Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Dane, doporučuji. Zajeď se tam podívat a uvidíš, že tam takový barák je, jen ve střeše z boku tam má vikýř s vchodem. Modeláři, máte šanci. Určitě to maturita nebude. :D Nechápu záměr projektanta, možná je to jen vchod do protiatomového krytu nebo jenom sklípek.

Jaké mám plány do budoucna ? 2013 se nabízí sám.
19.2.2003 existuje nejstarší Tiles vygenerovaného terénu a tehdy jsem položil základní kámen tohoto projektu. Tak by mohla být taková jubilejní aktualizace. Moc se toho postavit nezvládne, ale možná modeláři potěší s nějakým originálem a já dokončím něco, co se nezvládlo do BP88. Například Šumperk. Nebo kolem Červené Vody. Nic většího se do té doby zvládnout nedá.

Ale teď se těším na zítřek jestli zklamou všechny konspirační teorie. Se zájmem jsem sledoval veškeré dokumentární filmy k tomuto datu a dělám si jeden závěr. Musel to být pro filmaře dobrý byznys, sázka na jistotu, že bude sledovanost i když žádný dokument nějaký jasný závěr nevyvodil. A přitom je to tak jednoduché. Vyloučil bych úvahy, jestli někdo kalendáře správně synchronizoval a soustředil bych se na oblohu. Přece mi někdo nenamluví, že se současnou technikou jsme horší hvězdáři než Mayové a úkazy na obloze veškeré konspirace musí buď vyvrátit nebo potvrdit. Budeme opravdu zítra v jedné rovině se Sluncem a středem naší galaxie ? Jednoduchá otázka na kterou existuje v dnešní době jednoduchá odpověď a jaksi tohle v médiích nečtu ani nevidím. Asi se to nesmí říkat. Ale jedno je jisté, pokud zítra bude klídek, nikdo už o žádné konspirační teorii nebude ani přemýšlet, natož aby jí uvěřil. Včetně proroctví, která jsou tak obecná a neurčitá, že se dají vysvětlovat, jak se to komu hodí do aktuální situace. A je možné, že pak lidé už nebudou tolik naivní a Mayům dáme za pravdu, že od zítřka začne nový lepší věk.

Zbyňku, nejstarší Tiles byl tuším z roku 2001. Pamatuješ ještě, co to bylo? ;)

Zbynku, velmi pekný záver, takto by to mal chápať asi každý. V mediach sa stále iba cenzúruje a odvisielajú iba to čo ľudstvo vydesí. Ale nikto ešte nevysvetlil prečo by mal zajtra byť deň posledný, NASA sa vyjadrila že žiadna hrozba z neba nehrozí a odvrátili túto teóriu, tak isto ako Vatikán... jednalo sa iba o biznis a zarobenie pekný peňazí. Môj názor zajtra bude piatok a začínajú prázdniny :) a ja dúfam že Zbynek stihne do konca sveta cca za 1 000 000 rokou urobiť kompletne Česko aj Slovensko do MSTS :P

Michale, v roce 2001 jsem ještě netušil, že existuje něco jako MSTS. Možná, když se vygeneruje terén, je tam datum 2001, ale jak se postupně tvaruje, tak se přepisuje datum změny. Tedy je možné, že jsem při obnovách trati přepsal ještě nějaké starší tiles. Ale to může být v řádu dní. Někdy v únoru 2003 jsem opravdu začínal. Nejstarší Tiles tipuji, že může být někde blízko trati Zaječí - Hodonín.
První moje fotodokumentace k trati byla z 23.3.2003. Měl jsem koleje položené jen tak nahrubo a odhadem z Břeclavi do Hrušovan a jak ustoupily sněhy a ledy, sedl jsem na kolo, abych se podíval a nafotil, jak to vypadá ze Šakvic do Vranovic. Teď se dívám na první plánky stanic v Excelu, které mi poslal jeden kamarád od dráhy a nejstarší má datum 4.4.2003. Takže já měl do té doby vše postavené jen tak podle paměti :D A jak jsem byl šťastný, že se mohu svézt na 350 konečně po českých kolejích, i když nejprve po holé louce.

Omyl. Připomenu:
http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1424&pid=16991#pid16991
Ale nebyl to rok 2001, to je fakt. Byl to rok 2002. :D:cool:

Naposled editoval moderátor:

Michale, ale vždyť si to přečti. Z roku 2002 to nebyla moje trať. I v tom příspěvku jsem psal, že jsem začínal stavět až v roce 2003. Tady se přece nebavíme o tom, z jakého roku se v mé trati válely soubory, ale o datu, kdy se začal stavět projekt BP. Já jsem tenkrát jako začátečník nevěděl, jak získat stavební materiály, tak jsem do adresáře nasypal, co jsem měl po ruce a na tom jsem se učil. Tenkrát jsem nevěděl, co je v souborech Tiles nebo World.
Srandičky, srandičky, to je Ti podobné. Ale aby jsi si projel BP po aktualizaci, na to už čas nemáš.

Však mě znáš. Tuhle aktualizaci si stáhnu snad někdy před Vánoci 2013, než ji smažeš z webu. :eek: :P

Ten vynovený úsek z Brna na ČT je paráda!!! Zbyňku klobouk dolů!!!

260, to není jen moje. Začal to jeden fanda z Boskovic. Skládal tam všude domečky, stromečky, skalní bloky a já hold se tam musel vrátit. Nejprve jsem zarovnával nezarovnané a od kolejí vzdálené perony. Ale někde u Zboňku jsem objevil hrubé chyby v položených kolejích a už to jelo. Nejprve Skalice Letovice a nakonec je překopaný i Rajec Jestřebí. A nakonec došlo na tankodrom Brno - Blansko. kde jsem srovnal koleje, okolní hory, silnice a od kolegy nově osázené objekty jsem hromadně označoval a přesouval na nové místo. Takže poděkování a klobouk dolů patří i tomu pánovi z Boskovic. A Matesovi za modely zastávek na míru, komíny, rekonstrukce nádraží Skalice nad Svitavou a nádraží Boskovice. A další věci na jiných tratích.

A ten pán z Boskovic nemá jméno, abychom mu mohli také poděkovat? :)

Jj určitě je třeba poděkovat a samozřejmě i Matesovi.Fakt pěkné!!!

Tak to je velice skromný člověk vzhledem k tomu co pro trať udělal!!!

Přeji hezký večer,nejprve chci poděkovat za opět skvělou aktualizaci a úseky co jsem zatím projel jsou opravdu skvělé (Tábor...Lipka..) Díky!
Jen malé připomenutí...tabule před zastávkou z Uhřiněvsi do H.Měcholup,stále dvě,stále dvě...:)Jinak veselé Vánoce a šťastný Nový rok všem příznivcům MSTS přeje Martin

Zbyňku i tobě děkuji za krásnou aktualizaci. Jsem rád že se Mayové mýlili. Jen by mě zajímalo kolik si nahrabali producenti trháků o konci světa.

Mám návrh, kdo koliv řekne něco o konci světa, dostane okamžitě bán. Přestante laskavě hltat tu Novu a spol.
Jinak všem přeji krásné prožití svátků vánočních a Zbyňkovi za krásný úsek.

Pane Mistr, smekám, tož takhle to tam vypadá na "Hanušovicku", v životě jsem tam nejel,teda pouze virtualně a z druhé strany od 310- čkářů a Táborsko je taky mňamka, velký dík za aktualizaci, hezké prožití svátků Vám a Všem vůbec dohromady, zdravím:)

Všem přeji nápodobně pěkné vánoce a mám velikou radost, že se aktualizace do koukatelného stavu do vánoc zvládla a hlavně, že se všem líbí.

Alcapone: Mě naopak to divadlo kolem Mayského kalendáře zajímalo a sledoval jsem ne Novu, ale dokumentární kanály jako History, atd. Mě tato problematika kolem vesmíru zajímá. Na konec světa jsem nevěřil, ale o včerejším datu v nějakém bolševickém magazínu psali, když jsem byl ještě malý kluk. Že planety budou v jedné ose a že to může přinést nějaké katastrofy. Jenomže tenkrát jsem konstatoval, že v roce 2012 už budu dědek pomalu nad hrobem a bude mi to jedno. Jenomže mě stárnout moc nebaví, tak se zatím jako dědek necítím. :D
Ale jak píše Pepa z Nuslí, producenti trháků o konci světa i dokumentárních si nahrabali určitě hodně. Jenomže já jsem se v těch filmech například bavil nad tím, jak někteří Amíci jsou blbí a například deset let stresujíc se z eventuelního příchodu soudného dne si staví bunkr, dělají zásoby nakupují zbraně, provádí cvičné poplachy do krytu, atd, místo toho aby žili jako normální lidé. Stejně eventuální evakuace lidstva by nikdy nebyla tak spořádaná, jako ve filmech, ale obávám se, že by se zachránil jen ten, kdo by šel přes mrtvoly a žít jen s takovými lidmi, to už je lepší při apokalypse sedět v první řadě. :D
Asi tolik můj názor na věc. Jen by mě zajímalo, jestli jsme včera byli opravdu v jedné ose Slunce - Země a střed galaxie. Nějak to neumím vygůglit. :D Pokud ne, tak bych něco napsal po Čoudovsku a pak bych asi dostal také ban :D

Žádná zvláštní konstelace planet se ten den nevyskytovala.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře