Aktivity Šnek

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Šnek
  • Datum začátku Datum začátku

Šnek

Vlakvedoucí
Na stavbu tratí mi nějak chybí šťáva, tak jsem se pustil do tvorby aktivit. Hlavně mě v tom zaměstnává můj syn ( 6. let ), který má nepřeberné množství nápadů a pořád vymýšlí nějaké nové. Zkouším se to zkloubit se skutečností, tak jak to znám z praxe. Snad bude všechno v pohodě a jinak to pokusíme poupravit v rámci možností.
http://tkanlokopage.webnode.cz/

Šnek napsal:
...zaměstnává můj syn ( 6. let ), který má nepřeberné množství nápadů a pořád vymýšlí nějaké nové.....

Tak jen ať pokračuje, co jsem na tu Vindobonu koukl, tak dle mne nemá chybu. Zítra si ji nejspíš projedu.

Ahoj Šneku
Tak jsem stáhnul Vindebonu, vozy co nemám seženu a nebo nahradím, ale prosím tě, co je to za vůz ČD BDbmrsee?
Dan

Ahoj a díky moc, jinak aktivitu už jsem rozjel, vyměnil jsem jej za BDbmsee, jaký je mezi nima rozdíl? Jinak technická poznámka k aktivitě samotné, hned po spuštění mi slítnul MSTS na lištu a hláška, že je aktivita staršího data a přeuložení v AE. Nic převratného, jen než se MSTS vzpamatoval z lišty opět k hraní...:D
Dan

Jediný rozdíl mezi těmi vozy je v tom, že BDbmrsee má zvedací plošinu pro vozíčkáře.

Dan J. napsal:
Ahoj a díky moc, jinak aktivitu už jsem rozjel, vyměnil jsem jej za BDbmsee, jaký je mezi nima rozdíl? Jinak technická poznámka k aktivitě samotné, hned po spuštění mi slítnul MSTS na lištu a hláška, že je aktivita staršího data a přeuložení v AE. Nic převratného, jen než se MSTS vzpamatoval z lišty opět k hraní...:D
Dan
To se mi taky někdy stane, na funkci aktivity to ale u mě nikdy nemělo nějaký vliv.

Šnek napsal:
Dan J. napsal:
.....Jinak technická poznámka k aktivitě samotné, hned po spuštění mi slítnul MSTS na lištu a hláška, že je aktivita staršího data a přeuložení v AE. Nic převratného, jen než se MSTS vzpamatoval z lišty opět k hraní...:D
Dan
To se mi taky někdy stane, na funkci aktivity to ale u mě nikdy nemělo nějaký vliv.
Ahoj.
Tak zatím jsem v Řečanech a musel jsem přibržďovat, abych nepředběhl sjř., ale to je hold PC sestavou, která mi šlape tak, že je MSTS hodně rychlejší, než třeba na PC od mé polovičky, kde pod XP to jede hodně pomaleji.:D No nicméně aktivita zatím moooc pěkná. No ale zpět k danému problému. Ano, máš pravdu, na aktivitu, tedy její scénář to vliv nemá, le jsou s tím (pokud si to samozřejmě sám někdo nepřeuloží) tyto problémy:
a) v nejlepším případě to trvá, než to z lišty zvednu a povětšinou po zvednutí z lišty mám černý monitor, opět kláv. win, MSTS na lištu a klik k zvednutí a z 80% se mi načte obraz tak, že chybí části textur, například polovina stromů. Takže je aktivita vzhledově nehratelná až na několikátý pokus lišta a nahoru. Druhý průšvih je, že to na tu lištu spadne při každým load.
b) a to je ten horší případ, na jiných GK a například na zmíněným PC s Win XP už to z lišty nezvednu a následuje zamrznutí MSTS a pomůže jen ctrl + alt a delete.:D
Dan

Spíš je divný, že s tímhle problémem zatím nikdo jiný nepřišel. Teď jsem to pouštěl doma a vše v pohodě. Banán by mi na to určitě upozornil taky. Těžko říct. :(
MSTS že je rychlejší, to tak prostě je, musíme víc vymýšlet nějaké zápletky. ;)

A nejedeš to Dane na jiné verzi tratě, než na které byla aktivita tvořena? Ale tohle by na to snad nemělo mít vliv.

Pavlík napsal:
A nejedeš to Dane na jiné verzi tratě, než na které byla aktivita tvořena? Ale tohle by na to snad nemělo mít vliv.
I když možná, Dan má pracovní verzi od Zbyňka a u MSTS nikdy nevíš, jak si postaví hlavu.

Šnek napsal:
Pavlík napsal:
I když možná, Dan má pracovní verzi od Zbyňka a u MSTS nikdy nevíš, jak si postaví hlavu.
Pravda pravdoucí, takže tím asi ta hláška bude.:D Jinak zatím jsem za Ústí n/O. a teď mi to natvrdo padlo. V Ústí mám sekyru 4 min. Tak jdu na Load a uvidím. Jinak Šneku, taková kosmetická věc. Poněvač jsem v Pardubicích pravidělně 2x týdně, tak mne praštily do xichtu tři věci:
ČD 843.026 je Krnovská, se znakem Krnova, dal bych tam Najbrta odtud:
http://msts-bve.7x.cz/lokomotivy
Dále ty zelené vozy jsou vozy Bh s kamny pro vojenskou přepravu, takže bych tam prsknul vozy ŽSR Bh z webu od Duusa a Dema, pokud Bai, tak bych tam dal s kamny od Pikka i když tam nestojí, ale fantazii se meze nekladou.:D A v poslední řadě, Bix 021, tak ty jsem viděl jen v okolí Prahy, v Pardubkách vozy Balm-d, jezdí jako závěs do Rosic a následně do Jihlavy s rychlikem do HK, pokud nejede "Regionoha".:D
Dan

Ustí n/O, tak to je zvláštní, mě před Ústím to padne taky ( selhalo vytvoření sms objektu ) prostě plná paměť, musím to shodit a pak zase pohoda. Problém, který se tu už několikrát řešil, prostě MSTS.
Jinak do Pardubic já se dostanu strašně málo, Osobní dopravu jsem se snažil tvořit dle aktuálního řazení dle pomůcek co mám, nebo ze stránek želPage.
Co je kde odstavené, je opravdu trocha fantazie.
Jo kolem Plzně to by byla jiná.

Šnek napsal:
Ustí n/O, tak to je zvláštní, mě před Ústím to padne taky ( selhalo vytvoření sms objektu ) prostě plná paměť, musím to shodit a pak zase pohoda. Problém, který se tu už několikrát řešil, prostě MSTS.
Jinak do Pardubic já se dostanu strašně málo, Osobní dopravu jsem se snažil tvořit dle aktuálního řazení dle pomůcek co mám, nebo ze stránek želPage.
Co je kde odstavené, je opravdu trocha fantazie.
Jo kolem Plzně to by byla jiná.
Ahoj, tak teď mně to padlo za Svitavama v obou případech bez jakékoliv hlášky, ale to je známá věc MSTS. No, jinak s těma Pardubkama, tak proto jsem ti to psal, já jinak dělám vozy v aktivitách stejně jak píšeš ty a ještě si pomáhám leteckou mapou.:D

Ahoj Šneku.
Tak aktivita s Taurusem na Vindeboně dojeta do úspěšného konce a musím pochválit, moc hezká. A abych to nebyl já, musím napsat ještě pár postřehů z Břeclavi i když jen kosmetických. :D
1. Po příjezdu k peronu chybí v hlášce zpráva o stisknutí kl. Enter. Pokud ale stisknu Enter a pak odvěsím ty dva vozy, tak mi zase souprava škubne a naruší se nástup cestujících. Avšak v hlášce může být "odvěs až po výstupu cest.".
2. Na 1. revers před sunutím do šturcu bych dal hlášku s aktivací po zastavení, kde by mi posunovač povolil posun a samozřejmě ať hráč nemění stanoviště.
3. Na 2. revers, hlášku po zastavení a naopak o změně stanoviště, poněvač jedu do nádraží a vsadím boty, že plno neznalých předpisů to "couvali" ze stanoiště na kterém přijeli.:D
4. Hláška připojit vozy, s aktivací 0, aktivovaná hláškou na 2. reversním bodě s informaví, "jsi na vozech a můžeš si v klidu pžejít na původní stanoviště.", např. pro tašku s věcma a pod našinou ona hláška ukončující aktivitu. A nebo pokud by jsi to chtěl ještě více spestřit, ta rozhovor s rakouským kolegou o předání lokomotivy, to by jsi udělal tak, že by jsi dal ke konci nástupiště hlášku na pozici a větším rozsahem s povinným zastavením s aktivací 0 a aktivoval ji hláškou po připojení vozů u perónu. Na tuto hlášku by jsi dal časovou hlášku s aktivací 0 a časem 00:00:02 úkol ukončen úspěšně a aktivoval časovou hláškou hláškou o předání šichty.;)
Ale jak píšu, aktivita jinak moc pěkná a jízdu s Taurusem jsem si fakt užil. Přeju hodně úspěchů u tvorby dalších aktivit. S pozdravem Dan.

Díky za ohlasy, Břeclav, neznalý fíglů jsem se s ní mořil a asi jsem bral automaticky, že když fíra sune, zůstává na stejném stanovišti. Jinak do některých věcí se teprve dostávám a o některých věcech ani nevím, že to editor dokáže. Chtělo by to nějaký školení u piva a dobrý muziky;)
Ale aby si člověk z toho něco pamatoval.:D:D:D

Šnek napsal:
Díky za ohlasy, Břeclav, neznalý fíglů jsem se s ní mořil a asi jsem bral automaticky, že když fíra sune, zůstává na stejném stanovišti. Jinak do některých věcí se teprve dostávám a o některých věcech ani nevím, že to editor dokáže. Chtělo by to nějaký školení u piva a dobrý muziky;)
Ale aby si člověk z toho něco pamatoval.:D:D:D
No snad mi letos vyjde slezina v Praze, pokud se bude konat. No a já se jdu školit do hospody již dnes, konkréktně za půl hoďky varážím, žízeň zvítězila nad editorem úkolů. :D

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře