Otázka pro fíru

Já si to myslel. :D Rakušáci nejsou jako my. Když u nás fotíš, tak skoro každý na tebe pískne nebo blikne. U nich nic...

Pokud fotím z nějakého přístupného místa, tak je vše vpořádku. Ale jakomile se motám v kolejích, tak na to je alergický každý fíra bez rozdílu národnosti. Zvlášť v dnešní době, kdy je to samý zloděj mědi nebo sprejer.
I ty nevinné děti, které mávají vláčku z mostu často nejsou taková neviňátka. Nám zamávala a stačilo se ohlédnout po projetí zpět a už lítaly šutry do oken našeho vlaku. To bylo tenkrát. Dnes jsou tito parchanti vyzbrojení pytlíky s barvou.
Jednou nějaký neznalec čůral z mostu na vláček dolů. A my jen tajně doufali, že nestrefí trolej. To by se pak smíchy neudržel. Stačili jsme na něj jen z mašiny zahrozit. Když jsme jeli pendl zpět tak na tom mostě žádný uhel nebyl, tak snad to tenkrát dobře dopadlo.

Pane Šemora, máte samozřejmě úplnou pravdu, ale nejsme žádní amatéři a umíme se v kolejišti a na dráze chovat. Zvláště pak, když je kolega fíra. Já mu to neberu, jen jsme měli celou dobu strach, že přijdeme do stanice a už na nás bude čekat komando. :D

E499_2002 napsal:
Já si to myslel. :D Rakušáci nejsou jako my. Když u nás fotíš, tak skoro každý na tebe pískne nebo blikne. U nich nic...
Asi záleží na štěstí. Není to tak dávno, co jsme byli na kolách někde u Hohenau a z mostu jsme zamávali pendolinu. Fíra pozdravil a zakoukal.

E499_2002 napsal:
... nejsme žádní amatéři a umíme se v kolejišti a na dráze chovat. Zvláště pak, když je kolega fíra.
Jenže to oni neví. A když u nás vidím, jak lidi zbytečně riskují v kolejišti, tak se vůbec nedivím.

Oranžové tričko je samozřejmostí. Nosím k tomu vestu ŽelPage ;-) Jak už ani tohle nikdo nepochopí, tak nevím :-)

Luky napsal:
Mám dotaz. Když je u parní lokomotivy, např. Albatrosu uvedeno v Předpisu D2, že na stoupání 30 promile utáhne trvalou rychlostí zátěž 200 tun, tak zda je v té zátěži co utáhne na daném stoupání započítána i váha plného tendru, či nikoliv?
Lokomotiva se bere jako celek i s tendrem takže zátěž jsou jen vozy.

Luky v D2/I tzv. doplňku. Říct ve škole učitelovi, že to najdu v D2ce se rovnalo sebevraždě ;)

Ahojte všichni, mám jednoduchý dotaz, jaký je rozdíl mezi brzdičem v poloze jízda a švih? Díky za odpovědi ;-)

V MSTS žiadny. V reále veľký. V jazdnej polohe po naplnení HP na 5 barov ti doplňuje straty v HP. Udržuje ti tých 5 bar. V polohe švih ti plní do HP veľkým prierezom 10 barov zo vzduchojemu do HP. Ak to tam necháš dlho v tom švihu tak si v prúšvihu. Môžeš si vydájať súpravu....

Třeba u BS2 je to tak, že se vyrovnávají tlaky v HP pomocí membrán takže tam udržuješ pořád 5bar. Když dáš tento brzdič do švihu, otevřeš vačkou natvrdo ventil, který ti pouští tlak z jímek rovnou do HP bez upravovačů tlaku a membrán takže všechno z jímek pustíš do HP.

dem napsal:
V MSTS žiadny. V reále veľký. ...
Ahoj dem,
myslím si, že nemáš pravdu. Nejednou se mi stalo, že v MSTS byl švih rychlejší než jízda. Stávalo se mi to myslím u 350.

Edie napsal:
dem napsal:
V MSTS žiadny. V reále veľký. ...
Ahoj dem,
myslím si, že nemáš pravdu. Nejednou se mi stalo, že v MSTS byl švih rychlejší než jízda. Stávalo se mi to myslím u 350.
A je brzdič správně nastaven?Napiš si bob57_cz o radu,myslím si,že dostaneš vyčerpávající odpověď.

Edie ano to je jediná úloha švihu v MSTS. Trochu rýchlejšie ti povolí. Ale kľudne to tam v tom švihu môžeš nechať do ďalšiehoi zastavenia vlaku. Skús to v reále a pochopíš čo som napísal....

Back
Nahoře