Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Ano, pokud je to dovolené v SJŘ.Dan J. napsal:1. případ, vlak mezi návěstidla ve stanici vejde ale:
Vjíždím do stanice a na odjezdovým mám volno, pokud zastavím lokomotivou za odjezdovým, které je na konci nástupiště, tak mám poslední vúz u perónu, pokud zastavím před odjezdovým, mám tak vůz za nástupištěm, ale souprava jinak vejde před vjezdové. Jak bych měl v tomto řípadě stavět? Mohu jet lokomotivou až za odjezdové když je na něm volno?
Pro vjezd všech vlaků osobní dopravy zastavujících v Ústí n. L. západ musí být současně zajištěna vlaková cesta i pro odjezd postavením cestového návěstidla do polohy dovolující jízdu. Strojvedoucí zastaví vlak tak, aby první vůz s cestujícími popř. služební vůz byl ještě u hrany nástupiště.
Máš asi na mysli odjezdové z druhé strany. Pokud je za ním peron, tak zastavuj před odjezdovým návěstidlem, pokud ne, tak viz případ 1Dan J. napsal:2. Případ:
Do stanice jedu a na odjezdovým taky volno, ale pokud zastavím před odjezdovým, zadní část vlaku zasahuje za vjezdové, Jak bych měl stavět v tomto případě?
pepeQ-2 napsal:Dotaz na fíru (y)
1) Prosím: Opravdu má moje oblíbená Žabotlamička tak strašně dlouhou brzdnou dráhu na tlakovzdušné brzdění ?
Mám jen EM 475.1047+048
2) Prosím: při vypnutí kontroléru jízdy na nultý stupeň probíhá ještě několik vteřin v realu akustické odpadání jízdních stykačů.
Jsem-li před značkou "Stáhni sběrač" potom:
stačí vypnout kontrolér na nulu před značkou nebo mám předjímat to že na úrovni značky musí být stykače již "vycvakané" a tedy tranční obvody v klidu ?
Děkuji za odpověď
pepeQ
Máš-li na mysli, oddílové návěstidlo automatického bloku, tak se postupuje jako by na něm byla návěst stůj. Takto hovoří předpis D2augustus napsal:Mal by som tiež jednu otázku. Ako sa postupuje pri nefunkčnom oddielovom návestidle? Musí sa táto situácia riešiť s dispečermi?
Ďakujem za odpoveď
Máš pravdu, je to o odstavec níž za tím co sem tu zkopíroval.Dráčik napsal:ondra.H: augustus píše, že prenos máš. Zhasnuté oddielové návestidlo, na opakovači volno - riadim sa opakovačom. Po našom - plný kotel.
Pri odchdoovom to až taká pohoda nie je.dem napsal:Vchodové. Malá chybka. Významovo to isté. Takže zájdem v pohode zaňho keď je voľno, alebo výstraha.