Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Třeba se Dvacka dá na modelování, když to má za rohem. :D

[/quote]

Na modelování bych se klidně dal, ale nevím o nikom z okolí kdo to umí nebo by mě to mohl naučit. :)
Takže pokud se zde najde nějaký ochotný člověk, který by měl se mnou trpělivost, tak se klidně začnu učit modelovat :)
Lukáš

Jedno poměrně kvalitní video úseku Šumperk - Zábřeh je tady http://www.cd.cz/tv/z-pohledu-strojvudce/307_sumperk-zabreh-na-morave-olomouc-trat-291-a-272. Bohužel je to už z doby po modernizaci.

S křížkem po funuse. Koleje už mám položené, ale i tak koridorové video by mi bylo k ničemu. I kdyby bylo kvalitní, což tohle není.

Ale všechna tato videa a v lepší kvalitě mám, jen žádní modeláři se jaksi nehlásí. Ty já potřebuji. :D
Ono je jednoduché hodit odkaz, ale horší je, když potřebuji někoho, kdo by se opravdu postavil na své nohy a šel alespoň ve svém městečku nafotit nádražní budovu, to už je obrovský problém. Když už ne rovnou modelovat. Většinou se mi pak dostává odpovědí proč to nejde. :D Viz Pečky až nakonec musel Mates si tam zajet z Ústí nad Labem, aby nádraží konečně mohl vymodelovat. :D

No musím uznat, že mi celkem dost slouho trvalo, než jsem pro Mykiho945 nafotil pár budov v Blažovicích, ale s modelářením to bude ještě horší - já to párkrát zkusil a teda obdivuju všechny....možná to zas někdy ale zkusím.....

To nikdo neví. A není to důležité, protože cenu má vždy jen záloha aktualizovaného MSTS jako celku, kde mám všechny aktualizované tratě a všechna postahovaná vozidla. Kdybych měl po nové instalaci shánět vše znovu, tak se na to asi rovnou vykašlu. Nehledě k tomu, že ne vše, co se postahuje je 100% a často je nutné opravovat překlepy.

K focení budov a dalších objektů: Pokud by bylo potřeba nafotit něco v Brně, případně blízkém okolí, jsem ochoten tam zajet. Stačí se ozvat :)

Konečně jsem skončil s pokládkou kolejí a začnu zapojovat nádraží do návěstidel a ostatních náležitostí. Začal jsem v Hanušovicích. Bylo nutné ještě protáhnout lokálky jak směr Jeseník, tak Staré Město pod S. Asi několik kilometrů na konec vygenerovaného terénu. Lépe se pak tvaruje krajina a také Dan tohle vyžaduje, aby traffic mohl přijíždět a odjíždět. Jen za Šumperk jsem vygeneroval terénu moc a pokládka kolejí se dostala až za další stanici, respektive to je jen nákladiště. Sice někdo namítne, že těch dvacet a něco kilometrů ku Olomouci by se mohlo dostavět, ale letos určitě ne. Už je toho až moc. Stejně jsem si opět vzal velké sousto.

Zbyňku, už dost pro letošek s pokládkami. Už tak máš co dělat, i když ten jihočeský úsek je nejkrásnější ze všech, myslím si že ti všichni poděkujeme, až to bude hotové.

Neznáte někdo tratě 311 ? Teď osazuji mimo jiné rychlostníky a k mému úžasu je z Bohdíkova až do Bludova max 65km/h. I přes tu dvoukilometrovou rovinku. I poloměry oblouků by minimálně na 75 vyhovovaly. A ze Šumperka dál na Uničov také 65. Zde jsou přitom poloměry oblouků na 120 i víc. Že by uhnilé staré šrouby v kolejích ? Kdepak, na dráze se nesmí hledat žádná logika. Prostě tak je to stanovené a přes to nejede vlak, podobně jako s těmi návěstidly, jak se řešilo v jiném vlákně.

Včera jsem také nezahálel a už mám zapojeno do návěstidel, rychlostníků, označení kolejí, atd z Hanušovic až po Bludov a Postřelmov. Dnes zapojím Šumperk a kousek mezi Hanušovicemi a Dolní Lipkou a bude to konečně pojízdné. Ještě mne čeká zapojit Střezimíř - Tábor a až teprve potom začnu řešit modely, které mám k osazení a opět začnu modeláře "otravovat a připomínkovat" :D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře