Myslím, že na takové množství by jsi neměl ani Ty

A s jakou vážností to říkají. A v různých modifikacích. Například "Nevíte, proč tak často píchám?" A já se ani nezačervenám, protože bohužel platí jedna rovnice asi v 90% případů. Když příjde ženská s píchlým kolem, tak ve většíně případů šlo jen o to, že nebylo napumpované.
Jedna mi odsekla, "přece si nebudu každý měsíc pumpovat kolo"

(ale to byla výjimka, většina si můj výklad o správném pumpování kol vyslechla)
Zkrátka je mnoho případů, když kolo za půl roku ujde, je píchlé a jde se koupit nová duše.

Ale abych vše dal do rovnováhy, tak s chlapama je to mnohdy ještě horší.
Jeden mi dokonce nesl reklamovat nafouknutou duši do obřích rozměrů, že sotva prošel dveřmi obchodu a už do mě bušil, "Co jsem mu to prodal" on chtěl duši na krosové kolo a když ji nafouknul, je z toho toto. Já mu vysvětloval zákony fyziky, jak se guma roztahuje a jeho manželka se v pozadí dusila smíchy, protože jí v tomto případě bylo vše jasné.
Ale většinou mám případy, že si zákazník stěžuje, že ta duše je moc dlouhá. Když ji natáhne na ráfek, deset čísel mu zbude, že chce kratší.

Tak jsem mu názorně předvedl, když tu duši slabě přifoukne a vloží do pláště, tak je naopak ještě malá. A opět výklad, že ráfek má na obvodu menší průměr než je průměr pláště. A mnohé jsou i hluboké, aby se plášť dobře nasazoval.
Každému vysvětluji, že správně se duše nasazuje tak, že se nepatrně přifoukne, vloží do pláště a pak se počínaje u ventilku nasadí na ráfek. Tím se i předejde, aby se duše někde překroutila, což způsobuje steření a znehodnocení duše. Další chybou je, že mnozí před nafouknutím duše nezamačknou a nevytáhnou ventilek, aby plášť zaskočil a u ventilku nezůstala skřípnutá duše. Také mi chodí chlapi, že jsem jim prodal špatnou duši, protože jim kolo v jednom místě nadskakuje

(nezamačknutý ventilek)
Přitom výměna duše je základní gramotnost každého cyklisty

A pro úplnost. Při defektu nezapomenout pořádně prohlédnout plášť a vytáhnout ten bodlák, kamínek nebo sklo, které defekt způsobilo.