Otázka pro fíru

Zdravím, potřeboval bych poradit. Představme si situaci, že na trati uvázl vlak (roztržený) a jezdí se jen po jedné koleji. Dostanu od výpravčího nějaký rozkaz, že můžu jet nějakou omezenou rychlostí kolem toho postiženého místa? A jak případně takový rozkaz vypadá (přibližně)? Díky

mervin napsal:
Zdravím, potřeboval bych poradit. Představme si situaci, že na trati uvázl vlak (roztržený) a jezdí se jen po jedné koleji. Dostanu od výpravčího nějaký rozkaz, že můžu jet nějakou omezenou rychlostí kolem toho postiženého místa? A jak případně takový rozkaz vypadá (přibližně)? Díky
Proč bys kolem uvázlého trati jel omezenou rychlostí? Jaký je rozdíl, jestli vlak na druhé koleji uvázl nebo stojí u návěstidla zakazujícího jízdu?

Třeba když se kolem toho začnou motat lidi. Když jsem takovou situaci zažil v reálu tak vlak jel kolem toho roztrženýho nákladu, protože se tam pohybovali lidi (asi nějaký vyšetřovatelé).

Mimořádnost to samozřejmě je, ale jestli si nevyžádá vyšetřovatel či inspekce omezení rychlosti kolem místa, není důvod pro rozkaz. ( Jedná li se o banalizovanou trať ).

Zažil jsem několik přetržení a ani jednou to nikdo nevyšetřoval, jen se to nahlásilo výpravčímu, stáhlo se to do stanice a to bylo vše.

Díky za informace. Tohle bylo tehdá před Brandýsem n.O. A ptal jsem se kvůli aktivitě, do které jsem to zakomponoval. ;)

14 dní na licenci a tušim, že 4 tejdny osvědčení. My to ještě tenkrát měli dva měsíce v kuse, pak to rozdělili.

Pardon, 3 tejdny na licenci.

Pro případ, že je třeba jet kolem některého místa sníženou rychlostí, uvede se to v rozkaze jako pomalá jízda v určitém kilometru, která se musí v místě snížení vyznačit, popřípadě jako neoznačená pomalá jízda, ale to jen za určitých přísnějších podmínek, nebo podmínek mimořádných, dle D1/2.
Já osobně bych z vlastní iniciativy, projížděje okolo stojícího vlaku na širé trati, s předstihem párkrát prohoukl. Totéž, když se projíždí okolo stanicujícího osobáku na zastávce bez ostrovních nástupišť. Případů, kdy někoho napadlo vyskočit ze dveří na druhé straně, případně podejít vlak zadem a vběhnout rovnou na právě pojížděnou vedlejší kolej, bylo až až.

Sorry, D1. Nějak mi to ujelo jak je to od loňska spojené. :D :eek:

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře