Jacek napsal:
Zbyňku, u nás ty prodavačky v supermarketu mají 7 čistého, většina lidí v mém okolí nemá víc jak 10. A představte si, že jim nezbývá nic jiného než z toho vyjít. Nebudu to ani rozvádět. Za nějakých 20 měsíčně bych si k tomu editoru s radostí sedl sám na plný úvazek. Napsat, že je to málo bylo opravdu hloupé...
Jak jsem poznamenal výše, momentálně jim 7 tisíc měsíčně mohu jen závidět.
Já jsem letos dopadl tak, že za to, že mohu chodit do práce, místo toho, abych bral výplatu, tak naopak jsem byl nucen své peníze do práce nosit. A padla na to i maximální možná částka z kapitálového životního pojištění.
Ale vyšlo to. S odranýma ušima, zadek tři měsíce sevřený strachy a modlíc se a spoléhajíc na zázrak. A zázraky se dějí, ten Pán nahoře mi i v tom mizerném počasí nějaké zákazníky směroval a já ty šílené faktury na astronomické částky ukočíroval.
Takže měsíčně mám od začátku roku minus několik tisíc, ale už svítá na lepší časy. Potřeboval bych nové rifle, ale ještě to musí počkat, až srovnám v bance kontokorent.
Zkrátka je blbá doba. Velká část lidí díky krizi na takové blbosti jako jízdní kola peníze nemají a ti, co peníze mají si zase moc vymýšlí. Po internetu hledají nejlepší ceny a do kamenných obchodů si zboží chodí jen prohlédnout a vyzkoušet. A to i oblečení nebo brýle. A někteří se ani nestydí to drze oznámit, že si to potřebují jen vyzkoušet, protože to viděli na internetu. Ale pak jim kolo přijde nesestavené v krabici, svépomocí to nějak dali dohromady, ale nefungovalo to jak má, tak mi to nakonec přinesli do servisu a to co by měli u prodejce zdarma, tak si museli zaplatit a neušetřili tímto nic. Takových zákazníků jsem letos měl asi 10.
Ale co, mám práci, která mě baví a na rozdíl od prodavačky mám naději, že jiný měsíc si vydělám mnohem víc. Je to o tom správně předvídat, co se bude prodávat a podle toho nakupovat. A pokud cokoli neodhadnu nebo riskuji, mohu vynadat jen sám sobě a příště si dát pozor.
Jinak jak píše Pawlík, přesně tak. Uvázat se nějaké firmě na stavění do MSTS s tím, že všeho ostatního nechám, protože už na to nebude čas, to je sebevražda. Třeba to půjde 5 let, možná méně, možná více. Pak to skončí a co pak ? To je možné pro někoho, kdo práci nemá.