Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Nemáte někdo prosím fotky původního Šumperka ? Já mám jedno mizerné video asi z foťáku od Deteria a zde nerozeznám podrobnosti ani o návěstidle u vlaku. Skládám to podle obrázků a km poloh z plánků, ale tam bývají odchylky.
7. kolej je rozdělená na několik částí a u konce dopravní koleje je dvousvětelný trpaslík ? Nebo je návěstidlo zavěšené.

Hanes napsal:
Zdravím,
Rychlost v úseku Šumperk - Uničov je 65. Co je tím důvodem opravdu netuším :-)

Nevím, čemu se tu tolik divíte :cool: Mezi Šumperkem a Uničovem je trať ještě dosti obloukovitá (zejména okolí Hrabišína, Libiny) - nejmenší poloměry oblouků tu jsou kolem 270 m, z čehož mi při stavebním převýšení 120-140 mm a dovoleném nedostatku převýšení 80 mm vychází dovolená rychlost cca. 68 km/h, zaokrouhleno dolů 65 :) takže uhnilými pražcemi to nebude, většina tratě je na betonech a trať je vcelku v dobrém stavu...Mezi Hanušovicemi a Bludovem je to podobné.

Ondro, jenomže já myslel úsek, kde je poloměr 900m a víc (Šumperk - Nový Malín). Ale ve finále jsem viděl nové TTP a tam už je rychlost z Bludova do Bohdíkova zvýšená na 70 až 75 km/h, 65 zůstala jen v některých obloucích. Takže jsem hádal správně, že trať by snesla víc.
Když jsem se už zde rozepsal, tak alespoň prozradím, že jsem se ani dnes neflákal a mám komplet Hanušovicko Šumperské dráhy zapojené do všech návěstních náležitostí. Už zbývá jen pár statických upozorňovadel, přejezdy, podjezdy a podobné ptákovinky a mohu uklidit ta rušivá pravítka. Pak to samé udělám na táborské trati a hned práce začnou být veselejší.

Hergot, no a co, nechte ho žít, má rada je jasná, pokud si nechceš kazit náladu a udělat práci, nelez na forum. Tak ho nechte žít, až bude chtít ozve se.

Dnes u snídaně jsem se chtěl podívat na zprávy, ale omylem jsem reflexivně rozkliknul fórum. :D
Takže opravím Lukyho. Není to MSTS z čeho člověk blbne, ale tato návyková droga po ránu chodit sem, "co je nového".
Proto jsem si dal pauzu. Ale editor MSTS ladem neleží. Každý den, alespoň něco udělám, pokud je čas a nálada.

Zdravím Zbyňku, chci se zeptat dělal jsi nějaké úpravy trati v úseku Blava hlavné - Kúty od aktualizace BP85. Našel jsem totiž starou aktivitu, která se mě tehdy moc líbila, ale je na BP85, tak jestli by to korektně jelo i na BP87? Děkuji za odpověď.

Jestli je aktivita kompatibilní, to se dá jednoduše zjistit, že se nainstaluje a udělá test. Například se otevře v editoru aktivit. Pokud to bude řvát, dá se zkusit poškozené trasy opravit, ale pokud je toho moc a je to nepřehledné je nutné aktivitu vyřadit například activitymoverem, kdy se aktivita přesune do archivu a ten se pak ručně smaže ve všech 4 složkách s koncem v názvu archiv. Pak je ještě nutné ve složce consists smazat podle indexu i soupravy této aktivity. Ale pro experimenty je lepší si dělat zálohu a tu pak v případě neúspěchu vrátit zpět. Když se dělaly v Bratislavě perony, tak se také někde hýbalo kolejemi, ale kdy to bylo, už netuším.

lukas matura napsal:
hejbání v Týništi nad Labem

Ty vole ty už to zabal. Žádný Týniště nad Labem neexistuje. To je Týniště nad Orlicí.

Raději místo žvanění nesmyslů něco dělej. Třeba naskinuj 751 176 ;)

Když už mám dnes psací den, tak alespoň malé info o mých pracích. Všechny nové úseky už mám zapojené a současně osazuji perony, podjezdy a nadjezdy, zkrátka vše, co je potřeba odměřit a nakonec odebírám měřící pravítka. Takto hotovo mám Zábřeh na Moravě - Hanušovice - Hanušovice zastávka/Potůčník a zítra budu pokračovat z Hanušovic do Dolní Lipky. Zastávky jsou vymodelované, tunely jsem rozšířil na dvoukolejné, tak jen zbývá osadit podjezdy a nadjezdy. Poté se přesunu do Bludova přes Šumperk do Nového Malína, kde je konec. Teoreticky je to práce do víkendu, ale aktuálně v práci už moc času na MSTS nemám. Pak zbývá se přesunout zpět na táborskou trať, kde kromě těchto staveb musím osázet brány TV ve stanicích a někde upravit i na trati. Obrazové info budu dávat opět ve formě videí na You Tube.

Trochu jsem to přehnal s délkou, ale jak jsem slíbil, natočil jsem video z aktuálního stavu prací. Asi to bude trať, kde se dá vyřádit se zamračenými. Nahrávalo se to od včerejšího večera až do teď :D Ale hodinu a půl se nikdo najednou dívat nemusí. To je výhoda videa, že se dá dívat po částech.
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=GyaYDx4B4YE[/video]

Je libo nahlédnutí do nákladní dopravy v úseku Hanušovice - Lichkov v letech 90/91?
Červený potok je v tomto GVD pouze nz
Podlesí je dopravna

Sudý směr:
Vn 53582 Olomouc - Hanušovice - Chlumec nad Cidlinou - Libuň
prázdné sasky (vozy Faccs), loko 751 do Podlesí, zde přepřah na sergeje
Vleč 80084 Dolní Lipka - Červený potok a zpět (781)
Mn 83550 Hanušovice - Letohrad (781)
Mn 83552 Hanušovice - Letohrad (781)
Mn 83554 Hanušovice - Letohrad (781)

Lichý směr
Pn 65351 Letohrad - Hanušovice (781)
Pn 65353 Letohrad - Hanušovice (781)
Pn 65369 Chotětov - Paskov (781), nejede v zimě, dřevo pro podnik Biocel
Mn 85351 Letohrad - Hanušovice (781)

Chtěl bych se zeptat. Opraví se trochu úsek Zábřeh na Moravě - Olomouc? Nemyslím koridor, ale aby ten úsek nebyl chudý.
A ještě něco. Mohlo by se prosím dát do Zábřeha ty moderní střechy? Tedy jestli by to šlo.
http://mates-msts.ic.cz/_nezarazeno.htm
http://mates-msts-scren01.ic.cz/screny/strecha_kor1.jpg
http://mates-msts-scren01.ic.cz/screny/strecha_kor2.jpg

Jenom jsem se chtěl zeptat. :)

To by dle mého názoru bylo jak pěst na oko, právě, že ten úsek není koridorizován a ty střechy jsou právě novodobé.:D

Jo jo, hluchých míst na trati mám ještě všude možně hodně a už nad tím ztrácím kontrolu, co kde dodělávat. Není to žádná sranda. Asi bude dobré jednu aktualizaci věnovat čistě dodělávkám a myslím, že půlrok by to zabralo. Jenomže to se nesmím nechat tlačit, abych stavěl další tratě. :D (ani sám sebou)
Ale pokud někdo bydlíte u trati, nafoťte si svůj dům. Pokud jej nevymodelujete, možná by se někdo ochotný našel. Možná kdyby každý uživatel nafotil své obydlí, bez ohledu na jeho umístění k nějaké trati a dal k dispozici modelářům, to bychom měli databázi domečků. :D Přece jen běhat s foťákem u cizí vilky je tak na potlamě od pana domácího :D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře