Trať 323 Frýdlant nad Ostravicí - Ostrava

Ahoj! ;)

Chtěl bych se zeptat, jestli souhlasí, že na odjezdových návěstilech v Ostravě hl.n. z 2. a 3. koleje
svítí návěst (při jízdě ''rovně'') volno/výstraha, nikoliv rychlost 40. Jen pro jistotu, ať není v trati nějaká divočina :D. Díky moc!

ova1.jpg

Dále... z druhé strany při vjezdu do stanice mají být 4-světelná návěstidla (Ž-Č-B-Ž),
je takové návěstidlo i v editoru? No nevjem, které to je :D. Klasicky je na návěstidle místo horní žluté zelená, proto jsou tam zatím 5ti světelné návěstidla. Vyměnit je můžu vždycky.

Na DŽ v České Třebové jsem se potkal s Deteriem, který mi dal na flashce upravený model hlavního nádraží. Kde je již střecha nad 5. nástupištěm. Je to sice prozatím zkopírované 4. nástupiště, ale při jízdě už je to úplně o něčem jiném. :cool: Uvidíme, jestli stihne dokončit model ještě před vydáním, nebo bude hotový model až v nějaké aktualizaci. V každém případě mu srdečně děkuji!

ova2.jpg

Ostrava boužel není úplně podle mých představ. Celé hlavní nádraží a Stodolní mám v jenom čtverci. Jen samotné koleje a traťové objekty zabírají cca 1700 objektů ve čtverci. S objekty domů atd se blížím již k 2400 objektům na čtverec. Je to prostě lehce ošulené no.. Objektů bych tam potřeboval víc, ale i přesto to není holá placka. :)

Už odstraňuji přebytečné objekty. Trať očividně do konce září venku nebude, ale vydání se blíží! :)

Tek

Jen samotné koleje a traťové objekty zabírají cca 1700 objektů ve čtverci.
A je opravdu nutné, aby byly všechny koleje uhelného plně funkční? Zredukovat se to dá na koleje u peronu plus dvě nákladní a vše za nimi pak pořešit jako jeden objekt - tapetu, kam se nedá vjet. Takové řešení už bylo v minulosti použito třeba v Č.T. i jinde, pokud si vybavuji.

A je opravdu nutné, aby byly všechny koleje uhelného plně funkční?

Konkrétně na uhelném by stačilo ponechat funkční vše po 814.kolej, protože ta se ještě používá pro průjezd posunových dílů mezi báňským nádr. a levým/pravým, pokud nelze projet kolem peronů na uhelném. To jsou posunové díly po vlacích/na vlaky ze směru/směr Kunčice. Koleje vzdálenější od peronu už se používají jen pro odstavování nákladních vozů a nemají zas takový význam. Podobně koleje na báňském, kde donedávna stály jen na věčné časy odstavené vozy. Ty už jsou snad dneska stejně i vyloučené. Takže od 610.koleje dále by taky nemusely být nutně funkční.

HOTOVO! :cool:

Sliboval jsem, že vydání bude do konce září, ale nějak nás ve škole zapřáhli, takže... sorry jako. :D:rolleyes:

Ve složce, kromě tratě, jsou ještě další 3 složky: Global, Global k doplnění BP, Sound

Trať používá Global BP. Kdo má tuto trať, tak stačí doplnit Global ze složky Global k doplnění BP, ale pro jistotu přikládám celý global, pod kterým to šlape na 100%, popřípadě pro ty, co trať BP náhodou nemají.

Co se týče složky SOUND, tak tam mimo BP není nic nového, takže pokud máte trať BP, není třeba složku Sound kopírovat do TS.

Mimochodem, pro aktivitáře jsem přidal do tratě takovou vychytávku. V některých stanicích, kde se to využije, jsem zapustil pod přechod/y přes koleje pod terén kus koleje (kolmo), takže v editou aktivit máte lepší přehled, kde zastavit např. s trafficem :p.

Budu rád za jakoukoliv poznámku, výtku, nahlášenou chybu, zkrátka za jakýkoliv feedback. :D

Stahovat můžete dlouhodobě zde:

https://uloz.to/!3IZMhWNbfQj2/trat-323-pro-msts-rar

a pro prvních 30 šťastlivců bez omezení rychlosti zde:

http://www.uschovna.cz/zasilka/RDJRIKUBLRKLLPWJ-ERB/

Kdyby někdo měl možnost a byl ochotný dát trať na svůj web a přihodit zde odkaz na stáhnutí bez omezení rychlosti, bylo by to super! O:)

Snad se bude líbit a já se tiše modlím k Radegastovi, aby trať bez problému šlapala :cool::p

Tek

Ahoj Tequillo, stáhl jsem si Tvojí trať, ale zarazilo mne, že když jsi ji vydával poprvé, tak měla název "Frýdlant - Ostrava", zatímco nyní je to "Valašské Meziříčí - Ostrava". Pokud to beru jako aktualizaci, tak by bylo dobré připomenout těm, co si stáhli první, aby si ji smazali, neboť by se to mohlo plést.

Pokud to beru jako aktualizaci, tak by bylo dobré připomenout těm, co si stáhli první, aby si ji smazali, neboť by se to mohlo plést.
No, ono spíše bude záležet na míře inteligence dotyčných osob, neb již o CELOU STRÁNKU ZPĚT se píše, že ...
Z tohoto důvodu nebudou novinky vydané jako aktualizace, ale úplně jako nová trať. :)

Mě spíše zaráží fakt, že po celých 14ti hodinách a minimálně 30ti staženích (z úschovny) se tady nikdo k traťi nevyjádřil. Inu, nejspíš se netěšili tak moc, jak se tady obvykle projevuje.

Já tedy již projeto mám, všemi směry a musím říct, že ač to nedělám často, hodně dobrá práce! Jako místní jsem měl docela velká očekávání a ta se (až na banální chybky sem, chybky tam ...) více než naplnila a skoro celou dobu jsem věděl, kde jsem a co očekávat v dalším úseku. V traťi vidím do budoucna velký potenciál a doplněná o "některé" další úseky by nám mohla velmi pěkně pospojovat železniční mapu MSTS / ORTS s jinými projekty.

Teď už nezbývá, než se začít těšit na první aktivity a budoucí aktualizace ...

... vlastně by to chtělo ještě doplnit lokomotivní a vozový park, ale nehlaste se na to všichni, že ano ...

Ja som si to stiahol, ale nemal som čas sa tomu venovať. Až bude tak sa vyjadrím, ale.........K aktualizáciám by som mal poznámku, keď už sa tu preberajú.....Aktualizácie by som ja vnímal skôr ako neustále vylepšenie toho čo už existuje. Postupné dopĺňanie nových lepších textúr, modelov, nech to stále vyzerá lepšie. Nejak by som ja osobne a zdôrazňujem že ja osobne (teda to nikomu nevnucujem) nešiel cestou pridávania neustále viac kilometrov a viac MB až do giga projektu. Skôr by som zlepšoval to čo už je...

Perfektní práce, úžasné detaily, ale pár much se vždy najde (používám Open Rails):

1. Ve Vratimově směr Ostrava-Kunčice je návěst „Kolejiště s vloženými návěstidly“ *
  2. Mezi Frenštátem a Kunčicemi p. O. je zakopaný traťovák :D
  3. Ve Frýdku jsou jen čtyřsvětelná vj. návěstidla a jednosvětelné předvěsti
  4. Ve Frenštátě chybí nástupiště u posl. koleje (pokud na tuto kolej jedete, tak na vj. návěstidle je opakování návěstidla 40 km/h a výstraha, proto má vjezdové od Kunčic seřazené barvy takto (od shora dolů) - Ž Z B Č Ž)
  5. Na Čeladné se mi nezobrazil přejezdník (i když tam je na něj předvěst) a neviděl jsem ani krycí návěstidlo PZZ *
* - tyto chyby mohly být teoreticky způsobeny tím, že jsem si zprvu zapomněl aktualizovat Global

Ahoj Trat je moc pěkná, dobrá práce. Našel jsem tam ale nějaké drobné chybky v označení kolejí. V žst Kunčice pod Ondřejníkem jsou koleje označené spatne jednak krajni nakladni jako Frenštát pod Radhoštěm 2 a 5 přitom koleje jsou 4k, 2, 1, 3 a ve Frenštátu pod Radhoštěm je na druhé budově cedule jak Frenštát, tak i původní Golčův Jeníkov.

Tequillo, konečně jsem si mohl Tvoji trať projet a moc za ní děkuji. Je to krásná práce. Jestli Ti to tak jde i ve škole, bude to na červený diplom.

Taktiež sa pripájam - trať som prešiel a je nádherná! :) Našiel som však aj ja jednu/dve chybičky. Namiesto zastavenia v Pržne, som náhle zastavil v Tuklatoch. :) Druhou som si nie celkom istý, pretože som po tejto trati išiel reálne dvakrát, ale radšej sa ozvem. Pokiaľ by to tak nebolo, tak sa vopred ospravedlňujem. Za obidvomi zhlaviami stanice Kunčice p. O. boli dvojmo označníky o konci posunu s rozostupom asi 50-100 m. Trať som prechádzal v OR, takže možno sú spôsobené tým. :)

No a já už nemám ohledně krásy co dodat - už bych se opakoval po ostatních :) Jen když jedu se zapnutým Track Monitorem, proč mám jednotky v mílích a v yardech místo metrických jednotek? V ničem jsem se nevrtal, v ostatních tratích mám jednotky normálně v kilometrech. Jezdím pod OR :)

Trať musím pochválit, je fajn, že se pořád někdo najde, kdo ještě do MSTS nebo OR něco dělá. Bohužel jsem na téhle trati byl asi jenom jednou, takže nemohu soudit autentičnost. Čeho jsem si všimnul, že silniční provoz je někde levostranný. Je to maličkost lehce opravitelná.:)

Back
Nahoře