Něco pro zasmání

mmouka napsal:
...Po nějakém čase, už v jiné práci jsem tohoto človíčka vyděl jezdit s popelářema v BM Starém Lískovci,...
Tak tomu říkám splněný dětský sen. :D
Hodně známých mi vyprávělo, že jako kluci si přáli být popelářem a důstojně se vozit na zadní stupačce popelářského vozu. Ale bohužel jim to nevyšlo a nyní jsou jen doktoři nebo inženýři :D

Jinak ten človíček nepracuje na dráze jako výpravčí a jen si na něj hraje ? Tak to mění situaci. Jestli se tam motá s červenou čepicí, tak snad existuje nějaká policie, aby ho vyvedla dřív, než udělá nějaký průšvih. A samozřejmě tučná pokuta za zneužití služebního stejnokroje a pomalu to hraničí i s obecným ohrožením. To už není sranda. Ale v Brně naštěstí vlaky nevypravují výpravčí, takže by nikoho pomýlit neměl a naopak by neměl být problém jej chytit a eventuelně odvézt k Chocholouškovi, když domluva nestačí.

pokud jí vím tak ani červenou "nadražáckou" čepini neměl. vídával jsem ho jen v klasické červené čepici a v letě v červené kšiltovce.

Přesně tak, žádnou uniformu nemá. Je to človíček, který tam prostě je a chová se, jako by byl výpravčí. Když jsem ho viděl prvně, tak jsem byl trošku na rozpacích, co to je zač. Byl v podchodě u třetího peronu, koukal tam na pragotron a mluvil do ruky sevřené do pěsti, jako by v ní měl vysílačku, aby v té dopravě nespali a smazali ten vlak, co už je dvě hodiny pryč. Nevím, zda tam mají kamerový systém, ale světe div se, ten údaj o vlaku opravdu zmizel :-)
Osobně si myslím, že nějaký problémy, či ohrožení dopravy nezpůsobí. Je to velice známá postavička místního nádru, stačí se jen podívat na profil "Brněnský výpravčí" na fejsbůku a je to hned každýmu jasný.
Když jsem sloužil na horním nádru v Litoměřicích, tak i toto nádraží mělo své postavičky, které znal každý. Myslím, že takové postavičky už k nádražím patří asi jako koleje... :D

Práveže môžu spôsobiť velké problémy. S červenou šiltovkou ak stojí pri takom piatom vozni, tak za horšej viditelnosti môže kludne vypraviť vlak. V Brne za oblúkom stačí ak zblbne takto vlakvedúceho a ten ukáže súhlas na odchod. Osobne by som takým luďom zakázal sa aj priblížiť k stanici.

Dráčik napsal:
Práveže môžu spôsobiť velké problémy. S červenou šiltovkou ak stojí pri takom piatom vozni, tak za horšej viditelnosti môže kludne vypraviť vlak. V Brne za oblúkom stačí ak zblbne takto vlakvedúceho a ten ukáže súhlas na odchod. Osobne by som takým luďom zakázal sa aj priblížiť k stanici.

no nevím, ale od čeho jsou návěstní pomůcky? Výpravčí, pokud dává odjezd, má výpravku a vlaková četa má dnes ty "tácky pod pivo" a noční návěsti jsou jistě taky všem známé. On jich však nepoužívá...

Dráčik napsal:

V Leviciach je jeden mladý asi 15 ročný chlapec, ktorý nie len že chodí okolo vlakov, ale keď si nedáš pozor zavrie ti kohúty medzi rušňom a vozom, zvesí kábel a podobné ťahy. A bez opýtania. A koho je to vina jeho? Určite nie. Nie je komplet a má rád vlaky. Že je to nekontrolovateľné, je vďaka jeho rodičom, ktorý sú možno radi, že ho majú na celí deň s krku. A v druhom rade je to chyba systému.

V žiadnom prípade nie je možné viniť postihnutého. To je už mimóza-.

Naposled editoval moderátor:
Karlos napsal:
Dráčik napsal:

no nevím, ale od čeho jsou návěstní pomůcky? Výpravčí, pokud dává odjezd, má výpravku a vlaková četa má dnes ty "tácky pod pivo" a noční návěsti jsou jistě taky všem známé. On jich však nepoužívá...

Skús sa pozrieť v šere dozadu medzi stĺpy a súpravu, keď sú prvé dvere na vozni otvorené a výpravca stojí pri konci vlaku. Garantujem Ti, že keď niekto v červenej šiltovke zamáva panvicou, tak z 10-tich dva vlaky odídu.

V brně jsou kamery na všech průjezdných kolejí a v dopravě jsou 2 lcd obrazovky propojené s kamerami na 2 a 3 nástupišti. Dále to není chlapec ale 33 lety muž

V každém případě, pokud nemá jízdenku, na peroně nemá co dělat.

" zvesí kábel a podobné ťahyů
Vždyť kabel od topení jen tak někdo svévolně spojit nemůže. Musí jít za fírou, on uzemní lokomotivu a dá mu klíč proti jeho cedulce. To by musel mít falešnou tabulku. A pak při přišel skutečný vozmistr a minimálně by mu dal přes dršťku.

Ale viděl jsem v Hradci Královém. Přivezli jsme rychlík s Bobinou, kolegové nás vystřídali a mašinu odstavovali. Na rychlík najel Brejlovec, aby vlak odtáhl do Polska. Zkouška brzdy vpořádku, ale byl tam starší fíra a šel zkontrolovat připojení lokomotivy a udělal dobře. K vlaku byl připojen na hadice, kabel topení, ale zapomnělo se na šroubovku :D
Takže divadlo s utrženýma hadicema se nekonalo, ale i tak jsme se zasmáli.

Zbyňku ty to nejak pletieš všetko do kopy. Ten čo zvesí kábel a robí hovadiny je v Leviciach a to je na Slovensku našom slávnom. Jeden je v Brne a jeden v Leviciach.

Já si to nepletu dohromady, ale jen reaguji i na Tvého "nádražáka". Jaksi neumím udělat dvě citace, tak jsem to zjednodušil :D Jinak Brňák a Levičák asi budou podobné figurky. :D

dem napsal:
V Leviciach je jeden mladý asi 15 ročný chlapec, ktorý nie len že chodí okolo vlakov, ale keď si nedáš pozor zavrie ti kohúty medzi rušňom a vozom, zvesí kábel a podobné ťahy.

Raz na Železnej Studieneke vtipálci zavreli kohúty za rušňom a bola z toho nehoda...

Já se musím podělit s témě každodenní perličku, když zákaznice kupují nové duše do kol.
"Víte, já nějak často píchám"
Jen jedna známá, když to dořekla, tak jí to došlo a uvedla věc na správnou míru. :D

Ale nezapomenu, jak kdysi jedna zákaznice měla na papírku napsáno co má v cyklo koupit, podala mi papírek a já se musel hodně štípat, abych se nerozesmál a zachoval si vážnost.
Drátům do výpletů kol se říká špice.
A ta ženská měla na papírku napsáno 8 spičí 262mm. :D
Ten papírek jsem si na památku oskenoval :D
Oprava: nějak jsem nedoklepnul klávesnici.
..s téměř každodenní perličkou... :D

Zbyněk Šemora napsal:
zákaznice kupují nové duše do kol.
"Víte, já nějak často píchám"

Zbyňku zřejmě jsi nepochopil taktní nabídku k sexu :D Měl jsi využít situace dokud to ještě jde.

Myslím, že na takové množství by jsi neměl ani Ty :D A s jakou vážností to říkají. A v různých modifikacích. Například "Nevíte, proč tak často píchám?" A já se ani nezačervenám, protože bohužel platí jedna rovnice asi v 90% případů. Když příjde ženská s píchlým kolem, tak ve většíně případů šlo jen o to, že nebylo napumpované.
Jedna mi odsekla, "přece si nebudu každý měsíc pumpovat kolo" :D (ale to byla výjimka, většina si můj výklad o správném pumpování kol vyslechla)
Zkrátka je mnoho případů, když kolo za půl roku ujde, je píchlé a jde se koupit nová duše. :D
Ale abych vše dal do rovnováhy, tak s chlapama je to mnohdy ještě horší.
Jeden mi dokonce nesl reklamovat nafouknutou duši do obřích rozměrů, že sotva prošel dveřmi obchodu a už do mě bušil, "Co jsem mu to prodal" on chtěl duši na krosové kolo a když ji nafouknul, je z toho toto. Já mu vysvětloval zákony fyziky, jak se guma roztahuje a jeho manželka se v pozadí dusila smíchy, protože jí v tomto případě bylo vše jasné.

Ale většinou mám případy, že si zákazník stěžuje, že ta duše je moc dlouhá. Když ji natáhne na ráfek, deset čísel mu zbude, že chce kratší. :D Tak jsem mu názorně předvedl, když tu duši slabě přifoukne a vloží do pláště, tak je naopak ještě malá. A opět výklad, že ráfek má na obvodu menší průměr než je průměr pláště. A mnohé jsou i hluboké, aby se plášť dobře nasazoval.
Každému vysvětluji, že správně se duše nasazuje tak, že se nepatrně přifoukne, vloží do pláště a pak se počínaje u ventilku nasadí na ráfek. Tím se i předejde, aby se duše někde překroutila, což způsobuje steření a znehodnocení duše. Další chybou je, že mnozí před nafouknutím duše nezamačknou a nevytáhnou ventilek, aby plášť zaskočil a u ventilku nezůstala skřípnutá duše. Také mi chodí chlapi, že jsem jim prodal špatnou duši, protože jim kolo v jednom místě nadskakuje :D (nezamačknutý ventilek)
Přitom výměna duše je základní gramotnost každého cyklisty :D
A pro úplnost. Při defektu nezapomenout pořádně prohlédnout plášť a vytáhnout ten bodlák, kamínek nebo sklo, které defekt způsobilo. :D

Včera jsem kupoval v papírnictví sešity, za pultem krásná, milá kočka, u kočky paní v předdůchodovém věku, za paní fronta 6ti lidí. Paní měla na papíru A4 nějaký obrázek a trvala na tom, že ho chce 2x zvětšit na formát A3. Slečna pravila, že když 2x zvětší, obrázek se na A3 nevejde a paní jí asi 5 minut vysvětlovala, že to není možné, že s tou kopírkou neumí.
Chopil jsem se příležitosti a paní vysvětlil, že A4 = A3*1,41 (abych ji konečně vyhnal od pultu), načež mi bylo poděkováno, že by je to nenapadlo, že je vidět, že s kopírováním mám zkušenosti. :)
Prostě estráda.

My sme raz na jednom intráku mali vrátničku prezývanú Cerberus a ona tam mala aj kopírku. A keď sme potrebovali prepašovať sud piva, tak jeden za ňou išiel s požidavkou niečo obojstranne prefotiť :D a to ju dostatočne zamestanalo a my sme zatiaľ váľali sudy:P.

Pawlik napsal:
Včera jsem kupoval v papírnictví sešity, za pultem krásná, milá kočka, u kočky paní v předdůchodovém věku, za paní fronta 6ti lidí. Paní měla na papíru A4 nějaký obrázek a trvala na tom, že ho chce 2x zvětšit na formát A3. Slečna pravila, že když 2x zvětší, obrázek se na A3 nevejde a paní jí asi 5 minut vysvětlovala, že to není možné, že s tou kopírkou neumí.
Chopil jsem se příležitosti a paní vysvětlil, že A4 = A3*1,41 (abych ji konečně vyhnal od pultu), načež mi bylo poděkováno, že by je to nenapadlo, že je vidět, že s kopírováním mám zkušenosti. :)
Prostě estráda.
Tak teď jsi mne dostal
A4 je 297x210
A3 je 420x297
Tedy na plochu A3 dám dvě A4.
Ale je pravda, pokud dám A4 krát dvě obě strany, tak jsem opravdu mimo.
Asi šlo jen o slovíčkaření, respektive paní myslela dvakrát jako dvě A4 na A3, ale správně měla říct 1,41x :D
Ale kdyby šel do obchodu já a chtěl bych to samé, asi bych také řekl dvakrát zvětšit. :D

Napsal jsem to blbě, mělo být A4 = A3/1,41, ale to nevadí.
Ne, ne, paní opravdu trvala na tom, že chce obrázek zvětšit na 200% a přitom ho vměstnat na A3. :)

Back
Nahoře