Něco pro zasmání

do hranic - k námezníku
hodit - přehodit výhybku
naházet - přehodit více výhybek v jedné cestě
vypadnout - vykolejit
zatáhnout za ocásek - zkusit průchodnost brzdového potrubí na posledním voze
na prdel - na konec vlaku
na blok / na odhlášku - jet hned po uvolnění oddílu
jít na bok - vjet na předjízdnou kolej
vzít na rovnou / vzít na bok - postavit vjezdovou cestu přímým směrem / do odbočky
je to moje - tady jsem kdysi udělal průšvih

Tak já tím, že cestuju převážně po dráze, a jsem obklopen lidmi s tituly Udr. tak to používám jen tady :D.

bouchat - posunovat (odrazem)
rozbouchat - rozposunovat soupravu
utrhnout se - odvěsit (svojí) lokomotivu
(roz)koulet - (roz)posunovat soupravu na svážném pahrbku
zamést perony - projet stanicí rychle
okopat - provést zkoušku brzdy
konce - návěst Konec vlaku
zadrbat, zasekat - zpozdit
schovat se - uvolnit zadní námezník

Srandik32 napsal:
:D já v tom oboru nedělám ale pochybuju že v nějakém jiném odvětví je tolik spešl výrazů:D

V letectve je ich ešte viac. Mám ich v knihe. Ale je to dlhý lajstrom.

Tento týden jsem zažil nejabsurdnější bankovní poplatek. Po delší době mi bylo z ciziny na účet posláno 500 CZK. Ale na můj účet mi přišlo jen 200 CZK. Myslel jsem, že jde o nějaký omyl a reklamoval rozdíl v bance (ČS) A tam mi vysvětlili, že peníze šly nejprve do ČSOB, kde si z částky vzali 300 CZK bankovní poplatek. Takže za stisk klávesy ENTER si někdo naúčtuje 300 ? Klasicky se platí za příchozí platby ze zahraničí 100 CZK, což je také u malých částek hodně, ale 300, to už je v rozporu ze slušnými mravy. Že jsou banky rozežrané, to se ví, ale zase aby si u příchozí platby vzali z částky dvě třetiny a třetina musí klientovi stačit ? Člověku pak o lichvářích z ČSOB napadají černé myšlenky jako znárodnit a uranové doly, aby poznali, že krást se nemá a když chci peníze, je třeba tvrdě pracovat. Další věc je, že platby se perou přes několik bank a veškeré bankovní poplatky na vrub klienta. K těm dvěma stovkám mám totiž ještě poplatek za příchozí platbu z jiné banky. S takovou se brzy vrátíme k poštovním holubům a na takové bankovní služby nas****.
Člověku nezbývá nic jiného, než se nad tím pousmát, protože kromě pláče s tím nic jiného nenadělá. Ale chudáci klienti z ČSOB. Od takové banky bych utíkal co mi nohy stačí. Jenomže člověk si v CZ asi nevybere, vždy to bude z bláta do louže.

Zbyněk Šemora napsal:
Tento týden jsem zažil nejabsurdnější bankovní poplatek. Po delší době mi bylo z ciziny na účet posláno 500 CZK. Ale na můj účet mi přišlo jen 200 CZK. Myslel jsem, že jde o nějaký omyl a reklamoval rozdíl v bance (ČS) A tam mi vysvětlili, že peníze šly nejprve do ČSOB, kde si z částky vzali 300 CZK bankovní poplatek.

Klasika,a je jedno u jaké banky kdo je.Takovéto částky ze zahraničí zásadně v obálce jako cenné psaní,mezi dva kartony a přilepit.;-)

Co naděláš Zbyňku, svět je plnej zmr*ů, množí se geometrickou řadou a jsou čím dál víc na koni. :(

Společenský systém je takto nastaven. Dobro musíš "páchat" a jsi za ně ještě po zásluze potrestán. Jak se začne chovat člověk, kterému se to stane třeba 5x ??

A jeden "humorný" příběh na téma, jak to u nás funguje: Moje pracoviště se nachází v Kuchařovicích u Znojma. Jednoho dne jsme naměřili vítr o rychlosti 30 m/s, což není žádný rekord, ale novinářům se to zdálo zajímavé. Bylo to v pátek odpoledne a já poslouchal rádio. Končí zprávy a hlasatel čte tu novinku: "A v Kuchařovicích u Zlína zaznamenali meteorologové vichřici o síle 30 metrů za sekundu". A za chvilečku - "volejte na telefon ....... " Vytočil jsem ono číslo a sdělil jsem jim, že tu vichřici jsme nenaměřili u Zlína, ale u Znojma. Redaktorka na druhé straně telefonu mi vysvětlila, že šéfredaktor zpráv již není v práci, někam odjel a bez jeho vědomí to nemohou opravit. Že jej zkusí sehnat a pak se uvidí. Přinejhorším přijde do práce v pondělí.

Není to špatně napsané ?
Myslíte na sebevraždu ?
Lehněte si raději na koleje, protože vlak svým tělem nevykolejíte, ale výbuchem plynu můžete vyhodit do povětří celý činžák.
A České dráhy jsou tu přece pro Vás.
:D

Ale v každém případě jsou sebevrazi bezohlední. I když skočí z Nuselského mostu, může dopadnout na nějakého chodce dole. Ten se pak smíchy neudrží. Nebo když už to udělá potichu, tak zase jeho dluhy či jiné problémy musí řešit pozůstalí. Pak takového nezodpovědného sebevraha by člověk nejraději zabil. :D

Zbyňku, promiň, ale tehle názor je zcela ujetý ..... a je to názor někoho, kdo se do podobně bezvýchodné situace nikdy nedostal .... nic proti, ale docela bych Ti to přál, abys musel sám za sebe tohle dilema řešit a všichni kolem ti říkali, že jsi bezohledný sobec ....

A názor, že je sebevrah bezohledný, protože by jeho dluhy či problémy museli řešit pozůstalí? Fakt perla nad perly :D ... v této Tvé logice věci jsou vlastně podle Tebe bezohlední všichni, co si dovolí umřít ..... :D

Jediné v čem lze souhlasit je to, že když už si rozhodu sáhnout si na život, tak tak, aby to trauma bylo pro ostatní co nejmenší .... a ne, že vjedu autem do protisměru, skočím z Nuseláku, či se ve špičku vrhnu pod metro či pod vlak .....

A hlavně .... existují spousty dalších řešení .... ale to se mi mluví, sám jsem se do téhle situace nikdy nedostal .... ale znám pár lidí, co trpí manio-depresivní poruchou a prostě Ti vnímají realitu zcela jinak .....

A jedna na závěr na odlehčení - Tvoje úplně poslední věta mi vybavila krátké úvahy Ivo Šmoldase, které běží na rádiu IMPULS každý den....tam se ve slovních hříčkách vyžívá podobně jako kdysi Luděk Nekuda :D

Martens napsal:
Zbyňku, promiň, ale tehle názor je zcela ujetý .....

A názor, že je sebevrah bezohledný, protože by jeho dluhy či problémy museli řešit pozůstalí? Fakt perla nad perly :D ... v této Tvé logice věci jsou vlastně podle Tebe bezohlední všichni, co si dovolí umřít ..... :D

Mě by například zajímalo,co se honilo bezohledného hlavou mému otci,když ho matka vyhodila z domu,rozvedla se sním (měl čtyry děti) a když si sedl do auta v garáži a nastartoval.

Sebevrah je skratové zmýšľanie. Je jedno čo ho spôsobuje, ale potláča svojou intenzitou ten najsilnejší pud sebazáchovi. Tan kto chce spáchať sebevraždu sa dá od toho odhovoriť iba riešením jeho problému. (aj to nie vždy) Samozrejme toto asi neplatí pre ľudí trpiacich nejakou vážnou poruchou....Hovoriť o skratovom zmýšlaní, že je sebecké, bezohľadné, alebo kruté, alebo hocijaké iné je dosť pritiahnuté za vlasy. Je to proste skrat.....a ten človek viac menej ani nieje schopný nejak logicy rozmýšľať......(samozrejme toto neplatí úplne na všetky prípady.)

Martens napsal:
Zbyňku, promiň, ale tehle názor je zcela ujetý .....
Já s tím "pro zasmání" nezačal, jen mne vyděsilo, kdyby si sebevrah v partaji podemnou pustil plyn a někdo zazvonil. :D
Jinak jsi Martensi asi houby zažil, když tak píšeš. Ale nebudu se zde rozepisovat, to by už pro zasmání nebylo .
Zkrátka musíš rozlišovat, co je myšleno pro zasmání a co je myšleno vážně. Pokud je mi známo, tak to bylo myšlené jako vtip. Nebo ten plakát skutečně na všech nádržích existuje ?:D:D:D

Plakát jako vtip jsem bral, Tvůj komentář ovšem jako vtip nebyl myšlen ani omylem a pokud ano, tak to byl hodně suchý, ubohý a trapný pokus o humor z Tvé strany .... a jestli jsem prd zažil? To asi nevíš ani ty, jaká rozhodnutí jsem už musel dělat - např. souhlas s "euthanasií" svého blízkého v okamžiku, kdy víš, že z něj bude jen tělesná schránka, která má přežívat bez nejmenšího zbytku vědomí .....

Back
Nahoře