Vokýnko žádostí

Pikku napsal:
Čouda napsal:
Chápu, že je to srdocvka, ale stejně nemáš kde s tím jezdit...
Proč ne ? Nedávno jsem si střihnul aktivitku s osobáčkem z Lovosic do Ústí nad Labem po Tygyho 090, poměrně často s ní posunuji v Mostě na novém v trati 130 od Mikuldy a většinou se s touhle kráskou proháním po elektrifikované Ztracené. A kdybych měl kromé modré i zelenou, jo, to by bylo príma :) Ale stejně předpokládám, že pokud si do Plzně nezajedu tak žádné fotky nebudou ;)

Já bych o jedné zelené věděl. :D
http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/770&pid=104845#pid104845

Naposled editoval moderátor:
Nějaké fotky E424 mám. Kvalita sice nic moc, ale můžeš zkusit z toho něco udělat. Původně je to určeno pro zatím neexistující model do TRS, ale když už ty fotky jsou na světě tak ať jsou taky k něčemu dobré, protože k modelování na úrovni se hned tak nedopracuji.
http://www.uloz.to/6128517/e424-textury-2010-10-06-zip

Ondra770 napsal:
Nějaké fotky E424 mám. Kvalita sice nic moc, ale můžeš zkusit z toho něco udělat....

Takže jestli tomuto ríkáš "Kvalita sice nic moc" tak jak u tebe vypadají kvalitní fotky ? Z tohoto udělám E424 jak víno, budeš první kdo si ji projede v MsTS jestli budeš mít zájem. Tímto nastotisíckrát děkuji !!!

No je tam hodně odlesků a vzhledem k umělému osvětlení nejsou barvy úplně správně podané, ale hlavně že jseš spokojen. Jinak jak už jsem psal, jezdím v TRS a MSTS vůbec nemám. Zabloudil jsem sem náhodou když jsem hledal nějaké tutorialy pro Gmax a když jsem viděl že někdo potřebuje fotky které se mi válí doma tak jsem se podělil.

[split] Objekty pre staviteľov tratí

Ahoj mám dotaz,sice je kupa hodin tu,ale dosti mě trápí jeden Objekt,fotky jso uke stažení u mě na uloz.to.Kdo bude mít zajem tak se Vrhnout na Dresden HBF,Te taková hezká perlička,2 nádraží,jedno horní pro Ec ve směru Praha-Berlin a Liepzig a spodní pro většinou co jsem tam byl tak Rb nach Liberc oder Zittau,Dresden HBF je jedna perlička pro všechny kdo tvoří objekty do msts.Potřebuju aby mi nějakej odborník řekl co je a co není dobře vycoeno.Aby se to dalo použít. stahovat můžete zde http://www.ulozto.cz/6148136/dresden-180910-zip fotky jsem pořizoval dne 18.září 2010 mím foťákem Kodak EasyShare Z740 5 megapixelů.Je tam cca 600 fotek a 600 MB má ten balíček.Prosím koukněte na to někdo zda to použít a kdyžtak aby se tohoto nádraží někdo ujmul.Předem Díky Lukáš

RE: Objekty pre staviteľov tratí

Podívej, už tak máme problém s budovama v čr a ty ještě chceš nějaký Drážďany. Využij svůj elán jinak.

RE: Objekty pre staviteľov tratí

Čouda napsal:
Podívej, už tak máme problém s budovama v čr a ty ještě chceš nějaký Drážďany. Využij svůj elán jinak.

Mno jo,ael já na 090 v česku ani ne,páč mates už mi je všechyn předělal,tam ještě zbývá jen ústí hlavák.a Dráždany jen tak někdo nemá.Kor je to město,hodně velké.Když si vemu že je to velké jak praha a přitom praha je hlavní město a dráždany ne.Tak si myslím že taky nestálo za hřích.Co mám z Pro train 5 tak tam maj budovu před reko,ještě po staru a haly pro mě jsou moc daleko od sebe,tehdy tam byli jinak koleje než dnes po novu po rekonstrukci. Lukáš

Já bych asi nejprve zkusil oslovit soudruhy z NDR (to byl vtip, modeláře z Německa), ostatně je to jejich nádraží.
Jenomže. Vymodelovat velké nádraží není jednoduchá záležitost. A nikdo asi pro osobní potřeby někoho nic modelovat nebude.
Proto je nutné vydat první verzi trati, která všechny posadí na zadek s otevřenými ústy, jaká je to paráda, kde chybí jen to nádraží v Drážďanech. Pak si myslím, že to rád někdo vymodeluje i z CZ.

Zbyněk Šemora napsal:
Já bych asi nejprve zkusil oslovit soudruhy z NDR (to byl vtip, modeláře z Německa), ostatně je to jejich nádraží.
Jenomže. Vymodelovat velké nádraží není jednoduchá záležitost. A nikdo asi pro osobní potřeby někoho nic modelovat nebude.
Proto je nutné vydat první verzi trati, která všechny posadí na zadek s otevřenými ústy, jaká je to paráda, kde chybí jen to nádraží v Drážďanech. Pak si myslím, že to rád někdo vymodeluje i z CZ.

Však jsem Zbyňku psal že tam mám zatím budovu z Pro train 5 Dresden-Berlin stav trati 1985 ale po staru jako provizor.Ale haly jsou moc široké pro mé koleje,nj tehdy byly koleje úplně jinak tam.tehdy tam byli ještě mimo hlay nástupiště jak na severní straně tak na jižní straně.dnes jen na jiží straně je nákladní 2 kolejka,jinak vše zajíždí do haly.pár kusých kolejí než se tratě začnou rozdělovat do hal jsou šturcové koleje.Ono když to vemu,Německo má stejnak od schony do dráždan divná nádraží :D ,ale Dráždany je vyjímka :D .Lukáš

[split] Náměty na aktivity - pro všechny aktivitáře

ahoj kdo postaví aktivitu??, začatek ranni rychlik Břeclav - Praha Smíchov pak zpět do Břeclavy tam jako osobak Břeclav - Tišnov dale Tišnov - Brno dale jako Sp Brno - Kutná Hora a zpět do Břeclavy Kdo by měl zajem o postaveni teto aktivity ale bez žadnych vozu co neobsahuje trainset Bp

RE: Náměty na aktivity - pro všechny aktivitáře

Můžu udělat, ovšem mám teď toho dost. S pomocí testerů bych to snad zvládnul, ale musel by to být seriál aktivit. Těžko udělám celou aktivitu, jak to plánuješ ty. To je pro můj počítač cesta do pekel. Ale když se o tom bavíme, neškodilo by sednout k počítači, nekecat, nedávat rozkazy a tvořit :D
...a navíc, dnes už se jenom s vozy co jsou obsaženy v TBP neobejdeš.

RE: Náměty na aktivity - pro všechny aktivitáře

Roztomily.Misacek napsal:
ahoj kdo postaví aktivitu??, začatek ranni rychlik Břeclav - Praha Smíchov pak zpět do Břeclavy tam jako osobak Břeclav - Tišnov dale Tišnov - Brno dale jako Sp Brno - Kutná Hora a zpět do Břeclavy Kdo by měl zajem o postaveni teto aktivity ale bez žadnych vozu co neobsahuje trainset Bp

A jak dlouho asi by se tenhle nesmysl podle tebe jel? Umíš vůbec trochu počítat? Velmi hrubý odhad délky je přes 1200 km, aktivita Den blbec od Z.Š je délkově podstatně kratší (830 km) a jede se přes 10 hodin. Navštiv stránky trati BP a tam si délku trasy nejprve přesně spočítej a teprve potom sem piš. A kromě toho se do toho můžeš pustit sám.....

RE: [split] Náměty na aktivity - pro všechny aktivitáře

To byl vtip? Nebo to myslíš vážně ? Taková aktivita, to je práce minimálně na tři měsíce a když si spočítáš, kolik bere výpočetník na hodinu, tak Ti nezbude nic jiného než si něco takového vytvořit sám.
Jinak nechápu, když chci aktivitu do BP, jak můžu nemít trainset BP :D

Zbyňku, té podmínce s vozy jsi špatně porozuměl, on právě chce pouze vozy obsažené v TBP. Jinak je to celé samozřejmě nesmysl jak jsem psal výše.

RE: [split] Náměty na aktivity - pro všechny aktivitáře

Ještě jednou reaguji na tento příspěvek. Je to celé blbost! Minimálně 5 nebo 6 let (!!!) už nejezdí žádný přímý rychlík Břeclav - Praha a to ani horní cestou přes Olomouc.

A jak říkají pánové Miran a Zbyněk, můžeš se do toho pustit sám. Jsem zvědavej jak by ti dlouho trvalo vytvořit takovou aktivitu. Já s Vysočinou mám co dělat a to jsem teprve v Praze, kde dolaďuji traffic a můžu ti říct, že to není žádná sranda. Nejhorší je, když ti vlak zastaví tam, kde právě nechceš a to je pak alchymie to poskládat. Nebo pak jedeš třeba přes nějakou stanici, musíš si to zapsat a pak dosadit vagony. Nejlepší je udělat soupravu servis1+vagony. Největší žrout jsou LC. Proto je nepoužívám. Dělal jsem to kdysi ale to byly takové pokusy.
Ještě tvořím Pn do Elektrárny Chvaletice, kde vůbec nemám nápad kde vykřižovat dopravu. Pro 20 vagónů Falls je Ústí nad Orlicí akorát, Brandýs je malej a Choceň je daleko. Rychlík jede v :37 a já přijedu ve :29. A neuděláš nic; když budeš chtít pak jet, tak nemůžeš, protože by tě zezadu nabral Hutník a ještě Pinďa. Takže to je taková alchymie a nekonečné zkoušení. Takovou aktivitu vytvořit není lehké.

V tom případě by mě zajímalo, co s nima v elektrárně budou dělat.:D Uhlí tam vozí easy z mostecké pánve, které vyklápí v automatickém výklopníku. Nebo mi něco uteklo? Jinak aktivitu samozřejmě můžeš udělat jakou chceš. Ptám se jen ze zvědavosti. Sám mám připravenou aktivitu z Dřís do Řečan.;)

Back
Nahoře