Něco pro zasmání

Nevím jestli je to k smíchu nebo k pláči ale tento rozkaz jsem prosím pěkně dostal na trasu Kúty-Bratislava. V 2 TK je 5x PJ 10km/h přes vexle... Některé už tam jsou i 3 měsíceBA306021-2DCB-4B35-BBC3-4DD7B77B7000.jpeg7AE32BFC-B624-45CB-8476-1E6A864CD08B.jpeg

PJ není označena návěstidly. To tak může být? Chápal bych, kdyby nebyla předvěstěna, ale že není označena vůbec...

PJ není označena návěstidly. To tak může být? Chápal bych, kdyby nebyla předvěstěna, ale že není označena vůbec...
Pokud se nejedna o sirou trat, nebo hlavni stanicni koleje, tak ostatni dopravni koleje ve stanicich se nemusi oznacovat navestidly pokud na nich neni dovolena rychlost vyssi nez 60 km/h

Já si nějak nedovedu představit, že bych třeba v noci hledal výhybku 61. Tabule Z/K jsou vidět z dálky... To neoznačování platí jenom na Slovensku nebo je to stejně i u nás?

Většinou to je mimo traťové koleje. Ono se to svádí na to, že máš poznání. Když jsme vezl hotové výhybky s kolejnicemi a pražci do Louk, myslíš si, že jsem věděl, kde je jaké návěstidlo, vexla apod? :D

1.jpg

Já si nějak nedovedu představit, že bych třeba v noci hledal výhybku 61. Tabule Z/K jsou vidět z dálky... To neoznačování platí jenom na Slovensku nebo je to stejně i u nás?
Proto se dela seznani. Samozrejme si clovek neni schopny zapamatovat kazdou vyhybku ale bohuzel kdyby jsi tam vlitnul 40, vypadlo by to, a ty jsim rekl, ze nevis kde je vyhybka 61 tak ti reknou “ale pan majster poznanie mate podpisane”. Bohuzel je to tak.
U nas musi byt kazde misto navesteno krom nepredpokladanych pripadu. ( treba PJ kolem smrtaku). Rozkaz samozrejme musi byt v kazdem pripade

Většinou to je mimo traťové koleje. Ono se to svádí na to, že máš poznání. Když jsme vezl hotové výhybky s kolejnicemi a pražci do Louk, myslíš si, že jsem věděl, kde je jaké návěstidlo, vexla apod? :D
Proto se dela seznani. Samozrejme si clovek neni schopny zapamatovat kazdou vyhybku ale bohuzel kdyby jsi tam vlitnul 40, vypadlo by to, a ty jsim rekl, ze nevis kde je vyhybka 61 tak ti reknou “ale pan majster poznanie mate podpisane”. Bohuzel je to tak.
U nas musi byt kazde misto navesteno krom nepredpokladanych pripadu. ( treba PJ kolem smrtaku). Rozkaz samozrejme musi byt v kazdem pripade
No právě, poznání. Ale já bych si číslo každé výhybky v každé stanici nikdy nezapamatoval. :) Když byla PJ 10 přes dvě výhybky v Kolíně, tak v tom byl zmatek, i když to bylo označené. Co teprve, pokud by nebylo. :D

No právě, poznání. Ale já bych si číslo každé výhybky v každé stanici nikdy nezapamatoval.
A proto na takové případy předpis pamatuje. Neoznačená PJ musí v takovém případě platit v celém mezistaničním úseku nebo celé staniční koleji.

Na Slovensku samozrejme PJ označená byť musí. Výnimkou je stav že sa zavedie a nestihne sa ešte označiť. To ale môže trvať aj niekoľko mesiacov... :-)

Back
Nahoře