Otázka pro fíru

Děláš z toho větší drama, než to je. Já tomu moc nerozumím, ale o tom, jestli lokomotiva s vlakem ve stoupání aspoň pohne neříká nic její výkon, ale její adhezní možnosti.
A ty jsou +/- u celé té kategorie lokomotiv 2. generace stejné, protože mají podobou adhezní hmotnost podobnou. S jejím využitím, je to u odporovek o něco horší, pravda.
Když se odlepí z místa, pak už se ten kousek na Hl.n. vyškrábe i s chvilkovým přetížením.
K odstavci dva doporočuji napsat zlepšovák na ministerstvo dopravy.

Luky napsal:
Mikulda, nemyslím si, že tam může být 11, přiklonil bych se k tomu, že reálný sklonovník má pravdu, že je tam 15 promile. Docela odvaz, poslat tam Bastarda s takovou přetěží.

Ale Mikulda má pravdu, největší sklon, který jsem našel v profilu trati je 11,5 promile.

Mc.Ota napsal:
Celý je to píč...... Norma pro 371 je 550 tun už z Děčína, takže by to stejně jelo s přípřeží!
To jsi vyčetl asi v sešiťáku, ale to s tím nemá nic společnýho.
456 má normu dle SJŘ 750 tun. A jízdní doby stejné jako kterýkoliv jiný EC na téhle trati.
Jak těžký vlak utáhne 371 bych musel najít v tabulkách, ale z hlavy dám příklad HV 363 má normativ hmotnost na 12 promilích v S 1400tun a v T dokonce 1600tun. Tak nevidím jediný důvod, proč by 371 s 800-900 tunami nezvládla 11,5 promile...
Prodlouží jízdní dobu, ale určitě nebude mít za normálních adhezních podmínek vytahnout tenhle konkrétní rychlík.

Šnek napsal:
Mc.Ota napsal:
Celý je to píč...... Norma pro 371 je 550 tun už z Děčína, takže by to stejně jelo s přípřeží!
To jsi vyčetl asi v sešiťáku, ale to s tím nemá nic společnýho.
456 má normu dle SJŘ 750 tun. A jízdní doby stejné jako kterýkoliv jiný EC na téhle trati.
Jak těžký vlak utáhne 371 bych musel najít v tabulkách, ale z hlavy dám příklad HV 363 má normativ hmotnost na 12 promilích v S 1400tun a v T dokonce 1600tun. Tak nevidím jediný důvod, proč by 371 s 800-900 tunami nezvládla 11,5 promile...
Prodlouží jízdní dobu, ale určitě nebude mít problém za normálních adhezních podmínek vytahnout tenhle konkrétní rychlík.

Luky napsal:
Mikulda, nemyslím si, že tam může být 11, přiklonil bych se k tomu, že reálný sklonovník má pravdu, že je tam 15 promile.
Dnešní sklonovníky se dělají jen po pěti promile. Pokud máš na sklonovníku 15, může tam bejt 11 - 15. Pokud bys tam měl 20 tak v reálu tam může bejt mezi 16 a 20.

Ahoj! Dočetl jsem se, že berta 749.265 měla nějak modifikovanou kabinu. Jak? Lze jí ještě potkat? Díky

prolam napsal:
Ahoj! Dočetl jsem se, že berta 749.265 měla nějak modifikovanou kabinu. Jak? Lze jí ještě potkat? Díky

Ahoj,
749.265 jezdi v Sumperku.
Byva vetsinou odstavena v depu a nekdy se objevi dopoledne na nejakem tom posunu.
Myslim, ze 749.265 ma podobnou kabinu jako 751.141. Ale nejsem si jist na 100%, ale urcite nema normalni kabinu jako jine 749.

Lukas

prolam napsal:

http://www.prototypy.cz/zobrobr.php?filename=749265kabi1.jpg

Určitě má nějaký poznámkový blok a jede podle návodu.
1. zapnout baterky.
2. zkontrolovat odpojovače.
3. zapnout hlavní vypínač...... atd.
Když jede na trati, tak má určitě v poznámkách, kde jsou stahovačky....

Vše je individuální. Někdo má vše v krvi a někdo se bez poznámkového bloku neobejde celý život.
Zažil jsem jednoho strojvedoucího, který si při každém přecházení na druhé stanoviště osahal všechny přepínače a u každého si zašeptal "ano, dobře" . :)
To už je magořina. Lépe vyzní, když výpravčí dá odjezd, vlak se nehne a fíra zakleje "ku*** zatažená přídavná na druhém stanovišti". :) A ruky na bradavky a poklusem, pokud je to pantografová jednotka. :)

Luky napsal:
Nevíte někdo, jak to bude s řadou 371, až přestane jezdit do Německa, zda se sešrotuje, nebo zpřevoduje zpět na 120 km/h, či předělá na tří systémovou lokomotivu, včetně předělání na tyristorovou a pulzní regulaci místo odporové?

Zaslechl jsem taky, že řada 150.2 se nechá dojezdit a pak se zruší. Při vší úctě k řadě 150.2, si myslím, že za pár let by bylo lepší ji zrušit a nahradit je lepšími, silnějšími lokomotivami. No jo, jenže to by ČD musely chtít taky koupit nové loko a na to asi mít nebudou, tak by bylo lepší předělat Bastarda 7 ks na tří systémovku, nechat náhradní díly z rozebrané řady 150.2 na řadu 151, řadu 151 dobalastovat, aby byla větší tažná síla, tím pádem by byla i silnější a s využitím náhradních dílů by mohla ještě jezdit se tří systémovým Bastardem, než by byly nové loko.

Je to jen jedna z možných variant, tak mě nezbaštěte:D

Až přestane jezdit do říše, tak zřejmě šrot, nebo Polsko. Co se týče 150.2/151 tak kolem nich je mnoho úvah. Ta nejvážnější byla, že mají odejít do Bohumína, leč to soudruzi z Prahy zatrhli. A než dojezdí, to bude ještě pár let trvat. Hlavně co se týče 151.

Rekonstrukce 371 je totalně zbytečná. Ty lokomotivy byly zastaralé už v počátcích vzniku a je zbytečné uvažovat o rekonstrukci celé mašiny. Muselo by se vyházet uplně vše. To už se vyplatí koupit novou.

Myslím si, že pokud chtějí ČD omladit lokomotivní park, tak je potřeba nakoupit aspoň dalších 20 ks 380, až je s čím jezdit do říše, Rakouska, Slovenska a Maďarska a pak aspoň 50 ks jednosystemových mašin, protože plecháče jsou už taky na pokraji sil, a při stavající koridorizaci není mašina na střídavinu, která umí víc jak 120 km/h. Ale se soudruhem Zeleným to vidím tak max. na ojeté vozy od OBB a nic víc.

zbynda můžeš nějak přesněji specifikovat kteří "soudruzi" z Prahy to zatrhli. Já už jsem háklivý na to, že za vše co se u nás stane můžou v Praze.

Back
Nahoře