Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
A já bláhový si myslel, že připravovaná aktualizace bude tady někoho zajímat.
Nač se tak zbytečně stresuji ? Nemám jen vlaky, ale i v práci mám celkem frmol, doma neumyté nádobí od neděle, protože dodělávky na trati byly přednější... :D ....

Zbyňku,

já se na Tvou aktualizaci těším, proto se tady pořád tak hloupě ptám. Už si připadám jako malej kluk, který se ptá maminky 14 dní před Ježíškem, kdy už konečně příjde. :D

Tak a z jiného soudku, Zbyňku dávám dohromady velkou Esku, je na ní ještě něco, jako, blatníky, ráfky, brzdy, nemusí to být nutně origoš, ale aby to šlo na tohle kolo z dob dávno minulých.

Já mám zase ve sklepě nějakou belgickou skládačku z Belgie, která má v zadním náboji třístupňovou přehazovačku. Až se udělá hezky dám ji do kupy ;-)

Oba, pokud chcete ušetřit, kupte si nové kolo, vyjde to levněji, respektive tyto staré krámy jsou mnohdy neopravitelné a náhradní řešení znamená velké prodražení a ve finále je to stále staré kolo, kde může kdykoli cokoli rupnout a veškeré repase přijde v niveč.
A kola, která západní kamarádi vyházeli na smetiště a čecháčci je posbírali, ta jsou totálně neopravitelná. Atypické díly, které se u nás nepoužívaly. Například ty převodovky mají osy s atypickým závitem, neseženeš na to matice. Kdysi se planetové převodovky ovládaly takovým řetízkem a každý výrobce dělal jiné provedení, také bez šance sehnat.

Jinak vy diskutující zde. Ani jeden, když už chcete "z jiného soudku", někdo si tipuje komu je 10 let, druhý experimentuje se starým šrotem, čemu se kdysi říkalo kolo, ale nikoho nenapadne založit v hydeparku odpovídající vlákno. Takhle jste si zaskládali info o aktualizaci do propadliště dějin a asi je zbytečné sem dávat další informace.
Ale jedno info dám. Dnes jsem pro aktualizaci nehnul ani prstem. Nebyl čas. :D

Zbyněk Šemora napsal:
Oba, pokud chcete ušetřit, kupte si nové kolo, ...

No, to jsem udělal letos. Kupoval jsem Meridu Matts TFS 500-D, už ve slevě asi za 17 až 18 tisíc, a když sečtu celkové doplňky ke kolu, tak jsem cca na 30. No, nepříjde mi to jako šetření :D.

Edie:
Já na tom byl před pár lety podobně. :cool: A když ještě připočítám všechny doplňky na sebe, tak jsem byl na nějakých 50. Největší sranda byla, když jsem to kolo zaparkoval k dědovi do garáže vedle jeho Škody 105. :D Ta mohla mít tenkrát cenu nějakých 8000,- :D:D:D

Edie napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Oba, pokud chcete ušetřit, kupte si nové kolo, ...

No, to jsem udělal letos. Kupoval jsem Meridu Matts TFS 500-D, už ve slevě asi za 17 až 18 tisíc, a když sečtu celkové doplňky ke kolu, tak jsem cca na 30. No, nepříjde mi to jako šetření :D.
Edie, ty jsi to nepochopil. Alcapone s Čoudou nechtějí Fabii, ale jim stačí Trabant. :D
Například Čouda. Pokud na tom kole je kaput převodovka (chybí nějaký díl), za nový komplet řazení s 3stupňovým torpedem dá 3 až 4 tisíce. To se musí zaplést do zadního kola, další seřízení, zteřelé pláště například a ve finále zaplatí za opravu 5 až 6 tisíc. Adekvátní nové kolo s 3 st převodovkou Shimano Nexus, protišlapací brzda, zkrátka ala stará klasika , prodávám za 5490 kč. A je to komplet vybavené. Osvětlení, lehké blatníky, stojan, zvonek, nosič.
Pokud mám starou Esku a stačí mi, tak adekvátní kolo z výprodejů, také dám kolem 5 až šest tisíc, ale místo čtyřkolečka a dvoutalíře tam mám 24 převodů.
Jinak takové zákazníky potřebuji, aby kupovali kola za 17 tisíc. U nás jsou samé plačky, že víc než 10 tisíc do kola dát nechtějí. Michal je čestná výjímka a vážím si ho i jako zákazníka. Jen je bohužel také plačka, který počítá vše suma sumárum, ale tak se to počítat nedá. Jezdí jako závodník, mění řetězy častěji než ponožky a naježděno má snad víc než jiní autem. :D Ale vo tom to je. Tohle jsou dobře investované peníze, protože člověk dělá něco pro zdraví. A když mne na kole baví jezdit, tak zase není důvod si kupovat "Trabanta", ale proč si neudělat radost s kolem kolem 20 tisíc. Pak mám z cyklistiky větší požitek.
Jenomže bacha, abych snobsky nenakupoval kolo například za 100tisíc zlevněné na 70 (nekupto, když je tam taková sleva) a pak zapláčum protože kolo mi na mé potřeby vůbec nemusí vyhovovat.

Zbyňku, omlouvám se Vám za OT, a vesele si budu pokračovat.
To, že jste Meridu přiřadil Fóbii, kdyby Octávie, tak budu rád, ale Fóbii fakt ne, to vám hodně dlouho nezapomenu :twisted::twisted:.
Na Meridu jsem přesedlal z Authora. Author bylo dobrý kolo, měl jsem ho od 9. třídy základní školy, po prvák na vysoký, ale už mi bylo malý. Nemělo ani odpruženou vidlici, ale v podstatě šlapalo jak hodinky. Absolvoval jsem na něm i soukromý 24 závod na Račickým kanále. Odjel jsem sice jen nějakých 12 hodin, protože jsem nebyl ještě rozježděn a začal mě bolet zadek.

Ten statý Author byl Model Mystic, http://www.i-bazar.cz/pictures/pics/1931058-damske-horske-kolo-author-mystic-5381688.jpg to je on, jen je pánské a nemá odpruženou vidli. Jinak, je tu někdo ze severu na nějakou malou projížďku?

Edie, co nás tady Mystifikuješ nějakým pravěkem ? :D Autor Mystic se už hodně let nevyrábí. To bylo skutečně takové obyčejnější kolo na Aceře ale zase bylo spolehlivé celkem bezúdržbové.
Ale kdo by přesto chtěl Mystica, tak od roku 2012 je opět v nabídce, ale už má vidlici RST CAPA s mechanickým zamykáním a kapalinové diskové brzdy Tektro Draco a cena je přibližně stejná jako tenkrát na ocelovém rámu 12590 kč. A vypadá pěkně.
http://www.author.cz/kola/2012/mystic-2012/
Jinak zadek Tě bolet bude na každém kole a paradoxně čím dražší kolo, tím je mučící nástroj, na kterém se sedí ostřejší a bolestivější. :D Já když si poprvé sednul na svého Egoista, tak první co letělo do pryč bylo právě sedlo. A pak vidlice, protože jsem potřeboval vyšší zdvih. Není to sranda si správně vybrat a o nějaké Meridě to není. Mě Meridy chodí na servis, ale že by něčím vynikali ? Snad jen tím, že dost jejich prodejců, "ať si na ty ruky nas****". Zkrátka se to poskládá, aby to drželo nějak pohromadě a co nejrychleji, aby se to rychle prodávalo, zákazníku zaplať a už se neukazuj. Tím se nechci dotknout poctivých prodejců. Jsou to jen mé zkušenosti, co mi v létě nosí cykloturisté na servis a že dokonce byli i na servisní prohlídce. (Nedotažené kliky, neseřízené řazení, nepřecentrovaná kola, brzdy nic moc) A nakonec z mnohých vylezlo, že to koupili po internetu zabalené v krabici, což se také nesmí takto prodávat.

Tak, Meridu jsem mimo jiné volil i z toho důvodu, že jí má v naší partě skoro každý. Pár bláznů má "Spešla", za 100 klacků, ale to u mě nehrozí. Kupoval jsem to přes známého z party co má známého v cyklo obchodě, proto jsem na to měl ještě cca 2 tisíce slevu. Přímý odkaz na kolo je zde http://www.merida-bike.cz/prodej/matts-tfs-500-d-2011, mám to v té bílé variantě.
A souhlasím s tím, že Author byl bezúdržbovej, mám na něm pořád sem samí řetěz, se kterým jsem ho koupil :D.
Jinak, co říkáte na osazení té Meridy? S vidlicí jsem docela spokojen, i když by mohla být měkčí.

Zase tady zbytečně zasíráte vlákno, že? Pokud vím tak debata o kolech nemá s tratí do MSTS nic společného, tak hybaj do HydeParku, nebo to tady bez náhrady smažu!

Já bych to v klidu rozdělil a přesunul. Jenomže jsem někomu tenkrát šlápl na kuří oko a byl jsem po týdnu fungování bez výstrahy zdejší mafií odstřelen :D Dodnes ani víc než po půlroce mi nikdo nedal vysvětlení. Tak to hold musí hlídat někdo jiný, kdo to má dobré a nemusí se bát, že jako moderátor bude také odstřelen z funkce. :D
Já už jsem zde upozorňoval, že si někdo plete vlákno, ale když Alcapone s Čoudou tomu tady přisadili korunu, tak už vše ignoruji a dělám že jsem ve vlákně o cyklistice, protože nějaké rozčilování a snahy bez pravomocí, to opravdu nemá cenu. :D

Ale už bych měl začít psát vážně.
Mám dobrou zprávu, zatím vše jede podle jízdního řádu a už je hotová a otestovaná instalačka pro DVD BP87.00. Takže zítra podle jízdního řádu se může vypalovat pro těch několik zájemců, kteří chtějí tohle DVD dát jako dárek pod stromeček.

A dále mám dilema. Co tak dát aktualizaci ke stažení až na štědrý den, aby i to DVD bylo překvapení. Navíc bych ještě zvládnul nějaké drobné dodělávky. (pro majitele DVD by se vydala malá doplňková aktualizace) Deterio i Aleš Sláma mi na dnešek něco narychlo poslali a je to v této aktualizaci, ale jak Deterio psal, vše nestíhá a jako všichni musíme do hokny (pro nebrňáky do práce :D ) a vše se šmrdolí, jak se dá.
Já teď také nemám moc času, chodí mi jedno nové kolo za druhým, pak máme vánoční koncert, tak musím fidlat (cvičit) a udělal jsem si to jako štafetu. Chvíli u MSTS, chvíli montuji nová kola a chvíli fidlám na violoncello. A tak stále dokola. :D
Stejně u toho počítače za chvíli bolí celý člověk, tak změna na montáži či servisu kol je příjemná a zafidlat si pohladí i na duši.

Souhlasím s dárečkem, aktualizaci bych vydal ale již v pátek 23 večer. Ovšem rozhodnutí je na Vás. Smím se zeptat, zda bude jako vždy součástí i aktivita po novém úseku? Lukáš

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře