Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zbyňku, klobouk dolu. Se svojí netrpělivostí bych tohle dohromady nikdy nedal!

Opravdu je to nádherná práce, které si osobně vážím a určitě nejsem sám.

Prochy_msts napsal:
Zbyňku dobrý, už ať je aktualizace!
Ještě nééé :D Vždyť vidíte, na posledním obrázku před Hanušovicí Holbou, že došly stromy. :D
Stejně to bude další pěkná trať i díky nadšencům s podklady a modelářům, kde se jede z rovin postupně do hor. Z takového propojení přes Lichkov a Hradec Králové mám větší radost než z hlavního tahu. Ale nejlepší je, když je obojí. Hlavní tah plus souběžné paralelní větve. Tak jsem si to vždy přál. Pak je z toho hračka, která se jen tak neokouká. Alespoň z mého pohledu.

Bohužel v reálu si to již projet nemůžeme, tak aspoň máme zachováno pro příští generace.

Ale ještě osazuji jedno zapomenuté překvapení od Aleše Slámy. Zásněšky na trať z Lipky do Hanušovic. V létě jsou složené do hromádky, ale v zimě se rozloží, aby plnily svůj účel. Tak jsem zvědav, jak to bude vypadat. V editoru to rozložené nevidím. Noc tam nasimulovat jde, ale zima, to netuším.

Zdravím, je to pěkné, pěkné, pěkné. Smekám klobouk.

Naposled editoval moderátor:

No, ono je toho pěkného víc, co Zbyněk chystá, vlastně se toho chystá mnohem víc, né jen na BP, ale to sem nepatří.:D Jinak nedá mi to a musím i já vaseknout Zbyňkovi pochvalu a ne jen jemu, ale všem modelářům, co se na novým ubdate trati podílejí, po poslední pracovce jsem opravdu čuměl, kolik práce bylo na chystaných úsecích zrobeno. No nic, a já běžím v AE k Táboru, ale nikoliv jak je to v té písničce pro děti s pytlem zázvoru, ale donutit MSTS křižovat traffic.:D:D:D
Dan

Zbyněk Šemora napsal:
.... Tak jsem zvědav, jak to bude vypadat. V editoru to rozložené nevidím. Noc tam nasimulovat jde, ale zima, to netuším.
Je to stejné. Dá se dočasně místo letní textury textura zimní, upraví se poloha zimní varianty modelu a textury se zase prohodí do původního stavu.

Jirko, Aleš mi to už poradil minulý týden (včera) v majlu :) Aktuálně mám na Lipkovské trati dozásněžkováno.
Deterio, jsem rád, že existuješ, ale také se musíš ozvat soukromě. Já nikoho uhánět nemohu. Maximálně tady na fóru vyslovit zbožné přání. :D
To si piš, že se tam lomí sklon a obávám se, že zaoblit podle přechodnice kolejí to umí jen Mates. Plynule se to ohýbá z nuly do 40 promilí na obou stranách. Ale když už jsi na drátě, textury zdiva nechej jako noční a denní by chtělo hodně zesvětlit. Děkuji.

Dan J. napsal:
......a já běžím v AE k Táboru, ale nikoliv jak je to v té písničce pro děti s pytlem zázvoru, ale donutit MSTS křižovat traffic.
Tak asi nebudu křižovat traffic a smažu celý simulátor a bude.
Když už se mi podařilo dostat do Tábora včechen traffic a neodjel mi jen jeden, tak se stalo to co mi jednou provedl simulátor na trati BP v Hradci, jednoduše, když dám v editoru jen mašinu, vče ok, ale s vozy se do stanice nedostanu a zůstanu viset už ve vhybně Čekanice, kde končí trasa traffic co mne křižuje a podotýkám, má výchozí čas až když přijedu do Tábora, je to díky reversním bodům, no nic, jdu laborovat....:(

Zdravím a omlouvám se Zbyňkovi, že mu tu zasírám vlákno, ale když jsem tu už psal o problému, tak musím napsat ještě tento příspěvek. Po dvou dnech pokusů a omylů poslušně hlásím v Táboře vykřižováno!!!!! Díky složité trase hráče kvůli zbrojení si MSTS stavěl hlavu a nakonec se povedlo, bohužel problém zde rozepisovat nelze. Text by byl delší než celý návod na tvorbu aktivit zde na fóru. :D Důležité ale je, že trať funguje jak má. Za chvilku hodím nějaké screeny k sobě do vlákna s aktivitama.
Dan

Celý minulý týden jsem nejen já pracoval, až se ze mě kouřilo a trať na Hanušovicku opět trochu prokoukla.
12514c6cd911578e395f95a69c56d005.jpga001d59ceef1e1b5fd743b2c4a0df08a.jpg
4473b58f5c27240274439695e3ce6bd4.jpg884d92b78b83d983063706f3b01cd1d2.jpg
4dc95000d73c564f6d033c568ee51ad4.jpg25534652eda4fbb5565517dbb79241b9.jpg
038a0e80bbc7afb8514c71532b23cfc2.jpg2969fdf8ad7a56f0ede458ee2edbc732.jpg
73758a59c61f37b49ff38151258c7329.jpg930a59ef736a32f6db45b918e944853b.jpg
cabb2ab68712e889eb6d8f62c9e868cd.jpg0ed62d2c680cfaba835a222246f3801e.jpg
98ebf3ad49f31fc8b657f53099979a96.jpg8ccd9a97b5fe526fb736d86c4822e4be.jpg
252b3b1972d90875f312759c61960e6f.jpg855c6738a6973e38339505e74c420558.jpg
fab7d4678cb7bc715b3778f3aabdcb33.jpgb78bf66a7222c8499471b7fcff85e12b.jpg
106a3ddecc4b0e8fafb56685f794ef39.jpg31f7da0116348977825b581071a880c1.jpg

Tak to vypadá nádherně kloubouk dolů pane mistr. A jen trochu odbočím mezi Lipku a Hanušovice se opět vrátí vlaky.

A Podlesí bude zase stanicí. 21.12 to bude přesně 15 let od jejího zrušení. Dobrá práce Zbyňku.

Je to moc pěkné, už se nemůžu dočkat. Máte můj velký obdiv.

Vynikající práce od Aleše Slámy, který mi ještě o víkendu spíchnul myslivecký posed (na obrázku), který má být u kolejí nebo autobusovou zastávku u Podlesí. A samozřejmě všechny velké modely počínajíc Prostřední Lipkou a konče odbočkou Morava je jeho práce. I ten bunkr se zátarasy a budkou strážného v Červeném Potoku. Až ve hře jsem si všiml, je zde naskládaného moc dřeva, jako zásoba před dobou ledovou, tak už jsem hromádky trochu snížil na přirozenou úroveň .
Jinak rád slyším, že se na tuto trať vrátí pravidelný provoz. Škoda, že se tak neděje i u jiných zrušených tratích. Někde preventivně rozebrali koleje a udělali místo trati cyklostezku, aby náhodou někoho nenapadlo tam provoz vrátit (Mutěnice - Kyjov).

Nevíte někdo z pamětníků, kde byly v Hanušovicích vodní jeřáby ? Atd ?
Nějaké jsem si vymyslel, aby Dan nenadával, že mu tam došla pára :D
Také jsem zde vzkřísil zbourané depo. Ta louka za nádražím by jinak byla taková moc smutná. Zbrojení naftou jsem udělal uvnitř rotundy, jinde místo není. Ale hromada uhlí na doplnění se tam vešla. Také jen tipuji, kde to mohlo být.
d56a9ee4147a0ac71bc406f70aa23bb1.jpg

Jinak celou trať ze Zábřehu až do Dolní Lipky mám téměř komplet hotovou. Jen ještě dosázet pár stromů.
A honem ještě dokončit zbytek mezi Stoklasnou Lhotou a Střezimíří. Čas nemilosrdně odpočítává.

Hezké depíčko to bylo. Zkusím tam vodu vtěsnat také. Poskládal jsem co editor dal. Ale mě se jednalo o stanici, kde byly vodní jeřáby. Já plácnul na každou stranu jeden a určitě by se pak někdo ozval, že byly jinde.

Taky tam někde ve stanici bylo návěstidlo "uzávěra koleje", ale nevím u které koleje

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře