Otázka pro fíru

Vesta ŽelPage neopravňuje ke vstupu do kolejiště. Navíc na ŽP je to jasně napsáno. Jen jsem tím chtěl říct, že fotím vlaky a né, že kradu a ničím drážní zařízení. Jinak bych si vzal vestu s nápisem na zádech zloděj... ;-)

E499_2002 napsal:
Hezký den,
co prosím potřebuji k tomu, abych měl povolení pro vstup do kolejiště SŽDC?
Děkuji.
Teoreticky ty věci co vypsal Hynďa, prakticky to vypadá jinak. Nedávno sem fotil v Drahotuších a měl sem pocit že ten podchod sem tam za ty tři hodiny co sem tam byl použil jako jediný. Obzvlášť pikantní je že ti lidi co přes ty koleje lezou, ještě počkají než ten osobák odjede a až pak jdou, místo toho aby šli podchodem.

Ondra.H napsal:
Teoreticky ty věci co vypsal Hynďa, prakticky to vypadá jinak. Nedávno sem fotil v Drahotuších a měl sem pocit že ten podchod sem tam za ty tři hodiny co sem tam byl použil jako jediný. Obzvlášť pikantní je že ti lidi co přes ty koleje lezou, ještě počkají než ten osobák odjede a až pak jdou, místo toho aby šli podchodem.
Jo, to už je věc jiná.

E499_2002 napsal:
Nijak sem po ní neskákal, stal jen na krajích a né na prostředku, kde bude logicky nejslabší a bude se zde nejvíce prohýbat.
To je jedno, prostě to není dělané na to, aby se po tom lezlo. Pokud by to na to bylo dělané, byl by tam žebřík.

E499_2002 napsal:
Hlavně, že jsem měl vestu s obrovským nápisem ŽelPage.
To (mně) ledacos vysvětluje.

E499_2002 napsal:
Jen jsem chtěl vědět, co pro to povolení zapotřebí.
Povolení pro lezení na bedny neexistuje.

čaute, neni to tak úplne otázka pro fíru a ani neviem či sa to tu už preberalo, ale keďže so sa dozvedel že od nového GVD by mal jazdit push-pull BA - Malacky a keďže model ZSSK 951 asi neexistuje, tak som si to urobil po svojom a použil som model ČD 971+071+071+263 a chcel skúsiť aké to je s týmto jazdiť, ale v ŽST Bratislava Lamač som mal problém ako zastaviť pretože v stanici je vypínačka. Chcel by som sa spýtať ako je to riešené v reále. diki

xdwped.jpg
[/img]

CANDY napsal:
asi nijak kedže na tejto trase push-pully jazdiť nebudú.

http://www.railtrains.sk/modules/xcgal/displayimage.php?pid=4910

- no podľa tejto stránky by tam mali jazdiť. Neviem. Ale problém som si už vyriešil sám. Zrejme bude jazdiť tak ako je na tej fotke, s princeznou smerom k Malackám a s vypínačkou v Lamači problém nebude.

Hezký večer,
chtěl bych se zeptat, jak to bude řešeno se spřáhly? Klasicky šroubovka, či automatické? Je sice možnost použít mezispřáhlo, ale v běžném provozu se asi používat nebude. Na Czech Raildays 2011 měla 951 002 šroubovku. Budou tedy soupravy zvlášť s motorovým vozem na automatická spřáhla a s řídícím vozem se šroubovkou? Omlouvám se, jestli se to již zde řešilo.

E499_2002 napsal:
Hezký večer,
chtěl bych se zeptat, jak to bude řešeno se spřáhly? Klasicky šroubovka, či automatické? Je sice možnost použít mezispřáhlo, ale v běžném provozu se asi používat nebude. Na Czech Raildays 2011 měla 951 002 šroubovku. Budou tedy soupravy zvlášť s motorovým vozem na automatická spřáhla a s řídícím vozem se šroubovkou? Omlouvám se, jestli se to již zde řešilo.

Pro upřesnění si dovolím citaci z jednoho z posledních výtisků Dráhy 09/2011. Je tam vcelku obsáhlý popis jak soupravy "Push-pull", tak i provedených úprav na provoz s těmito soupravami u loko ř.263 ZSSK.

Cituji: "Na čelech jsou namísto automatických a poloautomatických spřáhel umístěny standardní spřahovací prvky- šroubovka a nárazníky.Tím je zajištěna možnost zařazovat vozy do klasických vlakových souprav, kde se chovají jako standardní rychlíkové vozy se standardy UIC."

sakumprask napsal:
ale v ŽST Bratislava Lamač som mal problém ako zastaviť pretože v stanici je vypínačka.

Mě by spíš zajímalo kterej "inženýr" vymyslel takovou pí*ovinu. Musel to bejt totální gumex.

Čouda tieš hovorím ...

sakumprask: neviem ale na fotke je len skúšobne push-pull potrebuje zrekonštruovane nástupišta aby boli výškovo zhodne ... dosť velký problém je na ZST Bratislava Vinohrady kde push-pull je výškovo vyšie ako je peron ... takže fakt neviem skúsenejší neodpovedaju ... a ja nemusím mať pravdu...

Zdravím,
měl by ch vyslověně "laickou" otázku nejen pro fíry. :rolleyes:
Může fungovat klimatizace os.vozů i v případě,kdy má hnací vozidlo vypnuto HV /plus staženy sběrače/ ? Přesněji,jsou vozové baterie schopny vozovou "klimu" krátkodobě napájet ?

Děkuji za případně odpovědi.

David

Já si myslím, že ne. Je to slyšet i cítit, pokud se sedí ve vlaku. Když se mění lokomotiva, klimatizace je vypnutá. Jediná výjimka by snad mohla být u jídelního vozu s pantografem.

I já si myslí, že ne. Opravdu je to poznat třeba v ec, když taurus nebo 350-ka stáhne smeták, tak je slyšet a cítit, jak klimatizace vypíná.

Děkuji za názory.
No nic,podle všeho tedy budeme muset za nějaký čas v MSTS skousnout další kompromis. ;)

David

CANDY: Výška podlahy u té soupravy je stejná jako u řady 451 nebo výška nejspodnější stupačky většiny osobních vozů.

Já si myslím, že fíra jen maximálně otočí nebo neotočí kličkou vlakového topení, ale vlastní vytápění nebo klimatizace je věc jednotlivých vozů. Právě od dob, kdy je ve vozech klimatizace, tak se páčka topení zapíná i mimo topné období. Takže vysvětlení bych viděl jen v tom, že se na to fíra jednoduše vykašlal nebo se mu ztratila klička od spínače topení. Možná mu jí vozák nevrátil :D.

Také si myslím, že je to o poloze kličky na pultě strojvedoucího. V únoru jsem jel z Otrokovic do Prahy rychlíkem. Do Přerova normálně topil, tam se vystřídali fírové a najednou byla zima. Topení seplo pak až v Libni...
Zbyňku, kdyby mu ji vozák nevrátil, tak by fírovi přebývala kartička.;)

Back
Nahoře