matseb
Začátečník
prolam napsal:Zdravím. Neví tu někdo náhodou jak probíhala služba fíry esa na obratu 443/442 v GVD 2013 (kde a kdy začínal, kde a kdy končil...)?
Díky!
Prolam
Praha-Bohumín/Bohumín-Humenné-Bohumín/Bohumín-Praha
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
prolam napsal:Zdravím. Neví tu někdo náhodou jak probíhala služba fíry esa na obratu 443/442 v GVD 2013 (kde a kdy začínal, kde a kdy končil...)?
Díky!
Prolam
matseb napsal:prolam napsal:Zdravím. Neví tu někdo náhodou jak probíhala služba fíry esa na obratu 443/442 v GVD 2013 (kde a kdy začínal, kde a kdy končil...)?
Díky!
Prolam
Praha-Bohumín/Bohumín-Humenné-Bohumín/Bohumín-Praha
Luky napsal:Pěkný večer,
rád bych se zeptal, jakou maximální tažnou sílu vydrží spřáhla na lokomotivách, kterými jsou osazeny např. těžké 195 tunové, americké, šestinápravové lokomotivy, obzvlášť, když jezdí spřaženy ve 4 lokomotivách? Podle mě, spřáhla musí vydržet sílu minimálně 2500 KN. Další otázka, z jakého materiálu jsou spřáhla lokomotiv vyrobena, když vydrží takový extrémní tah a obyčejná šroubovka na našich lokomotivách pouze 400 KN?
Docela by se hodilo, kdyby se na naše lokomotivy a nákladní vagony, pokud to samozřejmě lze vyrobit dělaly šroubovky, které by vydržely tah o dost více, než 400 KN kvůli těžkým nákladním vlakům tažených např. dvojčetem Tauruse zejména na sklonově náročných tratích.
Díky za odpovědi.
E499_2002 napsal:Jen se bojím, když jsem dal u otázky (celkem 300) Díváte se rádi do ohně - Souhlasím..., že mám sklony k pyromanství. Aby ve finále k tomu nebylo tak i přihlíženo...![]()