Něco pro zasmání

Dnes jsem čistil spamovou poštu a opět jsem narazil na drzý email, který bez mého svolení mi dělá prezentaci a díky tomu mi chodí všelijaká nevyžádaná pošta. Nevíte, jak se tomuto bránit ? A jen tak ze zvědavosti jsem nahlédl co k mému jménu napsali. Po otevření jsem nevěděl, jestli se mám smát nebo plakat.
Hodně černý humor. http://firma.sluzby.cz

389f64f1b0412b2eced64f40b466e479.jpg
Moje jméno, adresa a reklama, kdy zemřu.

Ale tuhle debilní reklamu jsem někde viděl i před několika měsíci a jen tak ze srandy jsem zkusil vyplnit dotazník. Ale lhal jsem a psal jsem že sportuji, žádné stresy, jím zdravě, atd a vyšlo mi že jsem na tom hodně špatně až kriticky a mám zatelefonovat na tohle placené telefonní číslo.
Takže také podvod.

To ti poslal nějakej vožralej koledník. Jenže nevěřil bys kolik lidí je tak blbých, že na to číslo opravdu zavolají... Takhle se daj taky vyrejžovat peníze.

Prdkins napsal:
stálo mě to 15kč :D
Za patnáct korun, to hovoří za vše, že se jedná jen o hru na lidskou naivitu. Bohužel v tomto případě to nemůže být seriózní ani za velké peníze. Ale upřímně řečeno, kdo by chtěl opravdu znát odpověď na tuto otázku ? Vědět, že to mám za pár, tak zbytek života by bylo jen peklo. Psychicky by to člověka deptalo tolik, že by se předpověď nevyplnila a dotyčný by umřel hrůzou mnohen dříve. A umřel by možná zbytečně, protože kdyby nevyplňoval ten dotazník, tak by tady žil spokojeně dalších 50 nebo 100 let. :D
Mě jen naštvalo, že někdo nezvaný mi založil moje iniciále v podnikání a do toho reklama kdy umřu. Na velikonoční svátky "pěkný" dárek.
Tak to abych si pohnul ze stavěním tratí, aby jsem nezklamal uživatele. :D

Na internete nikdy žiadne dotazníky nevyplňujem. A ten kto áno, nech sa nečuduje, že mu chodí spam vo veľkom množstve. Stačí jeden takýto vtip a za niekoľko dní sa začne spam rošáda......

dem napsal:
Na internete nikdy žiadne dotazníky nevyplňujem. A ten kto áno, nech sa nečuduje, že mu chodí spam vo veľkom množstve. Stačí jeden takýto vtip a za niekoľko dní sa začne spam rošáda......
To jsi asi na internetu nový :D
To totiž chodí tak, že si někdo udělá jako v tomto případě databázi firem a vyplní si vše podle veřejných obchodních rejstříků a podobných veřejných na internetu všem dostupným přehledům. Až to mají hotovo, osloví jednotlivé firmy, pošle jim přihlašovací údaje, napíše, že už jeho firmu navštívilo X uživatelů a aby si svůj záznam aktualizovali. A nabídka rozšířených záznamů za poplatek.

To koukáš, jak to chodí :D. Opravdu nemusíš nic vyplňovat. Jakmile jsi živnostník, Tvé osobní údaje jsou automaticky veřejné a dostupné úplně všem. A na základě těchto mnou nevytvořených záznamů mi chodí hafo spamu s nabídkami. Však můj Black list emailových adres, které už jsou bez šance, aby cokoli mi napsali a poslali je pěkně tučný. :D
To je zatím jediný způsob, jak se mohu bránit.
Druhá možnost je asi zrušit podnikání a zrušit internet. :D Nebo má někdo lepší nápad ?
Ale jinak souhlas, své osobní údaje nikam po internetu nepsat. Proto plně chápu některé nicky zde zaregistrované, které neumím ani vyslovit, natož si zapamatovat :D. Ale já hold mám smůlu. Už jsem tady byl lustrován několikrát a nestačil jsem se divit, jaké všechny mé údaje jsou vlastně veřejné. Hold mám smůlu a na podnikatele se asi nějaká ochrana osobních údajů nevztahuje. :(

Běžná praxe na dráze... (S trochou nadsázky)

Tak pozor změna komentáře. Napadlo mě to když sem před chvilkou kupoval 20 litrů rašeliny.

"Lexa za mlada". S postavičkou ze seriálu Comeback je společné jenom slovo LEXA. Nic víc.

Novy nie som a viem ako to funguje. Nemusis byt zivnostnik aby si mal udaje na nete. Ale vyplnovat akekolvek formulare na servroch pri ktorych to nieje nutne (registracia nejakeho produktu atď....) je pozvanka spamerov.
Na margo osobných údajov, tak celé je to len hunbuk.....Ideš do lekárne a na recepte máš rodné číslo. Koľko ľudí si ten recept pozrie?

Naposled editoval moderátor:
dem napsal:
Novy nie som a viem ako to funguje. Nemusis byt zivnostnik aby si mal udaje na nete. Ale vyplnovat akekolvek formulare na servroch pri ktorych to nieje nutne (registracia nejakeho produktu atď....) je pozvanka spamerov.
Na margo osobných údajov, tak celé je to len hunbuk.....Ideš do lekárne a na recepte máš rodné číslo. Koľko ľudí si ten recept pozrie?
Dem, tady jde o jinou problematiku. Já se nikde neregistroval, nikam nic nepsal a přesto dnes mi právě teď přišel další email se všemi vyplněnými mými kontaktními údaji:

Dobrý den,

dovolujeme si Vám nabídnout bezplatnou registrace do katalogu firem http://firmy.cz247.cz/

Firemní zápis je u nás zcela zdarma, bez jakýchkoliv poplatků!

Vaši firmu: Jízdní kola AUTHOR -> Šemora Zbyněk bychom rádi prezentovali s těmito údaji: ...
..Email, adresa, atd.

Co s tím ? Už si do emailu dávají čísla, aby po mém zablokování této adresy na mne vyjukl další email. Hajzli.

Naposled editoval moderátor:
Áno to je bohužiaľ tak. Ak sa ti kolotoč raz začne tak už sa toho nezbavíš. Pomôže len zmena email adresy čo v tvojom prípade nie je reálne, kvôly obchodu....A aj to by ti na dlho nepomohlo, keďže máš verejnú adresu. Takže inak vyskúšaj Mozzilu Thunderbrid na spam je veľmi dobrá a intuitívne a veľmi spoľahlivo definuje spam. Potom Spam filtre si ľahko pridáš vlastné. Ja to môžem len doporučiť..

Já mám účet u Active24, sice není nejlevnější, ale spam filtruje velmi dobře. Když se podívám (už se nepodívám, přihlášení nefunguje, asi jsem tam už púl roku nebyl :D) na svou bývalou adresu cbox, po otevření jednou za měsíc tam bylo několik tisíc spamových emailů. Nyní řeším jen několik kusovek za měsíc. Jinak jasně spamové nabídky od českých společností mi chodí. Sice se předem omlouvají za nevyžádaný email, ale snad těm blbcům může dojít, že když mám živnost na kola, nebude mne zajímat nákup hradu v Alpách nebo návštěva pohostinství někde v Kotěhůlkách 1000km od Hustopečí. Ani nakupovat cukrovinky nebo drogerii. Ale chodí mi nabídky i na úplné ptákoviny, zrovna si na nic nevzpomenu. :D

Před 14 dny jsem cestoval vlakem a byl přistaven motor cssd_810. Samý Paroubek, až mne to štvalo, že na něj musím celou cestu civět. Dnes jedu znovu tím samým vlakem, tentokrát cd_810, posadím se a opět vidím Paroubek. Ale dvojtečka "Sliby chyby". Tak jsem se musel zasmát jak dráhy prezentují reklamní kampaň.

Zbyněk Šemora napsal:
Před 14 dny jsem cestoval vlakem a byl přistaven motor cssd_810. Samý Paroubek, až mne to štvalo, že na něj musím celou cestu civět. Dnes jedu znovu tím samým vlakem, tentokrát cd_810, posadím se a opět vidím Paroubek. Ale dvojtečka "Sliby chyby". Tak jsem se musel zasmát jak dráhy prezentují reklamní kampaň.

Měl jsem za to, že toto vlákno je pro "veselé historky z natáčení" a pod. Volební kampaně a sprostoty s tím spojené sem asi nepatří, toho máme všichni dost (předpokládám). :(

No jistěěěěěěěěěěě :D.
Ale přesto mě tyto dvě jízdy vlakem pobavily a měl jsem potřebu se o tento zážitek pobavit s ostatními.

Back
Nahoře