rychlostí. Ještě je tam uvedeno to samé pro spády, ale to už je jenom tak pro úplnost - největší spád, odpovídá 3.traťové třídě, takže je to skoro zanedbatelné.

MSTS BIN - UPGRADE NO NOVEJSI VERZI

Zdravim vsechny,

vim, ze uz to tady nekolikrat bylo a mozna by bylo radno zaradit toto tema do FAQ...ale jak spolehlive odstranit starsi BIN a nahradit jej novym? Predem diky za info.

RE: MSTS BIN - UPGRADE NO NOVEJSI VERZI

Tady jsem to popsal celkem dobře. http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/810&page=12

to Zbyněk Šemora: dobre, ale pamatuju si, ze to nebylo jen o tom odebrat program a nainstalovat novy bin.... nebo ano?

to Edie: pises neco o instalaci patche 1.4....ale to neplati v situaci, kdy uz jej mam davno nainstalovany ne? Nebo po kazdem upgradu binu instalovat znovu patch...to se mi moc nezda :-)

Na mém aktuálním DVD jsem tento manévr zapracoval do pokynů. Je to poslední bod 15:

15.Pokud jste během instalace zazmatkovali a spuštěný simulátor Vám hlási chyby u vozidel na řádku xxx
nebo jste potřebovali změnit nastavení v MSTS,
postupujte podle těchto pokynů:
a) Ovládací panely - Přidat nebo odebrat programy (ve Vistách je to nahoře ve složce Počítač)
najděte MSTS Patch 1.700819 (eventuelně jinou verzi) - odinstalovat
b) otevřte si složku Train Simulator (kam jste si MSTS nainstalovali)
a v adresáři po instalaci mého DVD se vytvořily mimo jiné tyto soubory
Patch 1.7.081920.exe - spustit a nainstalovat (zatrhněte si všechny volby)
global.exe - spustit a nainstalovat. Je to oprava do této verze BIN
Od této chvíle nesahat na nastavení MSTS. Pokud je tohle třeba, po novém nastavení tuto proceduru opakujte.
Pak už vše bude fungovat jak má.
S update MSTS na 1.4 to nemá lautr nic společného. To se aplikuje jen když se nainstaluje nějaká starší verze MSTS a to jen jednou. Po dalších reinstalacích BIN to už není potřeba.

Ještě je varianta, že nějakým záhadným způsobem se po odinstalování BIN neodeberou z adresáře Train Simulátor složky, které patří BIN a brání nové instalaci. Stačí je jednoduše smazat. MSTSBIN_BACKUP, Rail Driver DLLs,Translated DLLs.

diky Vam, Zbynku, za vycerpavajici odpoved :oops:

Zdravím, jen bych se chtěl zeptat, jak to teď vypadá se stránkami Binu - zda probíhají nějaké úpravy nebo jsou zrušeny. Pro mou tramvajovou trať je Bin nezbytný a někteří zájemci jsou v MSTS noví a tudíž Bin nemají, tak je odkazuji na stránky Binu, tak jen abych věděl, co jim kdyžtak říct, díkec :D

Jenda napsal:
Zdravím, jen bych se chtěl zeptat, jak to teď vypadá se stránkami Binu - zda probíhají nějaké úpravy nebo jsou zrušeny. Pro mou tramvajovou trať je Bin nezbytný a někteří zájemci jsou v MSTS noví a tudíž Bin nemají, tak je odkazuji na stránky Binu, tak jen abych věděl, co jim kdyžtak říct, díkec :D
Stránka MSTS bin je scela fumkční http://mstsbin.uktrainsim.com/cz/download.htm

Back
Nahoře