Vokýnko žádostí

Pěkný den! Nemá zde náhodou někdo materiály (které by mi byl ochoten propůjčit) pro jednotku ČD470 Kraken? Pokusil bych se udělat cabview na soupravy od Šmejkiho.

Děkuji

Mám takovou otázku: Nenašel by se někdo kdo by předělal skin 371 005 nebo 371 201 ze stránky malard.hys.cz, tak aby měl místo cedulek nálepky jaké mají tito bastardi v reálu? Potřeboval bych to do aktivity. Díky

Vzhledem k tomu, ze jsou to moje skiny a mne se ty tabulky líbí, tak je občas dávám i na skiny, kde je nějaký debil Ukradl.. :)

Zdravím Vás,
Nájde sa niekto ochotný mi vytiahnuť pár návestidiel do samostatných súborov sigcnfg a sigscr z návestidiel od jirky poláka?

Pýtam sa takto verejne, snáď sa niekto ochotný nájde. Vopred ďakujem

Ahoj, kdyby nějaký modelář a fanda dob minulých dostal chuť do tvorby pro MSTS/OR a rozhodl vytvořit nějaký ten model ČSD, tak bych měl hned návrh, máme velkou díru ve vozovém parku ČSD, čtyřnápravových poštovních vozů z let poválečných do roku 1969. :-)
http://www.muzeumvlakoveposty.cz/vozovy-park/kolejova-vozidla/
Dýle nám chybí jídelní a lůžkové vozy:
ČSD Wla, Bac:
http://www.vagonweb.cz/razeni/vlak.php?zeme=CSD&kategorie=R&cislo=11&nazev=&rok=1970
ČSD BRa:
http://www.vagonweb.cz/razeni/vlak.php?zeme=CSD&kategorie=R&cislo=17&nazev=Adriatica&rok=1970
Dan

Dane, myslíš tieto?

BRa_59.jpg WR_59.jpg

Bohužiaľ, nemôžem to dokončiť, pretože nemám minimálne 24 Megapixelové fotografie týchto vagónov aby som mal z čoho urobiť textúry ;)

Třeba zrovna tu pojízdnou kotelnu jsem kdysi skinoval kouskama z nějakého zachovalého pancéřáku a zbytek je fantazie. To proto, že fotodokumentace neexistuje a to co zbylo jsou zrezivělé vraky.
A pokud jde o OR, raději osvětu, návody jak na to než vydávání .eng souborů na "hotovo". Hodil by se mě nějaký pomocník, kterého bych naučil upravovat již připravené OR na rozměry 30cm spřahování, a směrování názvů.
Nemohu totiž poskytovat hotovky pro potřeby aktivitářů. Důvodem je "obracení na víru" vlastního rozsáhlého trainsetu. Jenže u toho nebylo nikdy počítáno s veřejnou formou. Je laděn na 80cm, má přejmenované soubory modelu i mapování (v řadě případů i přeskinované). A v řadě případů se těžko dohledává i původní autor. I když jsem si vytvořil řadu nástrojů na psaní definic pro OR, mám co dělat přepisovat svůj starý msts trainset. Podělit se s tím problém nemám, ale aby to bylo použitelné veřejně, jsou vyžadovány určité další úpravy. A na to třeba toho pomocníka. Já prostě dvě verze OR definic (svoji + veřejnou) nedám. Za to mě není proti srsti dát cokoliv k dispozici pro další využití nebo inspiraci (stejně tak jsem vděčný za jakýkoliv nápad nebo kus OR kodu zveřejněný zde někým jiným).

Obávám se, že se žádný takový pomocník nepřihlásí. A jako vždy, co si nezrobime sami, to nebude. Zveřejnění jednoho engu nebo dokonce jen kódu ve stránce nic neřeší. To 99% běžných uživatelů nedá a ani znalým se s tím babrat nechce. Jestli se má OR rozjet, je potřeba ty vyladěné engy upravit pro veřejné modely, naklonovat pro nejpoužívanější skiny. Pokud si uživatel nebude moct stáhnout už hotové, nikdy se to nerozšíří.
Abychom se pohli, na stránky jsem dal skin 742.451 s Josefovým laděním, dále nové zvuky k tomuto ladění. Jsou tam ještě nějaké drobnosti, ale to bych řešil aktualizacemi jinak se uladíme. Zvuky byly hotové už před rokem...
Bude-li zájem, můžu dát ven balík naklonovaných engů pro skiny ze stránek http://trainset.simtrains.eu/index.php Jedná se o několik verzí modelu s různými světly, možná ještě jinými zvuky.

Zvuky obsahují i mazání před startem. Dá se startovat klasicky Shift+Z nebo s delším mazáním Shift+V a po libovolné době Shift+Z

A teď, kdo vyladí berty a brejlovce? ;)

@Dan J. a všetci ostatní:
Ak niekto má / videl toto logo v niektorej dobovej literatúre, reklame alebo cestovnom poriadku a pošle mi to kvalitne oskenované tak môžem pokračovať v tvorbe tejto omaľovánky:

nahlad_wlab.jpg

Neboj, Dane, pre ľudí ktorí pôjdu túto Tvoju aktivitu omaľovánka nebude prekážať ;) Logo som nakreslil ručne, ale nie je úplne presné. Logo od Jirana je veľmi zjednodušené. Ale musíš vydržať, teraz som už dlho nesiahol na max.

Vtedy keď si prvýkrát dal túto požiadavku, tiež to bolo prvé, že som googlil a snoril a hľadal......Tiež nič. To že som nenapísal, neznamená, že som nehľadal. :)

@dem; @Dan J.: Na nete nie je nič. Jediné čo môže byť sú archívy časopisov, cestovný poriadok z roku 1959/60, nejaká dobová reklama. Ono to môžem poskladať z viac objektov, ale ovál má presný, špecifický tvar. Nie je to ideálna elipsa s rovnako hrubým orámovaním. Logo Čedok mám v krivkách, krídla som pracne urobil podľa odznaku, ale tá elipsa ... Možno sa mi časom podarí.
Neskoršie logo JLV by tiež pomohlo.

Back
Nahoře