Trať 323 Frýdlant nad Ostravicí - Ostrava

To co popisuješ,ta chyba CZECHTRACK20 KLEPANI_IN.SMS nemá být ve složce Routes/Sound ale v základním Sound v základním adresáři.

Ozvučení tratě není v soundu v routes.
Osobně mám ozvučení všech mých tratí v adresářio sound v trati. A nejsou s tím žádné potíže. Je to výhodné ve dvou směrech:
1/ zvuky všech tratí nemusí být tytéž. A v jednotlivých tratích trati mouhou být jen použité wavy.
2/ když si trať stáhne někdo třeba v austrálii, nebude mu MSTS řvát, že mu chybí zvuky. Kde mají zahraniční zájemci pak dohledávat české zvuky, které jsou potřeba doplnit do sound v hlavním adresáři?

Momentálně nejsem doma, takže to zkusím až se vrátím. Jinak chystám provozovat virtuálního dopravce na této trati, jedná se o městskou linku v úseku ostrava hl.n - ostrava kunčiče a proto hledám 8 strojvedoucich.

Požadavky :
Zkušenosti z MSTS
Narození max. 1997

Odpovědi pište do soukromé zprávy

Ahoj, trať se už mi podařilo rozjet, akorát v Úseku Frýdlant - Frýdek Místek v poho a poté se objevují hlášky Track_B/shapes, mohl by mně někdo napsat jaký global používá k této trati ? děkuji mnohokrát.

Ahoj, mám dotaz.
Je tedy trať postavena do Frýdlantu, nebo je protažená až do Frenu (jak jsem kdysi četl)? :)

Vydaná je pouze do Frýdlantu, ale hotova je až do Frenštátu. Akorát, že aktuálně probíhají nějaké opravy na původním úseku (zejména se opravil ranžír v Ostravě-Kunčicích, postavili se vlečky, spousta dalších vylepšení krajiny atd.). Víc zatím nebudu prozrazovat, mám na to (jako na všem, do čeho aktuálně rýpu :D ) jen malý podíl. Snad jen, že se to letos možná vydá, pokud po dokončení svolí původní autor.

Ahoj všichni! ;)

Dlouho jsem se neozval, jak to s tratí vypadá. Po pár letech jsem k trati opět sednul a s pomocí pokročil dál. Současně je trať komplet zrekonstruovaná, co se týče krajiny a některé úseky jsou postaveny celé znovu (Vratimov - Ostrava hl.n). Přibyla trať na Ostravici, včetně krajiny, a kolejově je hotový úsek Frenštát - Valašské Meziříčí, včetně náspů, návěstidel a všech cedulí... chybí tedy dodělat terén, krajinu a traŤ je hotová. A právě terén je důvod proč zde píšu.

Naprosto nemám v ruce tvarování terénu... nejde mi to, nebaví mě to..:p a zrovna tento úsek je poměrně náročný. Zbytek tratě jsem uplácal, ale na tohle už asi nervy nemám... Ovšem líbí se mi, jak současně trať vypadá a nerad bych ji odložil opět do šuplíku nedodělanou, ale přál bych si ji vydat pro vás veřejně.

Chtěl bych někomu nabídnout spolupráci/poprosit o pomoc s doděláním této tratě. Najde se nějaká dobrá duše se zkušeností s editorem, která se by ujala vymodelování terénu na tomto úseku? :rolleyes::rolleyes::rolleyes: Když tak mě kontaktujte. Budu rád za každou pomoc :)

S pozdravem

Tek

Ahoj! :)

Posledních pár měsíců opět pracuji na této trati. Nicméně je půlka září a začíná semestr a na stavění už nebude tolik času. Proto jsem se rozhodl prozatím vydat to, co mám hotové.

V době mé dlouhé nečinnosti se na chvíli tratě chopili Gajdma a Marek Peterek. Ti postavili úsek Frýdlant - Ostravice a doplnili krajinu v úseku Frenštát - Vratimov. Za to jim patří velký dík, ovšem bohužel se jim podařilo nenávratně úplně rozhodit databázi tratě (většina silnic nešla označit, koleje zmizelé apod.). Po dlouhém zápasení jsem nakonec vytvořil novou trať do které jsem překopíroval pouze krajinu a koleje a silnice položil celé znovu. Z tohoto důvodu nebudou novinky vydané jako aktualizace, ale úplně jako nová trať. :)

Co je nového:

1/ Nové úseky
a) Frýdlant n.O. - Ostravice
b) Frýdlant n.O. - Valašské Meziříčí (krajina a terén pouze po stanici Frenštát p.R. - město)

2/ Rekonstrukce stanice Frýdlant n.O. do stávající podoby

3/ Úprava krajiny v úseku Frýdlant n.O. - Vratimov

4/ Úsek Vratimov - Ostrava hl.n. byl zbourán a postaven celý znovu.

Trať nadále běží pod globalem BP.

Mám prakticky hotovo. Ještě je potřeba dodělat označení nákladních kolejí, lehce protáhnout krajinu v Ostravě a odstranit přebytečné objekty. Vydání by mělo být do konce září.

Určitě bych rád trať dokončil minimálně do toho Valašského Meziříčí, když už tam jsou koleje, ale potrvá to. Přes semestr je třeba občas zajít do školy a koštovat pálenku, tak mějte trpělivost! :D

Přikládám pár screenů ;)

Frenštát pod Radhoštěm
a.jpg

Frenštát - Kunčice p.O.
b.jpg

Kunčice pod Ondřejníkem
c.jpg

Kunčice - Čeladná
d.jpg

Čeladná - model zastávky od Mirana
e.jpg

Čeladná - Frýdlant n.O.
f.jpg

Frýdlant nad Ostravicí
g.jpg

Ostravice
h.jpg

Pržno
i.jpg

Pržno - Baška
j.jpg

u.jpg

Ostrava uhelné

v.jpg

Ostrava hl.n.

w.jpg

Bohužel to zatím vypadá, že trať bude vydána s nedokončeným modelem stanice Ostrava hl.n. Autor modelu mi bohužel neodpovídá na sz.

Součástí tratě jsou stále dvě vlečky -> Lískovec Arcimpex, důl Paskov

Snad se trať bude líbit!

Tekiláč

Od skutečnosti bych nerozeznal. Ten úsek Frenštát - Frýdlant je prostě BOMBA :eek: A ta Ostravice vypadá skvěle, úplná pecka. Na tom se budou nádherně tvořit aktivity.

Vyzerá to pekne. Je škoda že si začal stavať na BP, ale v čase OR to nie je až taký problém. Táto trať má potenciál, snáď sa nájde niekto kto ju neskôr upraví pre 50-te či 60-te roky. Toto je jeden z mála projektov na ktoré sa teším ako malý chlapec ;)

Nádhera, jezdil jsem tam každé prázdniny k tetě, škoda, že je už Frýdlant v "koridorové" verzi, starý byl hodně hezčí. Ale to se nedá nic dělat, holt vypadá jak vypadá dnes. :-)

Back
Nahoře