Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Robo napsal:pikku: Len treba povedať, že máme najaktuálnejšiu naladenú verziu engu pre 754.
Na tuto dobu mám docela milé vzpomínky z dob, kdy jsem pendloval mezi Žilinou a Pískem ...... skoro na žádné stanici jsem nevěděl, kde jsem, ale za to jsem vždy spolehlivě věděl, že jedu Leninskou cestou vpředPikku napsal:Ano, hodily by se nějaké ČSD varianty dieslů z té doby. Osobně se musím přiznat, že tak ja jsem se těšil na Dvoukolejku, tak se těším i na její posunutí v čase do sedmdesátých let. Parní provoz na pozvolném ústupu, komplikovaný nástup nových trakcí, převozy "spřátelené vojenské techniky" , depa se zauhlováním a jeřáby, no, určitě se máme na co těšit Chtělo by to do sedmdesátých let ovšem čersté reklamy na červenou barvu (ne že by mi dnes chyběly, ale vždy mě fascinovala kombinace novoučkých transparentů, výstavek a hesel s umolousanými budovami s opadávající omítkou). Mimochodem, už autor mé oblíbené trati Berlín - Stettin vyzdobil nádraží v Angermunde dobovými hesly. 8)
Za ČSD byly dlouhé oddíly a po vzniku ČD se začalo šetřit a jsou ještě delší. Například Praha - Benešov. Tam za mého působení se zrušila hradla Strašnice a Mirošovice (nejsem si jistý jestli Tužinka nebo Berč). Jinak například u nás mezi Břeclaví a Podivínem bylo jedno hradlo Široký Dvůr, pak myslím Rakvice, Starovičky, Jedno bylo mezi Šakvice - Vranovice, atd.Vrbam napsal:Také bych měl něco.
- úseky (od stanice k hlásce) mi na tehdejší dobu přijdou moc dlouhé
.
Vrbam napsal:- nevím jestli jsem slyšel dobře ale hlášení ve stanici Borotice bylo německy
- tabulka na návěstidlech "Zákaz výpravy vlaku návěstidlem" je zbytečná pokud návěstidlo není skupinové.
Zbyněk Šemora napsal:Já bych spíš vzkázal jednu technickou připomínku. Než se trať zabalí, je vhodné odstranit všechny bk (záložní) soubory, jak z adresáře trati, tak z Tiles, a nejvíc je jich ve World. Ze Shapes odstranit vše s koncovkou thm. Pak se ušetří několik desítek MB.
Byla to stanice hned za Boroticema směr Vary.JiříkTK napsal:Několik návěstidel na dvoukolejném úseku je skupinových jen jako, snažil jsem se to vysvětlit na stránkách v "Pár slov". Podle mne MSTS neumožňuje postavit na dvoukolejné trati skupinové návěstidlo tak, aby jeho umístění odpovídalo skutečné železnici. Pokud jsem ale něco přehlíd, tak prosím Tě o souřadnice nebo o název stanice.
To mi také moc nevoní, pak z toho bude hodně lidí vykulenýchJiříkTK napsal:sloučení návěsti výstraha a vjezd odbočkou na dvouramenném návěstidle
40 km/h do odbočky svítí 2 zelenéČouda napsal:Proč by mělo bejt z tý návěsti mnoho lidí vykulených? To je normálka, ale na dalším klacku musí bejt opravdu stůj a návěstidlo bude tudíž trojramenné.