8. setkání příznivců MSTS 2012

alcapone napsal:
Z důvodu urazění jednoho pána z moravy ...
:D :D Morava se píše velké M. Nemusíš se urážet, já jen naznačil, že máš "velké oči" a neumíš rozlišit co dokážeš dotáhnout do konce. Doma si dělej co chceš, ale já jen kamarádsky naznačoval, že v tomto případě je rychlejší postavit celou trať nově a na kompatibilnějším kolejivu. Vždyť tam mám kilometrické i sklonové chyby, byly to mé začátky a opravit to už nejde.
Jen tak mezi námi, je to moje domácí trať a zažil jsem jí postaru, proč se nezeptáš, určitě bych Ti i poradil, ale já se vše dozvídám až z druhé ruky. Kdybych už neexistoval, tak budiž, ale snad by Ti ústa neupadla, když už experimentuješ na mé práci. Hlavně že jsme byli na stejné slezině a seděl jsi vedle u stolu. :D Ale kdyby Deterio vše nevyžvanil, tak byl klid. :D Já z Deteria za celé roky nemohu dostat, aby mi dodělal v Brně i jinde připomínky a už jste špekulovali jak bude upravovat modely do nejistého projektu. Věnuj se aktivitám, tam už máš praxi a ty do konce dotáhnout umíš.

Jinak ta Praha 1900 realizovatelná je. Nemůžeš srovnávat s Martinem. Pro historii máš Pikka a on by Ti určitě rád vymodeloval zjednodušené kulisy a bez problémů bys vše vystavěl. Ale jako výmluva proč to nejde dobré :D

Mates: pěkné fotky.

Já neřikám, že to nejde, ale vem si tu změt všech kolejí na 1. čtverci a pak je to o kompromisu. Naštěstí tehda nebyla panelárna a dálnice, tedy uvidíme.

Já si myslím, že kdybys do vygenerované placky jen položil koleje a náležitosti, Pikku by si s tím dál se zástavbou poradil. Také si myslím, že by se to někde v kopřivách mohlo kolejově zjednodušit, kdyby to už bylo na hraně. Za zkoušku by to stálo. Koleje se mohou umístit i tak, že výsledné nejhusčí kolejiště bude rovnoměrně v kříži 4 čtverců. Když se začíná v Praze, korekce jsou možné. Ale když se tam doplazíš z dálné Moravy, jak to vyjde, tak to vyjde. :D

Zbyněk Šemora napsal:
Čouda přišel zakuklený jak Mužík ze Sibiře, jen oči mu koukaly a divil se, že ho nemůžeme poznat. Ale on je král převleků. Nejprve vlasy až na ramena, pak nakrátko ostříhaný, nyní obarvený do zlatova...

Co se divíš, když je u nás 40 pod nulou. No a král převleků... To víš, já ke všemu přijdu jako slepej k houslím ;)

Pepa z nudlí: No tak to víš, mě si lidi pamatují. Hlavně holky ;)

Edie napsal:
Čoudo, máš tu chybu. S kým s čím, takže Pepa s nudlí :D ;). Promiň Pepo :).
Edo, škoda že jsi nebyl na slezině. Něco by ses dozvěděl. Ale k nicku :D Pepa z Nuslí, no u nás se vždy říkalo Nudle, takže "Pepa z Nudlí" je v pořádku, nikoliv Pepa s nudlí. To by pak vypadalo, že mám u nosu nudli :D:D:D

Však tak jsem to měl na mysli, jak jsem tak u Čoudy viděl to z, proto jsem se ti omlouval :D.
Koukám, že jsem o hodně přišel, tak snad už příští rok přijedu :).

Zapomněl jsem si nechat potvrdit moji prognózu, jak jsem předpovídal. Na slezinu nejedu vlakem a to znamená, že vlaky nebudou mít žádné problémy, žádné spadlé dráty, žádný lom koleje, vše pojede bez problémů včas.
Vyplnilo se to ?

Tak pokud vím, v sobotu byl lom kolejnice v Brandýse, podle toho, co hlásil KimiR, když jsme dorazili do DDM.
Takže asi proto dvacka přijel do Prahy o 45 min opožděn. :)
Jinak se zadařilo a bylo to pro mě neznalého lidí kolem MSTS velmi poučné a zajímavé.
Stejně, jako diskuse od soboty zde.:rolleyes:

Mě se líbilo, jak Midrafon na slezině stál metr od svého téměř souseda z místa bydliště, také letitého uživatele MSTS a vzájemně se neznali. Já jich dal dohromady protože jsem věděl, že oba jsou z Uhříněvsi. Není nad to spolu zajít na pivko a probrat věci kolem MSTS s někým osobně. Je to lepší než po síti.

Zbyňku,tvoje prognóza se nevyplnila,alespoň ne na trase z Ústí.Radobýl z Ústí vyrazil včas,ale po zastávce v Lovosicích se již nerozeběhl,tak nám zastavili následně jedoucí lůžkový Phoenix,kam nás nacpali a ten netradičně zastavoval ve všech stanicích dle Radobýlu.Tak jsme přišli cca o čtyřicet minut později,což není tak hrozný.

Zbyněk Šemora napsal:
Mě se líbilo, jak Midrafon na slezině stál metr od svého téměř souseda z místa bydliště, také letitého uživatele MSTS a vzájemně se neznali. Já jich dal dohromady protože jsem věděl, že oba jsou z Uhříněvsi. Není nad to spolu zajít na pivko a probrat věci kolem MSTS s někým osobně. Je to lepší než po síti.

Kdyby jen to, Zbyňku...dokonce dělal pro nás v Uhříněvsi více...ale to sem nepatří.
Prostě svět je malej a ještě aby toho nebylo dost, s Blackwolfem se také známe, protože bydlel ve stejném baráku, i když se před x....lety odstěhoval.
Takže mám vedle sebe de facto dva lidi nejblíž.
Svět je prostě malej.
Ale nebýt té sítě, byla by škoda nepoznat i další a pak se setkat osobně.
I za to všem děkuji.:)

Poprosil bych přespávající o zaslání přes SZ adresu svého trvalého
bydliště, kterou po nás chtějí na Klamovce a při registraci se to nějak
vytratilo nebo jsme na to zapomněli, za což se omlouváme. Udělejte tak prosím co nejrychleji.

Pak krátké shrnutí akce z našeho pohledu tak říkajíc "od domácích":

K ježdění na kolejišti bych měl pár připomínek: hlavně v sobotu to stálo
dost za prd, protože jste jezdili jak šílení a nebyli jste schopni se
dohodnout na jízdě vlaku (nabídka - přijetí) a pálily mašiny na
přechodech mezi regulátorama (a že zkrat špatně otočeným směrem umí
roztavit celý podvozek mašiny nám děti již několikrát předvedli). Další
kapitolou jsou výhybky a jejich rozřezávání. V neděli to bylo o poznání
lepší, protože tam bylo méně lidí.

Během pondělí a dneška jsme našli následující závady, které tam ale
mohli být již delší doby a jenom jsme si jich nevšimli
:
- ohnuté výložníky na telefonních sloupech mezi Ledečkem a Kácovem
- prohnutý trolejový převěs na Podbabě.

K prezentaci a následné diskuzi o autorských právech se nebudu
vyjadřovat, protože k tomu nemám co říct jelikož jsem nic nepostavil ani
nevymodeloval. To co jsem modeloval kdysi pro Ppoolllla skončilo u něj
na pevném disku, který je momentálně nečitelný. Pokud se k tomu ještě
někdy dostaneme, tak to někomu předám k dodělání a vydání (modelováno v
TS Modeleru).

Takže závěr: Slezinu hodnotím kladně a výtky co jsem měl k ježdění tak
berte jako radu pro příště, jak jezdit lépe a bez problémů. Případně
můžeme zkusit domluvit tu autodráhu, ale ta zadarmo určitě nebude,
protože k tomu nemáme volný přístup u ní musí být někdo z místních.
Těšíme se na příští rok.

Jirka Šmíd a Richard Čech

Jirka napsal:
....
K ježdění na kolejišti bych měl pár připomínek: hlavně v sobotu to stálo
dost za prd, protože jste jezdili jak šílení a nebyli jste schopni se
dohodnout na jízdě vlaku (nabídka - přijetí) a pálily mašiny na
přechodech mezi regulátorama (a že zkrat špatně otočeným směrem umí
roztavit celý podvozek mašiny nám děti již několikrát předvedli). Další
kapitolou jsou výhybky a jejich rozřezávání. V neděli to bylo o poznání
lepší, protože tam bylo méně lidí.

Během pondělí a dneška jsme našli následující závady, které tam ale
mohli být již delší doby a jenom jsme si jich nevšimli
:
- ohnuté výložníky na telefonních sloupech mezi Ledečkem a Kácovem
- prohnutý trolejový převěs na Podbabě.
....

Tak tohle mi připomíná dávné exkurze na mé bývalé kolejiště HO.
Po každé návštěvě něco ulomeného a občas vyhořel nějaký přestavník od výměn, utržený sběrač při srážce vlaků a následném vykolejení a pády vlaků z kolejiště z výšky na podlahu. To už je daň z provozu. Pak jsem musel jezdit do NDR a nakoupit poškozené díly. :D
Současně mám mašinky už mnoho let v krabici a asi už kolejiště nikdy stavět nebudu ( upsal jsem se MSTS :D ) . Přemýšlím to někam věnovat nebo raději za rozumnou cenu prodat, ale jako celek. Mě to zbytečně leží doma ladem. Jsou to vše modely poplatné době před revolucí. Většinou PIKO a ostatní výrobci z NDR a něco mám od ROCO. A několik vlastních lokomotiv na podvozcích PIKO. Seznam nevím, ale mohlo to být takových 20 lokomotiv a kolem stovky vozů. Kolejiště jsem už před mnoha lety věnoval za odvoz jednomu bývalému parťákovi od dráhy, který si také jezdíval hrát.

Zbyněk Šemora napsal:
... Přemýšlím to někam věnovat nebo raději za rozumnou cenu prodat, ale jako celek. ...

Ten Ganz bych si "zamluvil" kvôliva inšpirácii. Pouvažuj nad tým ;)

Back
Nahoře