8. setkání příznivců MSTS 2012

JiříkTK napsal:
Martens napsal:
Tak tohle by chtělo někde zarámovat a zasadit do zlata :D .... pro všechny a to bez výjimky...
"...., ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman
TOhle mi Jirko připomíná naši typicky českou povahu, kdy se říkávalo, že při zahájení útoků na Irák česká armáda zvýšila stav bojové pohotovosti z úrovně - "hele, něco se tam děje" na úroveň "dáme si ještě jedno a půjdem se tam podívat" :D

díky Všem organizátorům za včerejší bomba akci - bylo mi s Vámi moc fajn a jsem rád že jsme se mohli potkat !

Jé, že jsem něco vůbec psal. Takhle to pitvat. Taxi, co Tě zase žere ? Já tušil že se toho někdo podobný ala trainset chytí a vrátí mi to.
Jenomže za to odsuďte i všechny ladiče, že si dovolili pozměňovat zápisy v engu. To porovnáváte hrušky z jablkami dohromady.
Já jsem žádné úpravy ničích modelů ani skinů nedělal, jen jsem opravoval chyby, aby ty krásné modely byly provozuschopné. Vlastně veškerá má práce byla základní příprava pro další individuální ladění. A křičeli jen tací, kterých se to vůbec netýkalo. A je rozdíl překopávat ladění v nějakém pravěku trainsetu a na aktuálních modelech. V případě pravěku jsou mnozí autoři nedohledatelní a když ani nemají webovou prezentaci, tak je to i bezpředmětné, v případě aktuálních modelů se vždy spolupracovalo s autory. Navíc právě na první této slezině, kde byly přítomny veškeré modelářeské špičky se právě dohodlo, jak se bude vše značit a že se postupně vše sjednotí do norem. A díky tomu Vy všichni můžete jezdit aktivity a i přes některé sabotéry dohod bez problémů šibovat. V době první sleziny to byl jen utopický sen. A na práci se moc lidí nehrnulo. Začal Michal, Roman, Honza U hodně pomohl se šablonami, Ppoollll, Bob z Ostravy a další. Mnozí tuto práci odsuzovali až nakonec přišel Džordž s binem a od určité verze všichni zjistili, že 100% funguje jen Trainset BP od zbytku stažitelného na síti, kromě Ppoolllových downloadů. Vše ostatní nešlo od sebe rozspojit a další komplikace.
Kydejte si někteří na mou práci hnůj jak chcete, ale pro mě je největší ocenění za tuto práci na trainsetu BP veřejná pochvala od Džordže, autora binu a vrchního ladiče ŽSRho.

Zbyněk Šemora napsal:
Jé, že jsem něco vůbec psal. Takhle to pitvat. Taxi, co Tě zase žere ? ...
Já jsem žádné úpravy ničích modelů ani skinů nedělal, jen jsem opravoval chyby...
No, mňa nežerie nič, Zbyňku, ale keď už platí jednotný meter, tak co? Porušovanie autorských práv z tej či onej strany - neni to jedno?
Stačí nekomentovať niečo, čo sám robíš pokiaľ sa jedná o prácu tých druhých.
Ak už riešime autorské práva, posudzujme to komplexne. Daj ku všetkým modelom a skinom readme také, aké tam patrí, uveď všetkých autorov modelov objektov, ktoré máš v trati a bude to OK. Autorské dielo, ako je program či film má uvedené všetkých, ktorí sa na ňom nejako podielali, ešte aj zásobovať sendvičmi a holič režiséra tam býva uvedený ... tak preboha konečne doplň readme u modelov a skinov, z ktorých si to ty alebo niekto druhý dôsledne odstránil. A bude kľud.
Ja ťa na jednej strane chápem, tiež som bol tiež nasratý, ak mi nejaký Zaza sprznil modely a navyše vyhlásil, že nevie, kto je autor. Po mojej intervenci prostredníctvom Dema odstránil odfláknuté skiny z downloadu a je po probléme.
V tvojom prípade je to síce zložitejšie, ale na druhej strane mal by si byť rád, že tvoje dielo žije a niekto sa ho snaží posunúť do inej epochy. Samozrejme pred zverejnením sa mal opýtať.

Tax napsal:
... ... tak preboha konečne doplň readme u modelov a skinov, z ktorých si to ty alebo niekto druhý dôsledne odstránil. A bude kľud.
...
Jenomže tohle jsme řešili asi před šesti lety a asi stejnou dobu je to doplněné, kromě nedohledatelných neznámých jednotlivců. Já za to nemohu, že celé roky BP odmítáš a o DVD zájem nemáš. Takže ani nemůžeš vědět co na něm je :D
Co se týká mého skutečného názoru k pozměňování, to si špatně vysvětluješ. Mám uživatele, který si také okolí svého bydliště zkrášluje a zeptal se mě, proč po aktualizaci mu jeho úpravy zmizí. Poslal mi obrázky a sám jsem mu poté nabídl, když nezasáhne do kolejí či jiných databázových objektů, rád jeho práci dám do aktualizací a část už máte v poslední veřejné a v poslední době se tento člověk pěkně rozjel a posílá mi tolik dodělávek, že to ani nestíhám zapracovávat.
A zrovna tomuto člověku bych věřil, že by původní trať 260 dal reálně dohromady. Co se Alcaponeho týká, tak asi už rok má stavět pražský uzel kolem roku 1900. A jestli to nemá hotové a chce zkoušet zase něco jiného, tak to už vzbuzuje nedůveru, proto jsem proti.

Když už někdo chce mermomocí vycházet pro stavbu old 260 z mé trati, tak stejně se dál jak do Třebové nejezdilo. Pro tento projekt by se hodil úsek Bratislava - Česká Třebová. To jezdily některé páry skrz i když už byly dráty. Buď si doma najít DVD z této doby, kdy koleje končily v Třebové, ale opravdu nejlepší by bylo v Demexu si vygenerovat nový přesný terén, vykolíkovat trasu a postavit úplně nanovo a přesně. Věřte tomu, že to bude rychlejší a bezpečnější
Pokud někdo dokáže že na to má, určitě si i získá modeláře.

Edie napsal:
Tak Havířov mám poměrně z ruky, do Hradce to je z Pardubic přeci jenom blíž, ale kruhák se světly, to je silná káva. Jinak nevím, jestli jsi byl někdy u nás v Ústí, ale máme tu taky "kruhák", a zde nejsou na hlavní ti, co jsou na kruháku, ale ti, co na něj přijíždí :D, taky pěkný špek pro nemístní.

A kterej, žádnej mě zrovna nenapadá

Zbyňku, na slezině jsi nic podobného nezmiňoval a najednou nepřekonatelný problém? Navíc Joska staví do "šuplíku", zveřejněného není nic a ani se neplánuje. Nejlepší je takové aktivity si nechat pro sebe a neventilovat aby náhodou nešlápl někomu na kuří oko...
Hynďo nahodou prezentace trati 036 se Swamovi moc povedla, v prezentaci navíc použil tebou natočená videa. Bral bych to jako dobrou reklamu. Možná že začne někdo nový modelovat originální objekty.

Karlosi, a co Bukov Rondel? Já vím, není to značeno jako kruhák, ale mate to.

Zbyňku, už pochopte, že si každej s vaší tratí může dělat co chce dokavaď to nezačne šířit dál, tak tu prosím, přestaňte dělat ublíženého.

Chtěl bych také,poděkovat organizátorům za povedenou akci,kde jsem se opět přesvědčil,že je stále se čemu učit a není nad osobní setkání a vidět to na vlastní oči :) .Potvrzuji výskyt viru,který jsem zaznamenal na své prázné flash,kterou jsem měl pouze u Deteria,ale hned na slezině se stím popralo AVG a tady doma na PC to zvládnul i NOD32,alespoň tomu věřím :)
Pár fotek z akce a kdo chce , plná velikost

VáclavS napsal:
Hynďo nahodou prezentace trati 036 se Swamovi moc povedla, v prezentaci navíc použil tebou natočená videa. Bral bych to jako dobrou reklamu. Možná že začne někdo nový modelovat originální objekty.
Mnou natočená videa použít nemohl páč jsem žádný nenatočil.
Moc dobře věděl že žádnou prezentaci dělat nechci. Zastávat se ho nemá cenu, tohle je neodpustitelný.

Václave, ty tomu nasazuješ korunu. Raději si pořádně přečti, o co šlo. Vždyť jsem na začátku napsal, že "kdo si hraje nezlobí".
Raději mi vysvětli, co ta wifina v domě techniků sbírala za data z počítačů uživatelů. Já to pak zablokoval, protože mne nebavilo stále dokola odklikávat červenou hlášku o pokus stahování dat .
Ptám se proto, že byl takový případ, že se někdo v internetové kavárně naboural do zdejší málo zabezpečené wifiny a sbíral přihlašovací údaje pokud se někdo ze zákazníků připojil na svůj bankovní účet.

Edie. Už to opravdu od tebe stačilo, dej si už konečně pohov a nepleť se do věcí, které se tě vůbec netýkají a netušíš o co jde. Když nechceš chápat skutečný smysl, tak raději mlč. Schovaný někde po síti, to se ti to vykřikuje. Řekni mi to do očí, co máš za problém, jak jsem napsal před chvílí, máš vlastnost, že na lidech vyhledáváš jen to špatné, co si vsugeruješ.
Kdybys byl modelářsky aktivní, pochopil bys, že někdy v komunikaci jsou mezi tvůrci i ostřejší slovní obraty, aniž by byly myšleny nijak zle. Někdy to jinak nejde.

Pepa z Nuslí napsal:
Teď přece na Swama nebudeš Hynďo kydat přece hnůj

Pepo, nechci se moc do toho motat, ale jestli je to jak říká Hynďa, tak jsem nikde žádné kydání hnoje nezaznamenal. Jen mohu říct, že kdybych já odprezentoval někde veřejně nevydaný materiál například materiál ze studia před vydáním bez svolení, tak letím jako špinavé prádlo a myslím, že by mí kamarádí spoluhráči asi jen tak v klidu jako Hynďa nebyli.:D

Ale, že ta prezenčka byla důvěryhodná, Hynďa mi poslal videa včera ta už jsem to nestihl upravit, chtěl přijet, ale nemohl. Kurde to jsou věci :(

poison napsal:
Ale, že ta prezenčka byla důvěryhodná, Hynďa mi poslal videa včera ta už jsem to nestihl upravit, chtěl přijet, ale nemohl. Kurde to jsou věci :(
Dokonce?

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře