Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
[rozdělit] Jackova dílna

Ale jinak s autorskými právy, to je boj s větrnými mlýny. Věřím i tomu, když je člověk nadšený pro věc, jako v případě modelů lokomotiv, že si ani neuvědomil, že Jackovými nahrávkami porušil nějaké readme. Ale pak je to o domluvě a ne aby ještě měli proti autorovi dršťky.
Ale celkem mne pobavilo, když jsem četl podmínky autorských práv pro nahrávání videí na You Tube. Prý je i špatně, pokud budu jako hudební doprovod k filmu sám zpívat nějaký současný hit. Pak porušuji autorská práva. Ale vlastně je to to, co píše Dan, že umělci za převzaté skladby by měli platit. Ale možná platí, že po určitých letech se za tyto skladby už platit nemusí. To by vysvětlovalo, proč v rádiu hrají stále dokola jen staré vykopávky mého dětství.
Tak tohle mi také hýbe žlučí. Ale trochu jinak. Nás s tímto krmili v osmdesátých letech minulého století a já vozil do práce nahrávky v originále nahrané z rádia Rakousko 3, které jsem na Moravě na VKV chytal. A nadávali jsme na naše umělce, že neumí nic vlastního a jen komolí pěkné originály. Ani ve snu by mne nenapadlo, že po 30 letech po revoluci nás rádio bude krmit tím samým od rána do večera a bude se tomu říkat něco jaká zlatá tvorba v pásmu "Písničky z Impulsovy krabičky". A do toho bude ještě jedna Zombice žalovat Český stát, že v rádiu málo hrají její "zlaté poklady". V tom současném rádiu mi ještě "chybí" pásmo "Od našich bratrů ze socialiastických států", či Sovětského Svazu. Tenkrát hrdě prezentovali první sovětskou "metalovou" skupinu Vesjolije rebjata (veselé děti) , aby ukázali, že drží krok ze západemDan J. napsal:..... Vždyť si jen ráno pusťte rádio a uslyšíte naše "star pop music" s 98% převzatých písniček s upravenými českými texty a silně pochybuji, že někde odvádí skladateli nějaký poplatek....
Ale jinak s autorskými právy, to je boj s větrnými mlýny. Věřím i tomu, když je člověk nadšený pro věc, jako v případě modelů lokomotiv, že si ani neuvědomil, že Jackovými nahrávkami porušil nějaké readme. Ale pak je to o domluvě a ne aby ještě měli proti autorovi dršťky.
Ale celkem mne pobavilo, když jsem četl podmínky autorských práv pro nahrávání videí na You Tube. Prý je i špatně, pokud budu jako hudební doprovod k filmu sám zpívat nějaký současný hit. Pak porušuji autorská práva. Ale vlastně je to to, co píše Dan, že umělci za převzaté skladby by měli platit. Ale možná platí, že po určitých letech se za tyto skladby už platit nemusí. To by vysvětlovalo, proč v rádiu hrají stále dokola jen staré vykopávky mého dětství.