Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Stačí se podívat do sekce Tvorba modelů...

Regio panter až bude, tak bude na stránkách Jardy Skůry. Dál tohle zatím neřeším. Priorita není TBP, ale stavba tratí. Jednotku jsem použil i z důvodu, že tady byly pochybnosti, jestli to v MSTS s tolika polygony bude jezdit. Sice ještě holá louka, ale Tábor i tak už má kolem 1200 objektů.

Hladík napsal:
... Jen mi pořád dělá starost, že pokud jedu od Kútú, tak stanice je hned za obloukem. Ve skutečnosti je před stanicí "rovinka". Některé oblouky mi připadají nějak moc velké. Rovinka je i za stanicí až po žel. přejezd.

Dále bych se rád zeptal na Brno - Židenice. Nějak mi tam schází 1. nástupiště se st. budovou.
Jak daleko jste s přípravou úseku Hodonín-Olomouc?
Jakmile by byl hotový tento úsek, budete plánovat i Horní Vláru (340)? Jediná dvojkolejná trať, která není elektrifikovaná a její krásy snad ani nejde popsat.
Srandičky, srandičky :D
Proč asi točím a sem dávám odkazy na videa, jak pokračují práce.
A píšu stále dokola, že budu rád, když do vánoc to dám nějak dohromady, aby se to dalo vydat. Pokud si někdo bude vymýšlet, že by chtěl ještě to či ono, to se opravdu nedá. Život není jen MSTS. Máte prázdniny nebo dovolenou ? Já od roku 1994 ne.
Ale jinak na minulém videu z Brna do Letovic přece nádraží s prvním nástupištěm v Židenicích je. Co se týká trati Lanžhot státní hranice - Bratislava. Podklady od traťovky neexistují, takže jestli se něco zdá či nezdá, to je každého osobní problém, pokud není od traťovky a nedodá sklonové a směrové poměry. Kdybyste viděli, jak jsem stanice dělal podle náčrtků a výpisků, hrůza. Horší podmínky ani nejsou možné.
Ale opravdu si nechci dělat těžkou hlavu z věcí, které současně nejsou prioritou. To bych nedal do vánoc dohromady nic. Možná do příštích, pokud tedy 21.12.12 nebude konec světa :D

Zbyněk Šemora napsal:
Hladík napsal:
... Dále bych se rád zeptal na ...
Proč asi točím a sem dávám odkazy na videa ...
Proto pořád říkám: Mazat, mazat a mazat. Takovéto dotazy rovnou smazat aneb do odpadu. A šmytec ! :D

Hladík: krom toho, že trať 340 je Vlara dolní a již ji staví miky945 a regedit77.

Tax napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Hladík napsal:
... Dále bych se rád zeptal na ...
Proč asi točím a sem dávám odkazy na videa ...
Proto pořád říkám: Mazat, mazat a mazat. Takovéto dotazy rovnou smazat aneb do odpadu. A šmytec ! :D
Schválně jsem se teď kouknul na video a žádná rovinka z Kútů není ani na jednu stranu. Hned za zhlavím na obou stranách začíná přechodnice oblouku. Takhle mne zbytečně děsit :D

Už jsem se lekl, že se budete snažit vymlouvat :D
http://www.vlaky.net/servis/objekt.asp?id=809

Hladík napsal:
....Už jsem se lekl, že se budete snažit vymlouvat :D
Absolutně nechápu, o co Vám jde. Trať na Bratislavu byla v době stavby pod kontrolou u Nebuluse, který dodával podklady a natočil video. Brodské je jeho práce. Určitě tam je ještě hodně věcí k doladění a donáspování ze Sekulí do Bratislavy, ale jak informuji, nyní to není na pořadu dne, aktuálně náspuji z Hanušovic směrem dolů ku Zábřehu.
Pokud se chcete bavit o nepřesnostech v kolejích, dodejte podklady od traťovky, jinak je jen ztráta času na tohle reagovat.

Nikdy jsem nic nepostavil, ani nevymodeloval.
Jen se snažím udělat popřípadě aktivitu pro naše dvě hlavní tratě.
Každá má něco, jak tady bylo již několikrát řečeno.
Pokud se někomu něco nelíbí, nechť se chopí iniciativy a může to změnit, když autor bude mít chuť. Což v tomto případě jistě platí, že by chuť byla...ale nepropírejte pořád dokola omleté, že toto je špatně a tamto je špatně.
Každý si ukliďme u svého prahu a pokud bude vše ve 100% pořádku, můžeme se směle pustit do druhých, ale jinak takovou obrovskou práci druhých spíš ceňme.

Pokud je to přespříliš, nechť moderátoři smažou, či přesunou...

Naposled editoval moderátor:

Trochu jsem se zasekl v Hanušovicích na jižním zhlaví, které má být celé na náspu, ale nakonec jsem to tam vyskládal ku spokojenosti. Jo, kdybych se jako někteří stavitelé dal ještě na modelování, udělal bych si náspy pro zhlaví na míru. Jenomže časově bych vše nestíhal, raději se bude držet jen svého kopyta. :D
Výška náspu je zatím jen plácnutá (kdyby se to někomu zdálo moc hluboké).
00ecfd5ad4a0c609d34a2c5786fe63db.jpg

Naposled editoval moderátor:

Hladík napsal:
Už jsem se lekl, že se budete snažit vymlouvat :D
Tenhle tón bych si příště asi raději odpustil. Není to férové, zamyslete se nad tím.

Panečku, to se to krásně mění. Už jsem tamtudy projel tak 50x, při testu chystané aktivity a to celý úsek D. Lipka - Hanušovice - Šumperk a Zábřeh n(M. Jinak, při jízdě do odbočky v Podlesí směrem z Hanušovic musím přes tab. a traffic mi do odbočky nevjede vůbec.;)

Dane, díky, že jsi to připomněl. Mám dotaz pro znalé historie.
Mezi Hanušovicemi a Dolní Lipkou byly to stanice nebo jen nákladiště ? Červený Potok asi stanice. Ale Podlesí ? Podle upozorňovadel se jedná o dopravnu na širé trati bez možnosti křižování vlaků. Ale z druhé strany od Hanušovic je klasické vjezdové návěstidlo s pěti znaky. Na které koleje dovolovalo vjezd ? Nebo bylo takové návěstidlo i z druhé strany této dopravny ? Video co mám je už zmodernizovaná trať i s přejezdníky, aby jí pak mohli do roka zrušit :D

Dan je na mě moc rychlý :D Až budu mít jasno, jak to tady fungovalo, eventuelně doplním nějaká skrytá návěstidla, aby to nějak fungovalo. Dane vydrž, možná nám někdo poradí. :D

Ahoj. No asi prozradím další chystané dílko, ale vem si ten příklad, trať za Hoštejnem se stala nesjízdnou vlivem počasí, kdy se zřítil podmáčený svah před tunelem. ICéčko bylo ještě v Zábřehu na Moravě a než na trati Zábřeh - Třebová naskočí náhradní autobusová doprava a vlaky začnou jezdit jen Praha - Třebová, Ostrava - Třebová, tak to pár vlaků veme odkolonem přes Hanušovice - Lichkov . Letohrad a Ústí n/O. Takže na trati Hanušovice - Dolní Lipka dojde k nekolika křižováním, ke kterým by běžně nedošlo a zrovna já dostávám zprávu v Hanušovicích, že už do Podlesí dorazil fíra protijedoucího doklonového IC a já mohu v klidu vjet do stanice, jenže pokud dám do Odbočky, tak nevjedu a jeví se mi jako hovadina dávat do odbočky vlak, který tam vjíždí první. Takže můj názor je, že skrytá návěstidla ve stanicích Červený potok a Podlesí určitě, aby se dalo křižovat například z těchto mimořádných událostí.
Dan

A proč by ten 1. nemohl do odbočky? Tak jako tak bude muset zastavit tak snad to je jedno.

lukas matura napsal:
A proč by ten 1. nemohl do odbočky? Tak jako tak bude muset zastavit tak snad to je jedno.
A proč bych měl stavět? Pokud je vlak v Podlesí a já v Hanušovicích a dostanu echo, že už vlak v tom Podlesí čeká, tak mohu přeci normálně stanici Podlesí projet a čekající vlak zahlásí můj průjezd a zažádá si o povolení k odjezdu do Hanušovic?

Červený Potok stanice s TESTem 12, výhybky č. 2,7,8 motory, zbytek na ruku, skupinové odjezdy.
Podlesí zastávka nákladiště, krycí návěstidlo Lk pětisvětlové, ale zapojené jenom dvě světla (Č,Z), Sk třísvětlové, ale zapojené jenom dvě světla.
Ven z nákladiště kryje přejezdy v km 77,904 a 78,307 přejezdník X-773 v km 77,204 a opakovací přejezdník OX-779 (vlevo od koleje) v km 77,780

Dan: ale ten vlak v podlesi může jet do odbočky, když stejně bude stát, nebo jsem něco špatně pochopil?

Pokud je Podlesí jen nákladiště, tak tam křižovat osobní vlaky nemohou. Maximálně tam může být nějaký manipulák. Pokud vůbec takové současné vjezdy jsou možné. Proto jsem se ptal pamětníků, jak to tam v minulých dobách fungovalo.

Podlesí dopadlo špatně. Původně to bylo opačně - Podlesí stanice (2 dopravní a 1 manipulační kolej) a Červený Potok zastávka a nákladiště. Změna byla v průběhu 90. let s propadem provozu zde (ze 3 párů Pn a 1 Vn prakticky na nulu).

Jinak Podlesí dle SJŘ 1990/91 mělo skupinové odjezdy. Ze SJŘ ale nevidím zda mechaniky nebo (spíš) světla. Já bych tam dal skryté odjezdy a v aktivitě by si to autor pohlídal zda to bude stanice nebo jen nz podle období kdy se jede aktivita.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře