Otázka pro fíru

Hynďa mě předběhl, takže pouze doplním, že v předchozích předpisech bylo "opakovaně od kolíku až k přejezdu".

Zaujímalo by ma, ako v prípade nehody by dokázali rušňovodičovi, že nepískal. Svedkovia ? Tých by šikovný právnik spochybnil a bolo by to tvrdenie proti tvrdeniu ... Alebo sú v rušňoch čierne skrinky ? :rolleyes:

Tak nejak to asi vyzerá, v tomto prípade sa jedná o ČD 151 (ale niesom si istý)

6481ea71b15f811a89a2496d4aac13b8.jpg

Naposled editoval moderátor:
orlov napsal:
OK. A čo keď mašina nemá elektronický rýchlomer ?

Zdravím,
v případě rychloměru klasického-mechanického by se asi dotyčný fíra z maléru "vysekat" dal. Samozřejmě ale jen za předpokladu, že všude kolem místa průšvihu budou hluší :oops: či bohužel mrtví svědci. :(
U mechanického rychloměru se na rychl.pásku registruje jen svit červeného a modrého světla na NO. Registrace světla červeného je snad jasná a toho modrého proto, že se tak de facto zaznamená stisk TB při jízdě po kódovaném či manipulace s ovl.prvky /kontroler, páka ovladače EDB atd./ při jízdě po nekódovaném traťovém úseku. Stejně tak se zaznamená i nesprávná obsluha /stisky/ TB při jízdě na kódovaném úseku s povolujícícimi znaky /na NO svítí luté či zelené světlo/, protože i v tomto případě se rozsvítí na NO modré světlo.

U elektonického rychloměru tuším Unicontrols se v menu "Bin_B" ověřuje záznam dat od VZ-tky. Změnami stavů jednotlivých bitů z "0" na "1" se tak zkouší záznam svitu všech světel na NO, stisky TB, stav kontaktů elmech.převodníků atd. Ošálit se tak již nedá vlastně nic. Tedy jen za předpokaldu, že se při maléru nezničí i krabice s vnitřnostmi /pamětí/ rychloměru.

David

Naposled editoval moderátor:
Ještě doplnění,
jestli se nepletu, stroje x63 s mechanickým rychloměrem mají VZ-ťácký kontakt i na tlačítku píšťaly či houkačky, takže zde by se i přes modré světlo na NO houkání či pískání registrovat mohlo. Ale stejně by to neřešilo otázku, zda se to modré světlo rozsvítilo po stisku tlačítka píšťaly či např. po stisku TB. Prostě - svití modrá na NO, rychloměr to registruje bez ohledu na to, co tu modrou rozsvítilo.

David

Zdravím,
měl bych dotaz ohledně pedálů u pultu stroje 742. Zrovna se s nimi v garáži piplám, ale nejsem si jist jak je to s tím "dvojpedálem" pro pravou nohu. V reálu je pod každým klobouček vzduchového ventilu, takže mám zato, že když se nohou stiskne jakýkoli jeden z nich, jde o píšťalu /zvuk jedné "trupmety" na střeše mašiny/ a když oba najednou, jde o houkačku /zvuk obou "trumpet" na střeše stroje/. Jinak předpokláddám, že pedál pro nohu levou je pískování s tím, že je pod ním klasický el.spínač.

Předem děkuji za upřesnění.

David

Jeden pedál je pro jednu houkačku, druhý pro druhou. Každá houkačka je laděná trochu jinak a má jiný zvuk. Píšťala jako taková je na pultě.

Hynďa napsal:
Jeden pedál je pro jednu houkačku, druhý pro druhou. Každá houkačka je laděná trochu jinak a má jiný zvuk. Píšťala jako taková je na pultě.

Děkuji.
Oba "minipedály" tedy plocháčem svařím k sobě a pod ně pak umístím jeden el.spínač. MSTS stejně více zvuků houkaček neumí, takže tak.;)

David

Zdravím,
nastavujem na Xpadderi režim rýchleho krokovania na 240 a 350. Preto by som sa chcel spýtať, ako dlho trvá laminátke zkrokovať z 32. stupňa. To isté ma zaujíma aj v prípade gorily. Aká je na 350 rýhlosť krokovania z 27. na nulu a naopak ?

U laminy len 16s, som čakal viac. Rovnako to trvá aj pri krokovaní nahor ?

U gorily ma práve zaujíma ten čas krokovania. Skoky už nastavené mám.

Dobrý den,
dnes mne v Ostravě-Bartovicích kontroloval mladý synek v zácviku v civilu s přenosnou elektronickou pokladnou a štemplem. Doprovod mu dělala průvodčí. Co mne celkem zarazilo, že neměl na rameni pásek Zácvik. Nebo jak to je. Jsou tuším červené a žluté. Ani nevím, na kterém ramenu to má být. Sice jsem to na školení ČDC letmo probíral, ale nějak se mi to vykouřilo z hlavy. Kde bych prosím našel nějaké info ohledně požadavků na práci konduktéra?

Děkuji.

Hynďa napsal:
mikulda napsal:
Automatickou převodovku má i 842 a ta by se Syslem měla umět jet (s 943 umí).
Pravda, na 842 jsem zapomněl.
Na 943 je sice přepínač pro provoz s 842 ale nikdy jsem je neviděl společně ani na fotce, opravdu to funguje?
Ovládání pak ale nemůže jít přes CRV ale jenom analogově, nebo ne?

Funguje to,jezdil jsem s tím,ale musí se přepnout některé přepínače.

Luky napsal:
lukas matura: Opravdu jsem na jednom kousku v Najbrtu v Jihlavě viděl váhu 78,7 tuny. Ale i tak by mne zajímalo v čem všem spočívá rekonstrukce řad 754.

Mohla být lajdácky provedená výstupní kontrola po opravě.Několikrát jsem to zažil při přejímce,že lakýrníci napatronovali údaj z jiné řady.

Back
Nahoře