Otázka pro fíru

Minule ked som bol fotit tak som sa dal do reci tiez s fotografom a ze premyslali sme co sa stane ked si to fira vali 140-160 km/h a tesne pred nim sa zmeni volno na stuj :)..zhodli sme sa na rychlobrzde :D

kakawko napsal:
Minule ked som bol fotit tak som sa dal do reci tiez s fotografom a ze premyslali sme co sa stane ked si to fira vali 140-160 km/h a tesne pred nim sa zmeni volno na stuj :)..zhodli sme sa na rychlobrzde :D

To nemusí byť ani taká rýchlosť, stačí 40... volá sa to padák... padáčik... Chcelo by niečo také nasimulovať v aktivite... :D

Srandik32 napsal:
V aktivitě to jde v poho,stačí dát blokovací servis později a je to raz dva.

Ale musí byť hráč informovaný, aby dokázal rýchlo stlačiť TAB... inak to bude koniec a v reále sa to neberie ako nehodová udalosť...

Co by se dělo. Čím dříve si fíra všimne, tím lépe. Práskne tam rychlobrzdu, písek, zvedne se ze židle a modlí se, aby ten padák nebylo zasažení jiného vlaku, případně jiné velké překážky, do jeho vlakové cesty ve vzdálenosti, na jakou to nestačí ubrzdit.:roll: Pokud jsou vozy vybavené Mg brzdou, naskočí "bačkory" na koleje a pomáhají brzdit taky. Pokud zahlédne překážku, bum HV a smeták dolů, rychle pryč ze stanoviště a Škodovko prosím Tě, vydrž to a neslisuj mě.

Hlavní je zdrhnout do strojovny a opřít se o dveře (princip bezpečnostního pásu). V kabině se není čeho při nárazu držet a strojvedoucí by se zabil nárazem o předek kabiny nebo dokonce vylétl z kabiny ven. Crashově odolné kabiny se dělají proto, aby měl strojvedoucí aspoň nějakou šanci, když už utéct nestihne (viz Vrůtky, Moravany, Moravičany).
Náraz pohltí kabina a tím sníží poškození toho, co se nachází za ní. Kdyby byla jako nezničitelný ingot, který se zaboří do strojovny, nemělo by to význam; energii je potřeba pohltit co nejblíž u zdroje.
http://www.youtube.com/watch?v=vYXulS7uXRk&feature=player_detailpage#t=385
Kabina z Regiopantera je na prostředním obrázku, deformační zóna je v úrovni bočního okna: http://www.vukv.cz/uvod
Taurus je na tom s pevností kabiny asi stejně jako naše 363. :cool:

Ohladom tej 380 nepochopím ludí, ktorí nadávajú že je na nej málo miesta. Radšej sa budem tlačiť, než aby ma tá kabína mala zlisovať.

Nadávají asi proto, že existují i lokomotivy s crashovou kabinou, kde je místa 2x tolik.
Nadruhou stranu si pamatuji na jednu reportáž, kde bylo federaci strojvůdců umožněno zeširoka se vyjádřit k podobě kabiny - takže zákazník má, co chtěl a co taky schválil.

Pawlik napsal:
Nadávají asi proto, že existují i lokomotivy s crashovou kabinou, kde je místa 2x tolik.
Nadruhou stranu si pamatuji na jednu reportáž, kde bylo federaci strojvůdců umožněno zeširoka se vyjádřit k podobě kabiny - takže zákazník má, co chtěl a co taky schválil.
S tím musím jen souhlasit, a není to jen o kabině 380.

Pawlik napsal:

Čekal jsem, kdy to tady někdo napíše. Přesně na tohle si vždycky vzpomenu, když někdo nadává na kabinu 380. ;)

Co jsem se bavil s fírama, tak dávají přednost vlastním očím, než kamerám. Mnohem víc si chválili zpětná zrcátka na Taurusech.

Na 844 jsou rovněž kamery a taky to stojí za nic. Kvalita obrazu nic moc. Navíc pokud se na 844 topí, tak se na zastávce kolikrát vyvalí z bufíku takový dým, že vlakvedoucího jde sotva postřehnout z okna. :D Sám jsem na praxi zažil. Jistější je vyhlížet z okna, tím mám i jistotu, že jsem nenechal vlakvedoucího na peróně.

Ahoj všem, doufám že to píšu na dobrou stránku. Mám před zdravotní prohlídkou a psychotesty na strojvedoucího. Prosím, mohl by mi někdo napsat, jaké předpisy musím umět? Na netu jsem už samozřejmě něco našel, ale chci se do toho dostávat a rád bych věděl, co vše musím umět, abych se pomalu neučil nějaké pitomosti. Moc děkuji za Vaše odpovědi. P.

Back
Nahoře