Fiktivní Dvoukolejka ČSD

Já jsem se na pár chvil vžil do funkce rostlináře, protože když jsem shlédnul novou Trundovu vegetaci, tak jsem si řekl, že bych měl udělat i něco pro zkrásnění svých tratí. Takže na mých stránkách v objektech najdete (ke stažení a vložení do tratě) vylepšenou verzi některých stromů.

JiříkTK napsal:
Já jsem se na pár chvil vžil do funkce rostlináře ...
Keď vymodelojem nejaké tie cicušky a krtkov, ujmeš sa aj funkcie živočichára ?

JiříkTK napsal:
Kdybys vymodeloval autobus Škoda RTO, rád založím v MSTS i Dopravní podnik.
RTo síce nie, ale nad RO vážne uvažujem, aj výkresy mám. Ešte sa tak dokopať k namalovaniu textúr :(

http://www.rto-bus.cz/images/technika/ro_mtz.jpg
http://www.rto-bus.cz/images/technika/ro_kar.jpg
http://www.rto-bus.cz/images/technika/ro_lux.jpg

PS: Začínajúci modelári - berte to ako výzvu, treba priložiť plutvy k dielu.

Zhodou okolností mi práve jeden začínajúci modelár pre MSTS predvčerom rozprával, že skúšal modelovať tento autobus. Možno svoj počin aj dokončí a ukáže ho "svetu".

Ahoj Taxi.
Ty mne cheš psychicky zničit.:D:D:D:D Ten to autobus považuji za kult. Mám několik starých pohlednic (fotek), s Ro-čky i vleky k němu. V muzeu v Brně mají taky nádherný exponát a tan jsem ještě viděl jak opravovali a byl ve stádiu holé kastle. To jsme tam byli s kroužkem přátel MHD na exkurzi. A ono, když už o tom muzeu mluvím, tak tam je opravdu moc moc pěkných věcí. Doporučuji všem navštívit.:D
S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
... Ty mne cheš psychicky zničit.:D:D:D:D Ten to autobus považuji za kult. Mám několik starých pohlednic (fotek), s Ro-čky i vleky k němu ...
Dúfam, že už máš tie fotky oskenované v Hi-Res a práve mi ich odosielaš na mail.
Ono dajú sa z toho urobiť akési "železničné vozidlá", ktoré prichádzajú, odchádzajú k stanici alebo tam stoja odstavené - výhodné pre aktivity. Len ich nejako postaviť a zapracovať do tratí.

PS: na červený by sa textúra našla, snáď ani modrý by nemusel byť problém, jedine výletná dialková verzia je pre mňa záhadou. Výkres prívesu ovšem nenám.

Tax napsal:
Ono dajú sa z toho urobiť akési "železničné vozidlá", ktoré prichádzajú, odchádzajú k stanici alebo tam stoja odstavené - výhodné pre aktivity. Len ich nejako postaviť a zapracovať do tratí.
To se pak udělá ten autobus jako lokomotiva a k inkriminovaným stanicícm se přidá skrytá kolej. Pak si aktivítář může autobus ovládat dle svých přání. Bude-li konkrétní požadavek na úpravu stanic, udělám.

Tax napsal:
Dan J. napsal:
... Ty mne cheš psychicky zničit.:D:D:D:D Ten to autobus považuji za kult. Mám několik starých pohlednic (fotek), s Ro-čky i vleky k němu ...
Dúfam, že už máš tie fotky oskenované v Hi-Res a práve mi ich odosielaš na mail.

PS: na červený by sa textúra našla, snáď ani modrý by nemusel byť problém, jedine výletná dialková verzia je pre mňa záhadou. Výkres prívesu ovšem nenám.
Ahoj, a to je právě potíž. Já jsem na baráku předělával patro a všechny věci, fotky, železničáře a modely TT atd. skončily na půdě v krabicích, jinak už by jsi je měl v e-mailu.;) Nicméně to tam půjdu pohledat. Přítelkyně mě asi přerazí, že budu přehazovat věci pečlivě uskladněné, ještě před výměnou oken, která mne tento týden čeká, ale co se dá dělat.:D:D
Dan
JiříkTK napsal:
Tax napsal:
To se pak udělá ten autobus jako lokomotiva a k inkriminovaným stanicícm se přidá skrytá kolej. Pak si aktivítář může autobus ovládat dle svých přání. Bude-li konkrétní požadavek na úpravu stanic, udělám.
Ahoj, dovedeš si představit tu pecku, v aktivitě jedeš lokomotivou a najednou dostaneš hlášku na trati se stalo.. cestující přepraví náhradní autobusová doprava. A tak mít skrytou kolej někde mezi 2 stanicema a RO-čko kabinu a jupí 2 díl aktivity a už vezeš lidi autobusem a 3. pokračuješ zase vlakem.
S pozdravem Dan.

Naposled editoval moderátor:
Dan J. napsal:
... dovedeš si představit tu pecku, v aktivitě jedeš lokomotivou a najednou dostaneš hlášku na trati se stalo.. cestující přepraví náhradní autobusová doprava. A tak mít skrytou kolej někde mezi 2 stanicema a RO-čko kabinu a jupí 2 díl aktivity a už vezeš lidi autobusem a 3. pokračuješ zase vlakem....
Což o to, já jsem pro každou kravinu, ale ještě nemáme autobus, natož kabinu. Ale co není, může být. Nakonec ikarusů je k mání dost už teď. Ale nedovedu si představit, jak přestoupíš z mašiny do autobusu stojícího před nádražím a pak zase na mašinu.

JiříkTK napsal:
Ale nedovedu si představit, jak přestoupíš z mašiny do autobusu stojícího před nádražím a pak zase na mašinu.

No, asi zbyde jen najet vlakem na autobus, spojit se a přelýzt

JiříkTK napsal:
Což o to, já jsem pro každou kravinu, ale ještě nemáme autobus, natož kabinu. Ale co není, může být. Nakonec ikarusů je k mání dost už teď. Ale nedovedu si představit, jak přestoupíš z mašiny do autobusu stojícího před nádražím a pak zase na mašinu.
Ahoj, proto jsem psal 1., 2. a 3.díl.:D:D
Dan

No, to není tak jednoduché, ta skrytá kolej by musela být databázově navázána na tu kolej, po které přijedeš. Nejsem přítelem zbytečného zasahování do kolejí a to zejména kvůli nutnosti předělávat aktivity. A pokud by to nemělo vypadat přinejmenším podivně, pak by se muselo této věci zcela přizpůsobit jedno nádraží. A to je velká daň. Ta Danova varianta je schůdnější.

JiříkTK napsal:
No, to není tak jednoduché, ta skrytá kolej by musela být databázově navázána na tu kolej, po které přijedeš. Nejsem přítelem zbytečného zasahování do kolejí a to zejména kvůli nutnosti předělávat aktivity. A pokud by to nemělo vypadat přinejmenším podivně, pak by se muselo této věci zcela přizpůsobit jedno nádraží. A to je velká daň. Ta Danova varianta je schůdnější.
Právě o to jde. U aktivit s přestupem na železnici to není problém. Dokonce nemusím najíždět přímo na soupravu, pokud dám napž za loose con., který mám připoji servis, tak najedu na soupravu a přejdu do vozu až na 2. straně nádraží. S tím autobusem by bylo opravdu lepší řešení aktivita na více dílů. Je hloupost, abych s loko vyjížděl někde mimo nádraží a napojoval Ro-čko. Ale co bude vynikající, je to, že mimo tatru, traktor bude moct aktivitář nasadit na nechráněný přejezd i autobus.:D
S pozdravem Dan.

Keď už ste tu načali všeliaké "ptákoviny" :), tak v nejakej zahraničnej trati boli v ceste schované nevideľné koľajnice a po nich jazdil upravený autobus. Takže keď ste v aktivite nedali pozor, tak ste sa na priecestí mohli s ním zraziť a vykoľajiť.

nebulus napsal:
Keď už ste tu načali všeliaké "ptákoviny" :), tak v nejakej zahraničnej trati boli v ceste schované nevideľné koľajnice a po nich jazdil upravený autobus. Takže keď ste v aktivite nedali pozor, tak ste sa na priecestí mohli s ním zraziť a vykoľajiť.
V DVK_servisu je pro podobné účely připraven tahač Tatra141, jehož hmostnost jsem zvedl tuším na 70 tun, aby při srážce vlak skutečně vykolejil. A v DVK i JZD je na přejezdech pro tento účel několik skrytých kolejí. Odzkoušeno mnou s ČSD M262 a Dan udělal na toto téma aktivitu pro JZD.
Dan J. napsal:
.... Ale co bude vynikající, je to, že mimo tatru, traktor bude moct aktivitář nasadit na nechráněný přejezd i autobus.
Toto můžeme udělat již dnes, ale zatím jen s Ikarusem.

Back
Nahoře