ZSSK 736

Mašinka vypadá pěkně, škoda jen, že .eng a .cvf obsahuje takové kvantum chyb...., musím si to opravit, jestli se chci povozit.

bob57_cz napsal:
Mašinka vypadá pěkně, škoda jen, že .eng a .cvf obsahuje takové kvantum chyb...., musím si to opravit, jestli se chci povozit.
bobe, můžeš být alespoň malilinko konkrétní a vypsat, co je tam za moře tak závažných chyb, že model nelze provozovat.
Díky

Vrbame ty seš teda Tajnůstkář :lol: :lol: 8) :wink: :lol: :salut:

Naposled editoval moderátor:
bob57_cz napsal:
Nastavení engu je od ŽSR.

Martens napsal:
bob57_cz napsal:
bobe, můžeš být alespoň malilinko konkrétní a vypsat, co je tam za moře tak závažných chyb, že model nelze provozovat.Díky
To bych tu musel vystavit celé soubory .eng,.cvf,.sms .
Každé světlo je jinak veliké a šilhá jinam, zvuk nejde do otáček, v cvf jsou 3druhy směrování k texturám, chybí určení konkrétních textur, takže někdy se popiska v bublině objeví a někdy ne (chybí unv.ace?)...., rozhození formátu ve všech konfigurácích...

bob57_cz napsal:
Každé světlo je jinak veliké a šilhá jinam, zvuk nejde do otáček, v cvf jsou 3druhy směrování k texturám, chybí určení konkrétních textur, takže někdy se popiska v bublině objeví a někdy ne (chybí unv.ace?)...., rozhození formátu ve všech konfigurácích...

Škoda, že nám všetko funguje v poriadku. Za svetla ručím, sám som ich robil a vravím, že sú v poriadku !
K sms - ako mám chápať, že nejde do otáčok ?!
A na záver cab - nech robím čo robím, počas testov finálneho cabu som nenarazil ani na jednu chybu.

Robo napsal:
bob57_cz napsal:

Škoda, že nám všetko funguje v poriadku. Za svetla ručím, sám som ich robil a vravím, že sú v poriadku !
A na záver cab - nech robím čo robím, počas testov finálneho cabu som nenarazil ani na jednu chybu.
Tak proč mají stejná světla jedno velikost 0,5 a druhé 0,7, jedno odchylku 0 a druhé 5 a azimut minus -180 nesvítí ? , při plus 180 to svítí.
3x jiné směrováni jsem už psal... :eek:

Dobre, svetlá beriem. Priznávam svoju chybu, neviem, ako som si to mohol nevšimnúť, ale rozhodne by som nerobil z posunu o 0,2 tragédiu. Teraz to zahrám do outu - ukáž mi jeden stroj, ktorý ma behom času rovnakú svietivosť ľubovoľných svetiel ...
K Azimuthu - keďže bolo treba vytvárať úplné nové pozície svetiel, kopírovali sa definície svetiel zo stávajúcich strojov a samozrejme upravovali, aby sadli na nový model. Chybička sa stala, však nikto nie sme dokonalí, ale zaujímavé je na tom to, že svetla proste svietia tak, ako majú.
Na záver - ak by sa množili dotazy na úpravu svetiel, nerobí mi problém ich opraviť.

bob57_cz napsal:
Robo napsal:
bob57_cz napsal:

Tak proč mají stejná světla jedno velikost 0,5 a druhé 0,7, jedno odchylku 0 a druhé 5 a azimut minus -180 nesvítí ? , při plus 180 to svítí.
3x jiné směrováni jsem už psal... :eek:
Také záleží co se napíše do LightColour ( ffffffff ) pokud je tam první FF tak může být klidně radius 0.5 a pokud je tam 80 tak radius 0.7, v MSTS světelný kruh bude v obou případech cca stejný.

bob57_cz napsal:
Martens napsal:
bob57_cz napsal:
bobe, můžeš být alespoň malilinko konkrétní a vypsat, co je tam za moře tak závažných chyb, že model nelze provozovat.Díky
To bych tu musel vystavit celé soubory .eng,.cvf,.sms .

Chápu bobe, že tyhle vysoce závažné a zcela nepřekonatelné nedostatky Ti brání v řádném a bezchybném a spokojeném užívání modelu, přesto :

ohledně formátu a dvojího směrování - jakým způsobem Ti to znemožňuje jízdu s tímto modelem? shazuje Ti to MSTS, že s tím nelze jezdit? pokud ano,tak jakým způsobem? totéž formátování engu, jakým způsobem Ti to znemožňuje absolutní použití modelu tak, že s ním nemůžeš jezdit?

Jde o kosmetickou chybu a stejně do cabu by se měly dodělávat ještě některé další prvky, na jejichž možnost použití se přišlo až po uvolnění - takže to dvojí směrování se upraví na jednotné.

To, že se bublina objeví nebo neobjeví patrně nesouvisí s absencí unv.ace (mimochodem není v žádném z cvf souborů - nebo jej tam někde máš?) - není ani u definice throttle ani u DIRECTION_TRI_STATE - u DIRECTION_TRI_STATE .... se bublina objeví, u brzdičů taky, ale u kontroleru ne .... v tomhle máš pravdu.

Páni,hezká práce na tyto rekonstruované věžovky s motorem cat. jsem se těšil.U nás jezdí ve spolaně na posunu Unipetrolácká 724 a zvuky se mi zdaj perfekně reálný. :P

2 Martens, Robo:
Nemyslíte, pánové, že byste mi měli za odhalení chyb poděkovat a nereagovat hned, jakobych vám šlápl na kuří oko ?
Nakonec oba přiznáváte, že tam ty chyby máte, tak nevidím důvod k té vaší ješitné reakci.
Já jsem vás nevyzval na žádný souboj ! Zamyslete se nad sebou.
Ano, nikdo nejsme neomylní. Chyby se přece dají opravit ( jen ta ješitnost vám už zůstane ).

bobe, nechápu o jaké ješitné reakci to mluvíš? Když už děláš z komára velbouda, tak se tomu nediv.

1) stěžoval sis, že s ním nemůžeš jezdit a že si to celé musíš překopat - od engu, přes cvf až po sms - za tyto komplikace, kteřé Ti znemožňují vůbec jezdit s tím modelem, jsem se Ti omluvil

2) žádná z uvedených chyb nezpůsobuje ani pád v MSTS, ani zatuhnutí - takže bych Tvou reakci spíš srovnal s tím, že mnoho povyku pro nic a že je tam totálně všechno špatně .....

Až na tu bublinu u kontroleru a zvuky, a možná i světla, jde podle mého o kosmetické vady (stejně jako tehdy, když jsi mi v jednom cvf zarovnal vše doleva) - takže si myslím, že jsi to zbytečně dramatizoval .

Nicméně mne mrzí, že to, co Ti tam vadí, jsme z Tebe "vydojili" až na druhý pokus, poté, co jsi to celé shodil jako nepoužitelné. Kdybys to napsal normálně hned napoprvé, i reakce by byly jiné. Ale tohle Ti taky asi zůstane.

P.S.: A když už jsi takový fachman - zjistili jsi, proč se ta bublina nezobrazuje jenom u kontroleru, když brzdiče oba i reverz taky nemají vyplněnou položku Graphic a tam ta bublina je?

Další dotaz - jaké, podle Tebe, závažné komplikace způsobuje to, že v jednom cvf jsou dvojité lomítka a v druhém ne?

Na tyto otázky jsi stále ještě neodpověděl.

Ale i tak díky za Tvou reakci. Já osobně jsem zase chytřejší o něco víc ....

Martens napsal:
1) stěžoval sis, že s ním nemůžeš jezdit a že si to celé musíš překopat - od engu, přes cvf až po sms - za tyto komplikace, kteřé Ti znemožňují vůbec jezdit s tím modelem, jsem se Ti omluvil
Prostě to nejelo, dokud jsem to nesrovnal. Zřejmě dodržovat doporučení asi bude bezpečnější, než se spoléhat, že to nenarazí na konfiguraci PC, kde to dělá problémy.
Martens napsal:
P.S.: A když už jsi takový fachman - zjistili jsi, proč se ta bublina nezobrazuje jenom u kontroleru, když brzdiče oba i reverz taky nemají vyplněnou položku Graphic a tam ta bublina je?
Jak, co a proč to něco počítá , se budeš muset zeptat povolanějšího, nejlépe Džordže. Já vidím jen, co to udělá, když... Proč a jak to udělá nevím. Prostě "černá krabička".

Toto sú bohovské závady, každému to jazdí len Tebe nie, akosi to nechápem, hm asi som sprostý, alebo sa nevolám Bob, sorry za offtopic páni.Ak sem teraz spustíš sprchu Tvojich vysoko odborných príspevkov tak by som poprosil moderátorov aby to rovno šupli celé na hnoj, sorry ale nedalo mi neodpísať odborníkovi.

Od dnešného dňa sťahujte kabínu a zvuky na rušne r.736 na našom webe, u Vrbama budú zo stránky stiahnuté kvôli webovému priestoru.

Tak jsem se zase zasmál. Tady se někdo ptá, kde se dá stáhnout model 736 a přitom během psaní se stále díval na vzkaz od Duusa. Jo umět číst je dobrá věc. Občas se to i někdy hodí :D

Back
Nahoře