Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Já tušil, že Václav to rozlouskne, jak to tam bejvávalo.
Takže z Podlesí uděláme stanici, kde další dopravní kolej bude ta současně zrušená. Ta co je u výpravní budovy, tam je u koleje rampa, ta určitě byla manipulační a tam vlaky nikdy nejezdily. Dane, tam rychlík nepouštěj, tam to linkovat od vjezdu nebudu. Jen co dát z druhé strany, kde je jen oddíl ? Světla nebo mechanika ?
Naštěstí je to jen hra a za nějaké historicky drobné nepřesnosti střílet nikdo nebude :D

Jinak aktivitu, kterou Dan popisuje, něco podobného se mi před několika dny honilo hlavou. Kdy luxusní souprava z koridoru pojede odklonem přes Konec světa, kde už jsou jen vlci a zamračená se zde neobvyklou soupravou bude chrochtat, co jí síly budou stačit. :D

Dane píp do práce. Jako 2 aktivity se stejným průběhem, akorát já to mám s RegioJetem a Ze Zábřehu do Ústí přes Hanušovice, tedy budu překopávat, 2 vlaky musej jinam.

alcapone napsal:
Dane píp do práce. Jako 2 aktivity se stejným průběhem, akorát já to mám s RegioJetem a Ze Zábřehu do Ústí přes Hanušovice, tedy budu překopávat, 2 vlaky musej jinam.
Makej makej.:D To vůbec nevadí, ta trať je tak nádherná, že dvě aktivity podobného zaměření vůbec nevadí. Já jedu brzy nad ránem a za deště. V jinou hodinu a za jiného počasí to zase bude vypadat jinak. Nic, MSTS stranou. Jdu se balit a za chvilku odjíždím hrát na Benátskou noc do Liberce.
Dan

Achjo..jaká škoda že už je trať 025 po smrti...a to všechno rukou jednoho člověka jménem Záruba...alespoň že si tuhle lokálečku budu moct projet v MSTS...za tohle si Vás p.Šemoro budu moc vážit...a jen propos ta trať je mrtvá úplně nebo se po ní tu a tam šoupne nějakej náklad?? Něco jsem četl že se snad vozí do půli trati ale dál už je chuděra snad úplně mrtvá...to pak člověka dostává jak se na k-reportu tenhle lokálkový kat vychloubá že se mu povedlo zrušit skoro všechny lokálky a že maj šotouši utrum a už nikdo to po něm nespraví(alespon něco v otmto smyslu tam bylo vyřčeno)...v tu chvíli cítím otevřenou kudlu v kapse...ne proto že jsem snad drážní nadšenec..spíš je mi líto těch lidí,které tímto přišli o pohodlné spojení dvou krajů...a nejen na této trati ale i na těch dalších šesti...proto v této souvislosti..nenapadá vás časem ale opravdu časem až bude vše podle plánu hotovo spojit trať Pardubice-Choceň a Hradec Králové-Choceň kratičkou lokálkou Borohrádek-Holice(mrtvo)-Moravany?? Za to už bych Vám snad vskutku líbal ruce...

To nebyla lokálka. Tam svého času jezdily rychlíky. To co se děje je moc smutné. Dráhy si hrají na tržní prostředí a přitom miliardy unikají do kapes korupčníků. Já si stále myslím, že státní dráhy by měly být kde je potřeba, dotovány. Lidi nejezdí vlakem proto, že se udělá nevýhodný jízdní řád, že se člověk nikam daleko nedostane a přejde k jinému druhu dopravy. Proto mi připadá rušení tratí plánované předem, kdy se v první fázi udělá špatný jízdní řád. A smutné je, že se tratě před zrušením za miliony modernizují. Asi se nějakému kamarádovi stihne nahrát dobrý kšeft.
Jako lokálka Vranovice - Pohořelice. Zvednutí celé trati nad novou dálnici v Pohořelicích s přemostěním, byla určitě výhodná a dlouhodobě perspektivní investice.
Na 025 například přejezdníky a nová návěstidla tam také nejsou z dob Marie Terezie.
Před pár dny jsem viděl ve zprávách, že od prosince končí víkendový provoz na naší lokálce Hustopeče - Šakvice.
Že stačí autobus. Už vidím, jak si v autobuse kupuji jízdenku na vlak do Prahy. :D
Sice jsou kecy, že by se tato lokálka elektrifikovala, aby se asi uklidnilo veřejné mínění, ale spíš mi to připadá, že to bude test, jestli by autobus vlak nenahradil plnohodnotně.

Aha takže tam se přestane jezdit úplně?? nebo to skončí jako s mnou zmiňovanou "Borohráďandou"?? Tudíž jen kladivovej provoz???
Jinak to jak si psal že lidi nejezděj kvůli špatně udělanýmu Jř a takový..ANO! a o tom to je..tak vypadá současná politika jak bych to nazval..tichého rušení vedlejších tratí..udělat co nejblbější JŘ a pak už se jen kochat jak jezděj vlaky prázdný a za rok za dva můžu dráhu v klíídku odstřihnout...a přesně taková je Zárubova politika..nejdřív tu dok.... Jízdní řády na lokálkách tím,že rozdělil vozební ramena v plánovaném místě zrušení,udělal nesmyslné návaznosti mezi vlakama na přípojné trati a nazdar bazar! Příklad: Přelouč-Heřmanův Městec-Prachovice,první vlak do Prachovic přijel tuším že hodinu nebo dvě po střídání směn,polední vlak taktéž a večerní?? no comment..prostě ty vlaky jezdily tak že se ani jeden netrefil do střídání,tudíž prostě nebyl kdo by tim vlakem jel až "nahoru" do Prachovic,protože do města je to od nádraží přeci jen nějaký kousek a když nám přímo na náměstí staví autobus?? No jéééje co by sme se namáhaly na nějakou červenobílou krabičku,která jede beztak párkrát za den??...Nene..už končím..nemá smysl nad tímhle brečet...ale myslím že by bylo vhodné aby se nad tím ti, co tvoří regionální dopravní obslužnost zamyslely, a přestaly konečně upřednostnovat autobusy,ale naopak, aby je s železnicí provázaly a vytvořily tak plnohodnotný model regionální dopravy...a neřikejte mi že to nejde!

Když už jsme odbočili od tématu trati jako takové. Autobus nebo vlak ? Ten kdo o tom rozhoduje, tak zřejmě nejezdí ani vlakem, ani autobusem.
Člověk by měl mít volbu, čím pojede. Autobus má výhodu, že silnice neobjíždí každý kopec a vede příměji než železnice, proto je mnohdy spojení rychlejší. Jenomže minus je stísněný prostor a některým lidem se dělává v autobuse nevolno (musí jezdit s igelitovým pytlíkem), proto volí vlak. Člověk si nemůže dát pivo, protože není kam si odskočit, když je v moderním autobuse WC, tak prý je povoleno jej používat jen ve velmi akutních případech, protože za vyprázdnění se platí nemalé peníze. A pro každého není moc důstojné chodit na záchod na povel při zastávce k tomuto účelu "muži nalevo, ženy napravo" :D

Z druhé strany je i plno vesniček, kde jezdí autobus jen dvakrát denně, přes sobotu a neděli nejede nic, jak pak by se měla brát obslužnost???

Šnek napsal:
Z druhé strany je i plno vesniček, kde jezdí autobus jen dvakrát denně, přes sobotu a neděli nejede nic, jak pak by se měla brát obslužnost???

Myslím, že nijak. Pěšky, jak je to asi pak celé myšleno, když se musí šetřit, ne?:D:D:D:D
Zrušme všechno a vraťme se ke kořenům.
(celé nadsázka....)

Za chvíli budou jezdit snad jen EC, protože ty "sypou" nejvíc..
S návazností jízdních řádů je taky docela problém, před pár lety jezdily osobáky z Brna až do Č. Třebové, pak se v Letovicích přesedalo na Regionovu, ale většinou se přesedlo a jelo a včera jsem půl hodiny trčel v Letovicích a čekal na vlak...
Brno je zase skvěle integrované v tom, že skoro všechny vlaky odjíždí kolem celé hodiny. Čili už se mi několikrát stalo, že dorazím do Brna a čekám hodinu/dvě na další vlak, protože mi první ujel doslova před nosem.
A to zmiňuji jen to, co se mě týká (260), další spojení jsou na tom ještě hůř.
Bohužel autobusem se od nás zejména o víkendu skoro nikam nedostanu, navíc jimi nerad cestuji (kromě pytlíku potřebuju pohyb a v přeplněném autobuse se protáhnout nedá)

Na druhou stranu ČD konečně investovalo do zmodernizování osobní dopravy instalací senzorů pohyvu - včera se mi při zastavení 560ky otevřely dveře samy od sebe :D

Tak si stěžujte na kraji. Spousta lidí si zanadává v hospodě nebo průvodčímu ale nikdo se neozve oficiálně. Pak je otázka jestli by s tím kraj vůbec byl ochotný něco dělat.

Hynďo ale ozve..a že se ozvalo lidí..co lidí ba i starostové! Dělaly se demonstrace hlavně ta Hanušovická lokálka když se měla zavírat a do Štítů taky...a co z toho?? Přijel nafrněný Pan Zááruba s městskejma poskokama všem vynadal že maj bejt rádi jak se ušetří,že ať si demonstrujou jak chtěj on přeci nedovolí aby tu v kraji se jezdilo po ňáký lokálce nasednul do auta a odjel...Lidí by bylo co by se ozvalo..jenže když se jim stejně dostane jedné odpovědi "NE NEZPROVOZNÍME A VŮBEC KAŠLEM NA VÁS"! tak to rázem přestane každýho bavit...

Práce pomalu postupují, od Hanušovic se s náspy a podjezdy blížím k Bludovu a tím se tato monotonní práce, kdy se několik měsíců dívám stále na holou louku, blíží do finále. Další fáze prací už bude pracovat s terénem a bude to zajímavější.
Abych zpříjemnil čas čekáním na aktualizaci, zahraji legendární skladbu od Metalliky, převzatou Apocalyptikou. Hraji současně na tři violoncella, tedy žádný doprovod z CD.
Musel jsem si trochu přepsat noty jednoho sóla, protože v houslovém klíči moc doma nejsem.
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?list=UUjGyqYX4j3J0TYVosB9cBYw&v=AG7HFidborI&feature=player_detailpage[/video]

Já bych příště poprosil, aby jste si kulturní vložky umisťoval tam, kam patří, ne sem.

Jasně, založím na to své vlákno, jako má Dan.
Ale zase tak úplně mimo to není, napsal jsem i malé info o průběhu prací na trati.
V létě je okurková sezona, takže nevadí i to malé předchozí odbočení na téma rušení lokálek.
Pokud z toho není diskuze o ničem na několik stránek, tak je zbytečné to i nějak pročisťovat. I proto jsem diskuzi chtěl nějak odseknout od pana Zááruby :D

Tak příště, si to rozdělíte na 2 příspěvky.
Info o trati sem, a hudbu bych poprosil sem.

Naposled editoval moderátor:

Prosím tě, už to neřeš. To je Danovo vlákno, já si eventuálně udělám své. Najednou jsi pedant, že ti tedy nevadilo a nereagoval jsi od příspěvku 484 i o dva zpět. Rozhlédni se dál po fóru, takových odbočení od tématu je všude hafo a vadí jen to moje.
Když už jsi se rozepsal. Líbila se ti alespoň ta hudba nebo jsi zastánce jiného žánru nebo amatérské hraní moc nemusíš. :D
A mám pocit, kdybych dal jen odkaz bez náhledu, tak zůstaneš v klidu.
Ale co, kdo je na tom obrázku ? Je to zakladatel tohoto vlákna a stavitel trati BP ? Já si myslím, že je. Proč by sem tedy neměl patřit ?
Původní záměr byl i ten, abych tady ukázal, že dělám, možná i umím i něco jiného než jen ležím jako zažrané pako v editoru tratí.

Tak příště, si to rozdělíte na 2 příspěvky.
Info o trati sem, a hudbu bych poprosil sem

JUá mám takový dojem, že vlákno patří autorovi a proto výše uvedené považuji stejně s autorem jako "vlezlé". Autor si přece určuje sám, co do vlákna patří a co ne a požádá moderátora o smazání. Edi, ty jseš opravdu dítě :D.

Také mi to přijde až trochu trapné...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře