Vokýnko žádostí

Čoudo, to by ses divil. O tom bych mohl napsat román. Nevím jak to je dnes a co je jak přísné, ale za mě vždy měli nadřízení své období, kdy jim někdo zhora šlápl na kuří oko a vybíjeli si to na zaměstnancích zvýšenými kontrolami. Pokaždé se zaměřili na nějakou věc a tu vyžadovali tak dlouho dokud každému tu stovku nevzali, pak vymysleli něco jiného. Chybějící podpis v odevzdávce, co na tom, že přebírající zaměstnanec jsem byl ráno zase já, protože v noci se nesloužilo. V záznamníku napsáno klakson místo houkačka, takže za sto. Chybějící čepice na hlavě, za sto. V každé stanici přednostové vedli tzv. buzerknihu, ve které si všichni museli přečíst, kdo co "spáchal" a museli to podepsat.
Bohnicemi pak zaváněly různé případy, kdy jsem dostal za sto kvůli tomu, že jsem v 20 stupňovém mrazu neměl předepsané oranžové tričko, bylo mi řečeno, že si mám příště obléct bundu a na ni to tričko, ale že ho musím mít. Stejně tak vestu, kterou jsem musel mít při pohybu v kolejišti, přesto že (logicky) do mého obvodu nic nemohlo vjet, když jsem venku, tudíž tomu nepostavím návěstidla. Ale co kdyby ujely vozy a nebudete mít vestu?
Nezapomenutelný byl kontrolor na přepravu, který do závad napsal, že v lednu v květináčích nejsou květiny. Výsledkem bylo, že přednosta pak všem zaměstnancům bez ohledu na profesi vzal 300 Kč. V létě přijel znovu a napsal, že latriny u staniční budovy jsou plné až po vrch. Opět všichni o tři stovky chudší, plus kázání, že to v pauze nevybrali a někam neodvezli. :bms:
To byl tzv. zákon padajícího ho..., když oni dostali, tak všichni. Ale náprava žádná.

K tomu "trestáno velmi přísně", ne že by stovka byla moc, ale při opakovaných přestupcích to někteří dotáhli na žlutou kartu. A dnes bych to nechtěl vidět, koho z kolegů potkám, tak od všech slyším, že dnes se s nimi jedná jak s kusem hadru.
Ta hovorová kázeň je kapitola sama pro sebe. Nainstalovalo se záznamové zařízení a šéfové neměli co dělat, pouštěli si to každý den od začátku až do konce a k výplatnici byl pak jen přicvaklý lísteček o kolik méně

Jinak i zde platilo a stále platí, že jiný kraj, jiný mrav. Ve stanicích, kde jsem sloužil se bazírovalo na čepicích, ústrojové kázni. Stačilo se projet po jiné trati a neviděl jsem na žádném hradle nikoho v mundúru, ne tak ještě s čepicí.

Jacku Já to všechno taky znám ale nemůžu moc mluvit, ještě jsem v poměru a nechci někomu dělat zle ;) . Třeba jsem dostal méně 100 za cigáro v hubě, méně 100 za nesetřenou podlahu, méně 100 za nějakou čoudovinu v předávce atd. Na druhou stranu s dopravním jsem byl kámoš. Ten mi nikdy nic nesebral ale chodil tak tajemně, že jsem sotva stíhal vypnout jisté zakázané spotřebiče :D Ale abych nedělal dráze jenom ostudu, musím říct, že oranžový trička nosím stále - do postele. Je to ta nejlepší noční košile ;)

Hezký den všem,
sháním nějaké fotomateriály na lokomotivu 730.002. Důvodem je stavba modelu (sice primárně pro Trainz, ale není vyloučeno, že by se dal využít i v MSTS).
Možná jste zaznamenali, že řada 730 u Carga skončila jezdit, přežívá pár kusů na zálohách a budoucnost není jistá. Tento "kanárek" by měl aktuálně stát v České Třebové na koleji 5a. Bohužel není v mých silách tam vyrazit a udělat fotky, proto mě zajímá, jestli tak už někdo neučinil. Případně bych chtěl poprosit, jestli by někdo z tamějších nadšenců něco nenafotil. Budu vám velmi vděčný i za starší fotky.
A abych i něco nabídl: můžu poskytnout vlastní fotomateriály na 809.239, 715.001 v novém kabátku, či z jiného soudku textury a gmaxové zdrojáky na několik objektů z trati Ostrava - Havířov.

Najde sa niekto ochotny, kto by spravil aspon staticky kab k tomuto?
http://3x.cz/di-9BL6.jpg Foto nemam, tak ak mate ktosi moznost, bude len dobre.

A este prosim vas, neviete, aky to ma vlastne motor?

Pokud na tento pomocný stroj narazím tak se pokusím fotečku kabiny nafotit. Jinak popis vozidla který by něco naznačoval o typu motoru a jeho výkonu je zde http://www.mth.cz/vyroba/skupina_01.html . Doufám že se to bude hodit pro další tvorbu.

Najbrt Modely

Ahojte, chtěl bych poprosit, kdokoliv má nějaký najbrt model vůz či lokomotivu jesli by mi hodil sem odkaz ke stažení díky. :)

RE: Najbrt Modely

Lukas2. Otvor si zoznam užívateľov tohto fóra a klikaj na to čarovné www u tých, ktorí to tam majú. A určite ich nájdeš dosť. Prečo to má niekto robiť za teba keď to chceš ty ?

Zdar všetci, nemáte niekto náhodou zálohu zo starého webu Filipa Havla ? Ide mi o jeden skin oprskanej 720 ktorý by som použil ako statické vozidlo do "kopřiv" v mojej trati, díky.

Mám na dvd komplet celý web od Havla, o který stroj ti přesně jde? Z těch minifoteček to moc poznat nejde a nadhledy jako zvětšení již samozřejmě nefungují. Jinak pokud by jsi si s tím hrál, nechtěl bys ten static udělat i jako wag soubor do kopřiv v aktivitách?
Dan

Takto, neviem vôbec číslo, len viem že to bola 720 ČD v celočervenom nátere s 300mm žltým pruhom vpredu, bolo to ešte na úplne prvý model, ako static by to postačilo.

Dobrý den,
poslal by mi prosím někdo ČD Btjo? Na mém DVD se stránkami Filipa Havla zrovna není.

Děkuji, Tom.

Nabídku spousty historických pokladů najdete zde. Stačí mne jen kontaktovat přes sz. Ale varuji předem, že neposkytuji podporu, tzn. je to pro zkušené uživatele, kteří vědí, jak si srovna podle nových poznatků spřáhla, jak si přesměrovat zvuky apod.

Zdravím. Chcem sa opýtať, nenašiel by sa niekto, kto by mal možnosť nafotiť tohto fešáka, 730.621-0, pre potreby skinovania? Vopred ďakujem za ochotu, ak sa niekto taký prihlási.
http://www.vlaky.net/upload/online/diskusia/594071-1.jpg

Zdravím,mám prosbu ohledně testování aktivit.Kdyby se našel nějaký ochotný tester který má trochu volného času ať se prosím ozve přes sz,děkuji ;-)

Nasiel by sa dobrovolnik, ktory by odtestoval moju prvu aktivitu na trati 321 Os 7306 predtym ako si trufnem ju zverejnit? Popripade je niekto kto by ju vedel potom umiestnit na nejaky web?

Ak tato ziadost patri do ineho vlakna, prosim o upozornenie.

Tož chlapci, mám prosbičku ;)

Kdopa má fotky v solidní kvalitě na stroje 751: 038 080 093 094 101 119 137 145 148 151 176 220 236 354 a pak 338 374.

Kdyžtak pošlete přes uložto nebo www.uschovna.cz a nebo na mejl digitalni.ovoce@seznam.cz

Honzo.Tomi pak se mě ozvi. Musíme ty berty vyřešit :D

Jinak foťte všecky berty i vraky. Klidně jenom boky, pakliže nepůjde jinak. Ve finále z toho řebas půjde něco zbastlit ;)

Děkuju, děkuju moc.

Back
Nahoře