Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
alcapone napsal:Zbyněk Šemora napsal:Díky za model, stáhnu asi až zítra. Tímto se omlouvám všem, že dnes s nikým nekomunikuji a nejsem na značce v práci.
Včera jsem asi dle hesla "sportem k trvalé invaliditě" chtěl se proběhnout s pejskem na kole. Jenomže on se nějak loudal, než očuchal všechny keře tak já při čekací otočce nějak škobrtnul, kolo se zastavilo a už jsem se kymácel k zemi. Sice jsem nastavil nohu, ale díky vysokému sedlu se mi noha podlomila a v mžiku jsem šmirgloval dlaždice. A rám kola mne ještě doklepnul. Sice pochůzkové kolečko s pejskem jsem ještě dokončil střídavě na kole , střídavě pěšky, ale večer jsem zažil noc hrůzy. Spal jsem všeho všudy asi 50 minut. Ráno jsem se nechal odvézt k doktorovi (měl jsem problém se jakkoli doplazit jen na WC) a opět jsem nabyl přesvědčení, že zbytečná ztráta času. Prohlídka lékaře asi z 10 metrů, Rentgen sice OK, ale předpis žádný. Mám si v lékárně koupit nějakou mastičku, jejíž název jsem hned po vyslovení zapomněl. Takže poučení pro příště, pokud se po pádu z kola postavím na nohy, tak opravdu stačí navštívit rovnou lékárnu.![]()
Komu jsem slíbil DVD, učiním tak zítra (pokud se dokulhám do práce a na poštu. Naštěstí mám vše blízko.)
A další co se potkal se zemí, já večer na rychnovském přejezdu jsem zapomněl si najet, páč je šikmo a už sem letěl. Bez zubu a obě zápěstí v háji, no doma asi čtrnáct dní, páč sem hodil šipku, mít helmu tak mám o kšilt rozražený nos a brýle na dvě půlky, takhle mě to bude stát u zubáka 500 stovek a novej ráfek u kolou. Nemáš tam nějaký silnější co tyhle držko pády vydrží.
Michal napsal:Já se takhle nedávno odporoučel k zemi v Kolíně při přejíždění vlečky. Průtrž mračen, hromy, blesky, to byla paráda. Naštěstí to dopadlo dobře - pouze drobné oděrky já i kolo.alcapone napsal:A další co se potkal se zemí, já večer na rychnovském přejezdu jsem zapomněl si najet, páč je šikmo a už sem letěl.![]()
Koukám, že se v BP rozvinula diskuze na téma drškopády na kolech, tak jsem raději založil vhodné téma zde.Pawlik napsal:Ach ta kola...![]()
Já před týdnem hodil tlamu na Kokořínsku, když jsem sjížděl půlmetrové schody. Ale musím říct, že helma je nezbytnost. Po pádu letmo (asi 5 metrů kotrmelců ze srázu) jsem se zastavil kokosem o balvan.
Oděrky se také dostavily, když jsem v týdnu myl kolo, ronil jsem krokodýlí slzy.
Já ještě přidám nehodu na stejném principu, kterou jsem zažil asi před 20 lety v Praze. Jel jsem na své skládačce Eska Turbo z Vršovic a přijíždím na ONJ. Při kličkování mezi závažími výměn (pod mostem Modřanky) jsem se také zasek a zastavil a musel jsem z kola také seskočit. A to samé jenomže v modrém. Tentokrát se mi nepodlomilo koleno, ale kotník a už jsem ležel na zemi. Vše v pohodě, dojel jsem jako by nic ke strojmistrům, ukončil směnu a šel spát. Noc hrůzy jako včera a ráno jsem se nepostavil na nohy. Lékaře jsme měli naštěstí hned pod ubytovnou. Ale přístup byl k pacientovi lepší. Paní doktorka mne prohlédla a chtěla dát tlakový obvaz. Žádný v ordinaci nenašla, tak s poznámkou "hlavně že jsou peníze na sovětské rakety" mi napsala předpis, ať se stavím v nějaké lékárně. Tady byla ale pozitivní změna ta, že jsem sice chůze byl neschopen jako nyní, ale na kole jsem mohl jezdit bezbolestně. Ale zákony schválnosti fungovaly. I s kolem jsem cestoval na neschopenku domů a ze Šakvic jsem neměl přípoj, takže poslední 4 km jedině na kole. Jenomže po nasednutí na kolo jsem zjistil, že se mi polámal cvrček a západky nezabírají. Jít pěšky pro bolesti nešlo. Mobily tenkrát nebyly a všude kolem tma. Pak mne napadla jedna šílenost. Vozil jsem si náhradní špici do výpletu a tou jsem přidrátoval pastorek za otvory k výpletu kola. Měl jsem z kola takový furtšlap, ale světe div se, kolo jelo. Ikdyž do kopce jsem měl strach, že zadrátování povolí. Nakonec se zadařilo a kolem půlnoci jsem byl doma jak na koni.