Dílna a modely Jaroslav Skůra

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

kiski napsal:
... , zatiaľ čo do MSTS stačí zopár správnych záberov... Preto vravím - kiežby to bolo také jednoduché ako do MSTS...:(

Nazdar kiski,
s těmi slovy "zopár" a "jednoduché" bych zacházel hodně opatrně. :oops:
Například při fotografování všech poloh volantů, rukojetí brzdičů a dalších ovl. prvků "odporovek" pro cab-MSTS jde počet snímků do stovek a jednoduché to určitě také nebude (dávání si majzla na expozici, světlo, srovnání foťáku s rovinou pultu atd.). Byla-li myšlena "jednoduchá" následná samotná tvorba cabu pro MSTS, jde rovněž o hodně odvážné tvrzení. ;)
Minulý týden jsem prvně prubnul nafocení komplet stanoviště strojů 751 a 130 pro modely do RW. Narozdíl od zvěčňování pultů pro MSTS se ale musí neustále používat-nepoužívat stativ, při focení stropu bylo třeba pracovat bez stativu se všemi negativy ( ruka nebyla schopna v neobvyklé poloze "udržet" dlouhé časy a tím byly snímky "mázlé" apod.). Venkovní oblačné počasí holt bylo moc oblačné, což by u focení pultu pro MSTS nebylo až takovým problémem za stálého používání stativu. Co se týče použití blesku, u pultů pro MSTS ho občas použít lze i za cenu nepřirozeného násvitu částí pultu (blesk má "studené" světlo), ale v případě fotografování pro RW jsem došel k závěru, že je blesk krajně nevhodný. Jde o to, že když s bleskem (i s pomocí bílé odrazné plochy) fotím stěny stanoviště, odrazy světla blesku jsou na oněch stěnách velmi výrazné a vše je tak pro tvorbu 3D stanovišť nepoužitelné. Proto vše, co jsem na stanovištích uvedených strojů zvěčnil (přes 1 200 snímků), šlo po shlédnutí na monitoru PC z domu. :cool:

V případě fotografování pro tvorbu RW-pultů se je tak co učit a čekat na vhodnou, více světla propouštějící oblačnost. :cool:

David

Naposled editoval moderátor:

Přesně tak. Něco zvládne grafický program, ale to je pouze záchrana. Co na originále není, těžko se shání v počítači i když nic není nemožné,

To Dávid Hájek: Tak samozrejme, že to všetko bolo myslené viac menej obrazne. Ja si vysoko cením každého, kto niečo robí pre akýkoľvek železničný simulátor, bez ohľadu nato, či je to MSTS, RW alebo TRAINZ. Všetko totiž vyžaduje nejaký podiel PRÁCE, t.j. nepadne to z neba. Obzvlášť fotiči sú vysoko cenení ľudia, nakoľko modelár môže dať modelu základnú podobu, ale ak sú fotky zlé a nedajú sa z nich vytvoriť dobé a použiteľné textúry, celé to pôjde do WC...

Ozaj, k tým foto kabíny 130 - je možné sa k nim dostať? Teda mám na mysli, či by si mi mohol dať k nim prístup. Niečo by som použil na Plecháč, hlavne teda detaily prístrojov, popisky, atď. Nevadí, že možno niečo je rozmazané, hodiť sa bude všetko. A tým myslím naozaj všetko.

kiski napsal:
...

Ozaj, k tým foto kabíny 130 - je možné sa k nim dostať?
...

Zdravím,
jak jsem se zmínil výše, fotografie stanoviště stroje 130 (tuším 022) nebyly dle mých přísných kritérií na kvalitu :D pro tvorbu čehokoli dobré a tak byly umístěny do datového pekla - koše. :(

Až bude zase foto-nálada, vhodné počasí a hlavně manželka bude ochotná vyzvednout prcka ze školky místo mě, prubnu to znovu a kdyžtak dám vědět. ;)

David

Davide, jsi na sebe moc přísný. Škoda žes to neposlal před vyhozením na posouzení :)

Presne, aspoň nejaké popisky alebo prístroje by sa z toho možno dali vykuchať :D

Dobrý den,
když si chci u jednotky ČD 640 upravit kapacitu cestujících tak, aby mi při zastavení ve stanici/zastávce monitor ukázal "Pro nástup stiskni ENTER", stejně mi to nefunguje. Nevíte někdo proč?

Ve volné jízdě ti to neukáže a v aktivitě musíš mít tu zastávku zaškrtnutou v okně s tvorbou servisu.

poison napsal:
Ve volné jízdě ti to neukáže a v aktivitě musíš mít tu zastávku zaškrtnutou v okně s tvorbou servisu.
Zase tak blb**j nejsem, abych nevěděl, že musí být zastávka zaškrknutá. Prostě to nefunguje.

Tak jsem to prubnul a máš pravdu, že to nejde, ten řádek ve všech eng souborech chybí, když jsem jej do všech doplnil funguje to normálně, jen nevím jaká má být hodnota v závorce, osobně jsem ten řádek zkopíroval z 681.001. Podle počtu cestujících v popise jednotky je 241 na třívozovku, takže by mělo být v každém eng v závorce 80.

161c972dc426234fba4471f205b93ff3.jpg

Naposled editoval moderátor:

Problém vyřešen, prosím o smazáni, děkuji.

Ty jo Jarouši já se s tim budu muset svezt i virtualně, v realu mi to už omrzelo a není na to čas, pač jich v Dc mám 7 ...., jsem zvědav na co mi to zdechne .... .

Zdravím, mám otázku. Když si rozbalím modely od pana Skůry, konkrétně 749 006 a 751 007, jak je možné, že druhý zmíněný model při překročení rychlosti zatahuje rychlobrzdu a první ne? Zkusil jsem si cvičně nakopírovat eng.006 do eng.007, ale i tak to problém neřeší.

Pánové, prosím o radu. Potřeboval bych loko ČD 380.005 ve verzi "mimo službu". Nevím, zda-li přímo p. Skůra by byl ochoten provést update? Nebo zda někdo jiný by mi pomohl a následně bych p. Skůru požádal o povolení distribuce s případnou aktivitou?
ps.: v podstatě jsem si úpravu provedl dle vzoru jiných el. loko sám, ale asi tomu úplně nerozumím... něco mi uniká. CB žádnou chybu nehlásí, takže přeznačení jsem (asi) zvládl, nicméně loko mi v simu neustále zvedá smetáky (a to nechci).
Předem děkuji za pomoc.

edit: umím vytvořit ms.wag a ms.sd,, ale nevím si rady s vytvořením ms.s

edit2: hledal jsem asi složitosti tam, kde nejsou. Kopii původního .s souboru jsem přejmenoval na ms.s ( ve složce s původním modelem mám tedy navíc ms.wag, ms.sd a ms.s a hle - ono to šlape). Tak snad jsem neprovedl nějakou kravinu?

Tak vše beru zpět, dílo se mi nepodařilo, smetáky se stále zvedají. Pomohl by mi tedy někdo s vytvořením korektní verze "mimo službu"? Prosím a předem děkuji.

Back
Nahoře