Dílna a modely Jaroslav Skůra

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

PAja26 napsal:
No co jsem se o tomto stroji dočetl a oprostil se od "šotoušského" obdivu, tak ono reálně vzato to zase tak supr stroj nebyl. Měl spoustu nej, už jen prenos výkonu AC-DC i jiné konstrukční uzly byly ne krok ,ale skok kupředu, ale provozně to přece jen nebylo ono. Nevím kolikrát jel na Ostravanu a kolikrát vlastní silou do cíle dojel? Nedivím se že o něj tehdejší ČSD nemělo zájem. Jeho srdce nadupané výkonově hodně vysoko zlobilo i u známých brejlovců a tam tloukl s daleko menším výkonem. Elektrizace tratí byla v pohledu zpět asi vhodnějším řešením. Ale to je jen můj názor.
Ale stroj a i již (pokud vím) třetí model je to pěkný, o tom žádná.

Kyklop, lokomotiva u ledu
http://www.youtube.com/watch?v=6BUyIbazhPk

Spacir148 napsal:
...Velký bratr zakázal, aby měl odbyt na sergeje, taková holt byla doba.
Odbyt Sergejov zo ZSSR zabil naše cénuly, tých malo byť vyše 100...

Pěkný večer,
vzhledem k tomu, že konkurenční spřátelená firma se vrhla na výrobu červených lokomotiv, neměl bych se nechat zahanbit a představím Plecháče relase 2013 :D

373cde05ae08a21a539e7f51d728e896.jpg
766ec9fc6b21a88688375ba120c144b5.jpg

Naposled editoval moderátor:

Tak ten je ovšem taky bombastickej!!

Jaroslav Skůra napsal:
... konkurenční spřátelená firma se vrhla na výrobu červených lokomotiv ...
Naštěstí si zakázky jako pokaždé rozdělíme (a bez soutěže) :D

Tím to bych chtěl dnes poprosit Jardu, zda by to nebylo v jeho moci. Předem děkuji.
http://www.zelpage.cz/clanky/prototyp-lokomotivy-4cte1

alcapone napsal:
Tím to bych chtěl dnes poprosit Jardu, zda by to nebylo v jeho moci. Předem děkuji.

To je paradie na F7 A+B z USA po Rusku ne?

Vrbam napsal:
alcapone napsal:

To je paradie na F7 A+B z USA po Rusku ne?

Ne, to je apríl :D

Vono se dnes začíst do jakýkoliv novin nebo webového portálu je jaksi mimo mísu. To raději vyškubnout LAN kabel a sáhnout do vlastní knihovny. Třeba pro Švejka ....

Dobrý den ! Plecháč = skvělé, vynikající.
Jen bych měl malou prosbu. Mohla by být i verze ČSD jako S499.02xx, pro starého pepka a jiná podobná "zwyřátka" ?
Předem díky.

Ahoj Jardo, parádička a díky moc, já bych se zase chtěl přimluvit za Kyklopa ms, který v novým balíku opraveného modelu chybí a ještě malé upozornění, nejde odkaz na kabinu, Martensovy stránky nějak nejedou?
Dan

Dane, už jsem to taky zjistil (hosting ic.cz), takže opravený odkaz dám Jardovi a na forum v průběhu dneška.

Prozatím provizorně tady www.ml-software.cz/download/csd_t4990_cabview.exe

Opět mi to nedá a musím reagovat.

Elefant krásnej. Ale jenom modelově. Chlapi, co ta přídavka? Vrbame, co ty světla? Proč si nemůžu rozsvítit jednotku jako posun? Snad jsem to už někde zmiňoval:
1. poloha přepínače - posun. Na obou čelech bílé světla, která nezhasínají po připojení vozů.
2. poloha přepínače - vlak. červený konce, co zhasínají po připojení vozů, vpředu trojúhelník - nebo dvě spodní.
3. poloha - vlak+reflektor.

Safra tohle by se mělo někam zarámovat než to zase začne někdo prznit. Je to jediný přijatelný kompromis v MSTS.
Brzdy jsou taky nějaký rozházený. Doby plnění/vyprazdňování apod. Já jsem to už před časem řešil. EDB jsem myslím vyhazoval a celkovou brzdnou sílu jednotky včetně edb jsem rozpočítal na jednotlivá vozidla jednotky (což je špatně, protože tento systém nebere v úvahu charakteristiku EDB). Šlo by to udělat i jinak (správně) ale to mě napadlo až v souvislosti loko vs. sysel. Ještě to nemám ani vyzkoušený, možná se to bude chovat nekorektně ale myslím si, že ne. Jo ještě k elefantu, proč mi brzdí řídící vůz víc než hnací? Nějak nechápu. Trakční charakteristika bude snad nějaká schopná v rozumných mezích. Až bude čas, tak se na to snad podívám. Záleží taky na tom, co seženu k tomu za dokumentaci.

Vopovažte se mi někdo zase tvrdit, že je to koníček, že to nikomu nevadí. Našel jsem jistý vtipný přirovnání mezi BP vs. BPE (zmiňuji výše) a případem kdy stavíš barák a řekneš si, proč bych kupoval domovní dveře, když můžu chodit garážovejma vratama. Jak to mohlo někoho vůbec napadnout takto nastavit. Rejpu se v tom -> nevím -> čerpám z vhodné dokumentace nebo se zeptám. Tohle asi taky někdo nepochopil a docela se divím, že to za ty roky ještě nikdo nepřipomínkoval. No a potom jsem se pousmál hned podruhý. Nevím, jestli tyhle "držkovači" jsou tak blbý a nedokážou pochopit o čem mluvím a proto pociťují potřebu se hádat a nesmyslně argumentovat či se dokonce prát a nebo už dlouho nesouložili :D

Moderátor: Pro jistotu si to uložím někam bokem, kdyby měl někdo potřebu to mazat. Vlastně proč by to dělal. Pravidla diskuze jsem neporušil.

Čouda napsal:
... Moderátor: Pro jistotu si to uložím někam bokem, kdyby měl někdo potřebu to mazat. Vlastně proč by to dělal. Pravidla diskuze jsem neporušil ...

Stačí len chcieť. Dôvod sa vždy nájde. Ako hovorí staré arabské príslovie: Ženu môžeš zbiť kedykoľvek. Ona už bude vedieť za čo :D

Čouda napsal:
... stavíš barák a řekneš si, proč bych kupoval domovní dveře, když můžu chodit garážovejma vratama. ...

Ale já domů chodím garážovými vraty, tak co mám teď dělat ? :D

Čouda napsal:
Opět mi to nedá a musím reagovat.
...

Už jsem se dlouho tak nenasmál. :D :D :D :D :D

Jezdím domů výtahem. Garážová vrata nemáme :P

Back
Nahoře