Něco pro zasmání

Já se dnes srdečně zasmál diskusi s ministrem dopravy na ČT24. Jestli Žaluda a spol. je ten pravý "expert". A definici slova expert, pak tam zaznělo něco o napínání na skřipci pro přímočarou opověď... miliardové roční ztráty ČD atd...

Například aby se obdobný případ nestal tak jsou před Barandovskýma podjezdama instalovány traverzy. Přijde mi neskutečný, že tam chtěl projet.

To je tak, že sedneš za náklaďák a ani nevíš jak to máš vysoké, široké a dlouhé. Stačí si jen domyslet jak to dopadne.

Zrovna toho s tím mixem znám. Dle vlastních slov se jen zamyslel, navíc jel za busem MHD (ten se tam těsně vejde),takže tam kde jel snad 40krát a vždy najel na snížený tram. pás, tak tentokrát "se seknul".

Můj dnešní příběh by vás mohl pobavit.Rodiný výlet vlakem na hrad Loket proběhl prohlídkou hradu a okolí a při návratu na nádraží,kdy do odjezdu zbývalo přes 40minut a rodina si stěžovala,že na nádraží nejsou lavičky jsem vyřešil,že jsme se usadili do vlaku,který tam už stál podezřele i nastartovaný.Aby mi to rychleji uteklo,využil jsem čas a šel si vyfotit do zásoby budovu nádraží ze všech stran.Když jsem fotil z ulice slyšel jsem jak zvuk motoráčku nabral na otáčkách,což mě trochu vyplašilo,tak jsem popošel ke kolejím a s hrůzou vidím,že opravdu ten můj odjíždí s rodinou,doklady i pěnezi.Já v ruce jenom foťák a mobil.Motoráček samoobslužný bez průvodčího,výpravčí venku taky nestál,tak jsem se zoufale rozeběhl za motoráčkem,aby na mě strojvedoucí viděl v zrcátku a mával jsem rukama.Vydržel jsem to bez úspěchu až na zhlaví.Pak se vrátil za výpravčím,zjistit,kam že mi ten vlak ujel.Naštěstí jel jenom tři kilometry do Nového Sedla,kde končil,tak už jsem počítal,jak v sandálích to stihnu za půl hodiny tam doběhnout,a tam usednout do toho správnýho.Štěstí mi přálo,jelikož ten vláček jel do toho Sedla,pak zase nazpátek do Lokte a opět vyjíždět jako ten můj správný do Chodova na přípoj na rychlík.V tu chvíli mi zvonil mobil od rodiny,kteří stačili zjistit od strojvedoucího to samý a uklidňovali mě,že se ke mně vrací.

Já projel mezi Stránčicemi a Senohraby lom třetinové délky. Traťmistr říkal, že půl metru koleje chybělo. Ve čtyři ráno si to tam mašírujeme 80tkou a najednou to uvidím. Křiknu na parťáka "Lom", "kde ?" . Bum bum to udělalo, ale projeli jsme. Nahlásili jsme to v Senohrabech. Pak když jsme jeli zpět poslední vlak do Prahy, tak už byla kolej vyloučená a čekali jsme na vlaky proti a parťák mne zdrbal, že kdybych ten lom neviděl, tak jsme dojeli domů včas. :)

Některé body z předpisů, kterým se musím smát, i když vím, že to vůbec není k smíchu :D

Pokud cestující odmítne uposlechnout pokynu průvodčího k vyloučení z přepravy, požádá průvodčí o pomoc při vyloučení v nejbližší ŽST výpravčího, který je povinen být vyluočvání nápomocen.

Vlak bude pokračovat v jízdě s tím, že setrvání cestujícího ve vlaku poté, co mu bylo oznámeno, že byl vyloučen z přepravy, je považováno za jeho nový nástup. Průvodčí vystaví (i opakovaně, vždy do nejbližší stanice, kde vlak pravidelně zastavuje) novou hlášenku s nově účtovaným jízdným a přirážkou, nejdále však do konečné stanice vlaku; cestující bude upozorněn na narůstající závazek vůči ČD.

Pokud cestující uteče po zastavení vlaku a průvodčí již vypsal hlášenku, uzavře ji s poznámkou: „Cestující utekl”.

Při pobytu ve služebních oddílech nesmí průvodčí zatahovat záclonky, zamykat se v oddíle, konzumovat jídla nebo kouřit.

Zakázáno je používat při vstupu do vozu (oddílu) pouze: Přistoupil (přistoupili) nebo pouze: Dobrý den nebo pouze kombinaci Dobrý den, přistoupil (přistoupili).

Back
Nahoře