RE: Liademovy Skiny
liadem napsal:
...
já sem tu masšinu viděl na vlastní oči fotil sem jí takže asi vim jak vypadá

a silně pochubuju že Hekl338 jí viděl když je ze SK.
Zdravím,
jsem rád,že se zde nakouslo téma,které je zdrojem mnoha dohadů a diskuzí i mezi mnou a Jirkou.

Nejvíce se totiž při úpravách jeho modelů/skinů diskutuje o odstínech střešních partií a ploch,které jsou pod již zmíněným jiným úhlem než jsou bočnice či čela. Pohled do tabulek odstínů RAL hovoří jasně,pojezdy mají v některých případech (tuším,že i v tomto) stejný odstín jako střechy.
Je si tedy třeba uvědomit,zda chceme mít v MSTS (tedy za "nepřírodních" světelných podmínek) nekompromisně odstíny dle tabulek a bez odlesků či zvolíme vzhled modelu/textur takový,jak ho vidíme/fotíme v reálu (odlesky,světlejší střechy než podvozky apod.). Já preferuji odstíny takové,jaké odpovídají RALu,respektive odstíny,které jsem nafotil na bočnicích či podvozcích. V totmo případě bych tedy měl snahu tu střechu odstínově co možná nejvíce přiblížit podvozkům.
U Jirkových vozů xmz se střecha také hodně "řešila" a nakonec pomohlo jediné - nafotit ji se stejnou clonou a časem i z lávky. No,to pak člověk čučel - odstín střechy focené v rámci fotografování bočnic byl někde úplně jinde /odstínově i jasově/,než odstín stejné střechy nafocené ze zmíněné lávky.
V každém případě je ale třeba u textur modelů/skinů zvolit rozumný kompromis,protože každý uživatel má např.jinak nastaven jas či kontrast monitoru apod.,takže se někomu může zdát,že některé modely/skiny (jejich textury) jsou v MSTS příliš světlé či naopak tmavé.
V každém případě bych se u stroje 163 066 také přimluvil o úpravu odstínu střechy. Nevím,možná by pomohlo jen snížení jasu či úrovně gama.
David