Muzika - Aktivity Dan J. mimo MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Kank
  • Datum začátku Datum začátku
Nevím kolik je v naší komunitě muzikantů, ale jelikož jak se dalo předpokládat to naše vystoupení byla jen jednorázová akce.
Zde je dokument z naší kabelové televize (spojili to dohromady s jinou kulturní akcí, náš soubor hraje až v druhé půlce reportáže):

Fidlání je bez originál zvuku, kompletní nahrávku zatím nemám.
Ale včera mne kamoš tajně nahrál na mobil. Chtěl si poslechnout, jak jsem pokročil s cvičením The Unforgiven a dalšího v podání Apocalyptiky.
Dal jsem to ven, protože vím, že když nebude motivace někde hrát, zase cello odložím jako jsem nyní začal hrát po několikaleté odmlce. Třeba You Tube pomůže najít nějaké zapomenuté muzikanty nebo někdo shání "čtvrtého do mariáše" .
Kopíruji tam tři pracovní nahrávky, právě se dokončuje druhá. (není to ještě 100%, snad úplná ostuda to není :D ale nevěděl jsem, že jsem nahráván.)

Další bude za chvíli a třetí One za několik hodin.
Monitor je třeba otočit o 90 stupňů, hold mobil :D

Áno vystupoval som tam - ja som ten pravý činel :D

Na tú dobu tvrdej totality bolo zaujímavé, že to vôbec púšťali v TV. Pražský výběr tiež veľmi nemusím, ale vtedy sa hooodne odlišovali od iných a tým provokovali ...

Toto so železnicou nesúvisí, ale zato je to dobré:

Kto by nechápal wo co go, tak do rytmu poprdkáva naftový dvojvalec Zetor 25 :cool:

Potřeboval bych pomoc od někoho znalého anglického jazyka.
Včera jsem nahrál na YouTube video, kde fidlám na cello s doprovodem hudby z CD, které je součástí zakoupených not. Téměř obratem po dokončení kopírování mi přišel z YouTube tento email:
Vážený uživateli Zbynek57,

Součástí vašeho videa Pirates Of The Caribbean cello - beta verze je možná obsah, který je ve vlastnictví nebo v licenci vlastníka obsahu Warner Chappell.

Z vaší strany není požadována žádná akce. Pokud však chcete zjistit, jakým způsobem tato skutečnost ovlivňuje vaše video, můžete nalézt další informace ...
Jak tak bleskově mohou rozpoznat původ hudby na pozadí ? Za ten krátký čas to nemohli ani přehrát. :D

Já si koupil dvoje noty v celkové ceně necelých tisíc korun (cena opravdu lidová) K pirátům není ani partitura s doprovodem pro klavír či klávesy, jak bývá zvykem, ale jen doprovod s hudbou na CD. Asi nová doba. Pak by mě zajímalo, jak to je pokud budu hrát veřejně, tak jediná možnost je přiložený doprovod na CD. Jestli opravdu by to nebylo v rozporu a autorskými právy. Ale dát 500 za sešitek not, to většina částky musí být poplatek za autorská práva. Ještě na mě mohou přijít s OSY :D
Oskenoval jsem jak CD, tak stránky sešitu, kde se něco o autorských právech píše.
Moc bych poprosil někoho anglicky znalého, aby mi to přeložil. Rád bych měl v tomto jasno.
Přiložená CD
sešit Piráti
sešit Pan prstenu
Jinak jsou to speciální nahrávky k těmto notám ve verzi se sólovým nástrojem a bez, kdy už sólo hraje jen muzikant.

Jenomže s Tím YouTube je to těžké, protože nějak mi označili v rozporu s autorskými právy i mé video z MSTS Praha Vršovice - Benešov :D . Nechápu.

To vypadá, že s tím nemůžeš vůbec nic.:D I veřejná produkce je porušením autorských práv. Takže jsi je porušil už 2x. Jednak tím videoklipem na youtube a jednak těmi kopiemi sešitků a CD.:D:D S tímhle si můžeš "fidlat" leda tak doma sám pro sebe...

Kopie těch obalů, jak jsem dal odkaz ? :D
Ale co, já to koupil v CZ, žádné české licenční podmínky mi k tomu nedali, tak ať si trhnou.
Pokud by došlo na lámání chleba a já měl něco z toho veřejně zahrát, určitě bych to nehrál s CD, klávesoví hráči bývají šikovní a něco by zaimprovizovali. Jen jsem chtěl vědět, co je tam psáno. Sice překlad jsi mi Michale nenapsal, ale pokud máš pravdu, tak to nemá žádnou logiku.
Noty slouží k tomu, aby se je muzikant naučil ne proto, že si pro sebe chce něco zahrát, ale aby měl v repertoáru něco pro veřejnost. Ten Pán Prstenu není problém, k tomu dodali partituru, ale s těmi Piráty to pěkně odflákli, když CD použít jak píšeš nesmíš.
Ale co se týká hudebních produkcí na YouTube, tak to by asi museli odstranit většinu. Jak tam může někdo dát kopii filmu nebo nekvalitní záznam z nějakého koncertu na kterém byl jen jako divák ?
Ale pokud tam dáš nějakou vlastní hru, tak to není jako že vložíš CD do přehrávače. Jsou jednoduché věci, které se naučíš za týden nebo profíci to zahrají "z listu" a jsou věci které piluješ měsíce, než to má nějakou šťávu. Jenomže na hudební nástroj se hrát nenaučíš za týden ani za rok. To je na mnoho let. Takže tady by se mělo rozlišovat. Nehledě k tomu, že amaterští hráči vystupují zadarmo bez honoráře jen tak pro potěšení.

Schválně jsem teď telefonoval do obchodu, kde jsem noty zakoupil. Sice 100% to také nevěděli, ale také mají názor, pokud se veřejně vystupuje a mám noty řádně zakoupené, tak by neměl být problém ani s doprovodem na CD.

Zbyněk Šemora napsal:
Jak tak bleskově mohou rozpoznat původ hudby na pozadí ? Za ten krátký čas to nemohli ani přehrát. :D

Z názvu. Kdybys tam měl černou obrazovku bez zvuku a pojmenoval to stejně, tak ti to přijde taky.
Mně to přišlo taky, ingoroval jsem to a nic se nestalo. U mě to patrně vytáhli z popisu videa (napsal jsem tam seznam doprovodné muziky).

Mikuldo díky. Také jsem měl podobné tušení, protože když jsem nahrál své úplně první dvě videa v nízkém rozlišení a zjistil, že je to téměř nekoukatelné, tak jsem nahrál znovu to samé v HD rozlišení a pozměněném názvu. A také ta nová videa mám označená jako pomalu nelegální, protože stejný obsah už existuje. :D

Ale i tak, v licenčních podmínkách YouTube píší, že nesmíš ani zpívat nějaký známý hit, což je postavené na hlavu. Pochopil bych ještě sankce za to, když někdo ten známý hit przní a zpívá falešně.
Jenomže když si zakoupíš originál noty, tak platíš i nějaká autorská práva (cena tomu odpovídá), protože u tohoto materiálu se předpokládá, že se to bude veřejně prezentovat. Proto mne to zajímá, jak to tedy je.

Tu hubu si můžu třepit asi zbytečně. K odkazu piště o čem to video je. Takhle klikám jak debil a kolikrát je to úplná píčovina, kterou jsem už třeba tisíckrát viděl a nebo vidět nechtěl.

Jináč Howky pěkná písnička ;)

V neděli 16.7.2012 na festivalu Masters Of Rock 2012 vystoupila skvělá česká speed-melodic metalová kapela SALAMANDRA (koncert byl úžasný), ve které na bicí hraje zdejší dlouholetý člen a přispěvatel

fe5494ac1ed0fe9cb715519e9026c687.jpg 0913c15841f0ded5d213bc53637fde41.jpg

Dan Jureček

Naposled editoval moderátor:
Kosac napsal:
To musela bejt slusna kalba. V nedeli bylo 15.7. ;)
To si piš. I když s Blackwolfem jsem se viděl až na autogramiádě (bohužel nějak nebyl čas a najít se ve 20 tis. davu je taky um) a já jsem toho moc od soboty nenachlastal, poněvač když člověk hraje v neděli ráno, tak by to bylo spíš trápění, tak celkový Masters Of Rock stál za to. Jinak Honzo díky za fotky.

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře